Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mówię nie mieszkaniu z teściami rodzicami po ślubie!

Polecane posty

Gość gość

Właśnie przeczytałam, że osoby, które po ślubie wolą wziąć kredyt na własne mieszkanie, niż mieszkać z teściami czy rodzicami są głupie a dokładniej "nie mądre". A ja jestem zupełnie innego zdania. Jeśli zakładasz rodzinę, to trzeba wziąć za nią odpowiedzialność, a nie siedzieć rodzicom/teściom na głowie! Takie rozwiązanie może być tymczasowe, a nie na całe życie! Nawet jeśli ktoś musi wziąć kredyt na własne mieszkanie to co z tego... Kredyt kiedyś się spłaci, a jakby nie było kogoś stać na kredyt, to na pewno bank by go nie udzielił. Osoby, które tak bardzo są za mieszkaniem z teściami czy rodzicami po prostu są nie zaradne i nie dorosły do tego, aby założyć własną rodzinę. Chyba do końca życia chcieliby siedzieć na garnuszku rodziców, a później tylko spadki zbierać. A co to za życie, jak za ścianą rodzice/teściowie. Tragedia jakaś... I nic dziwnego, że tyle rozwodów dookoła :o

Gość gość
Zgadzam się w 100 %. A Ci, którzy wolą mieszkać z teściami całe życie niż wziąć kredyt na własny dom najwyraźniej nie mają zdolności kredytowej i tyle w temacie! Co to za życie, to ma być dorosłość??!!!! omg

Gość gość
masz prawo niejedna tesciowa rozyeebala juz zwiazek, nawet NIE mieszkajac z mlodymi

Gość gość
a twoim zdaniem kazdy dorosly ma zdolnosc kredytowa? a co z pracujacymi na czarno?

Gość gość
11:36 to co by się działo, gdyby mieszkała z nimi. Nie moge sobie tego nawet wyobrazić...

Gość gość
11:37 Nie napisałam, że każdy ma zdolnośc kredytową! Tylko chodzi mi o krytyczne nastawienie niektórych, że ktoś głupi, bo woli wziąć kredyt i go spłacać niż mieszkać z teściami. Każdy mądry woli być na swoim a nie siedzieć na głowie teściom czy rodzicom! A jak ktoś woli takie rozwiązanie, to najwyraźniej nie ma innego wyjścia, bo jak piszesz np. pracuje na czarno i nie stać go na coś wlasnego... Zawsze też można mieszkanie wynająć... Tylko denerwuje mnie, jak ktoś ludzi zaradnych wyzywa od głupich, bo co chcą wziąć los we własnego ręce i sami czegoś się dorobić a nie siedzieć do końca życia na garnuszku rodziców?

Gość gość
Każdy mądry woli być na swoim a nie siedzieć na głowie teściom czy rodzicom! A jak ktoś woli takie rozwiązanie, to najwyraźniej nie ma innego wyjścia, x Prawda!

Gość gość
Tylko denerwuje mnie, jak ktoś ludzi zaradnych wyzywa od głupich, bo co chcą wziąć los we własnego ręce i sami czegoś się dorobić a nie siedzieć do końca życia na garnuszku rodziców? x x Głupi to Ci, którzy tak twierdzą... Tacy nie powinni zakładać rodziny, bo najwyraźniej nie dorośli.

Gość gość
mysle podobnie, bo jak to mowia - ciasne ale wlasne. A co do tego, ze ktos uwaza branie kredytu za niemadre, to najwyrazniej zazdrosc przez niego przemawia, pewnie jakby mial zdolnosc sam by wzial kredyt a nie z rodzicami sie cisna

Gość gość
Ludzie takie czasy, że jak ktoś młody chce iść na swoje to najczęściej musi wziąć kredyt. I to się chwali. Fakt też taki, że nie każdego na to stać i wtedy zostaje mieszkanie z rodzicami itp. Rozumiem, że autorowi chodzi o to, że ci drudzy krytykują tych pierwszych. No i to jest nie słuszne, bo to co robią Ci drudzy jest wygodnickie i to nie nazywa się dorosłe zycie i właśnie zasługuje na krytyke.

Gość gość
gość dziś myslenie ekonomiczne ma przyszlosc dziewcze idz do dowolnego banku i popros przy twojej zdolnosci kredytowej o informacje ile zwrocisz bankowi jesli wezmiesz kredyt 100.000 na 10 i 30 lat... roznica cie naprawde zaskoczy

Gość gość
A ja mam własne mieszkanie a mieszkam z teściami w pięknej willi na saskiej kępie :p I nie zamierzam tego zmieniać , swietnie sie razem dogadujemy. NO, ale nie jestesmy patologia tylko wszyscy wykształceni profesjonaliści z dziada pradziada :p

Gość gość
11:58 A my woleliśmy sobie kupic mieszkanie w Wilanowie, niż mieszkać z moimi rodzicami pod Warszawą w dużym domu z ogrodem i co? Też mieszkanie częściowo na kredyt i co? AA to że oddaje się bankowi więcej niż pożycza to chyba oczywiste, bo kto co daje za darmo :o Więc drugi gości 11:58 ameryki nie odkryłeś. A my z mężem wzięliśmy kredyt na 20 lat, aby raty były niskie i co?? W 3 lata spłaciliśmy już połowę. Jeszcze max 5 lat i kredyt spłacony w całości i wtedy koszty kredytu dużo mniejsze.

Gość gość
Do 11:49 jakie czasy? Wszyscy w mojej rodzinie z wcześniejszego pokolenia mieli kredyty, rodzice, ciotki, wujkowie. Fakt że mieszkania były tańsze ale długo by gadać o tym 'komu było łatwiej czy trudniej' bo czynników jest zbyt wiele. Ale faktem jest że ludzie spłacali kredyty i spłacać będą w większości