Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wyglądały wasze ciała 2 miesiące po porodzie?

Polecane posty

Gość gość
miałam 4 kilo więcej niż przed ciążą (po kolejnym mies waga była taka sama a po następnym niższa niż przed zajściem w ciążę - efekt zbilansowanej diety, spacerów i kp), żadnych rozstępów ani luźnej skóry. Jedyne co mi dskwierało to wypadanie włosów.

Gość gość
2 mce p porodzie, to już tak jak przed ciążą, czyli ok 2 kg za dużo, za to 3 mce po już miałam wagę idealną, 6 mcy po miałam niedowagę jak w liceum (10 lat temu) po ciąży i porodzie na ciele śladu nie ma, ani w kroczu, ani na brzuchu - no szczuplejsza jestem, lae to na plus.

Gość gość
Po nadwadze (przytyłam w ciąży 14 kilo) ani śladu. Niestety zmiany hormonalne, jakieś pieprz.ne wypryski na ciele zostały do dziś (7 m-cy).

Gość gość
2 miesiące po porodzie miałam jeszcze jakieś 20 kg do zrzucenia (przytyłam 36 kg), brzuch miałam dość duży, wchłonął się ok. 4 miesięcy. Blizna po nacięciu była zagojona, seks od 6 tygodnia po porodzie - bardzo w porządku (obsesyjnie ćwiczyłam mięśnie kegla). Bardzo sypały mi się włosy. Biust był jeszcze w porządku bo karmiłam, opadł jak przestałam po 4 miesiącach - dochodził do siebie ponad rok. Pół roku po porodzie zostało mi 6 z 36 kg i tak już pozostało.

Gość gość
Beznadziejne. Dopiero jak wzięłam się za diete i ćwiczenia bylo i jest super.

Gość gość
56kg przy 169kg-2kg mniej niz przed i tak wlasciwie do dzis.skora na brzuchu malo jedrna,akurat 2m-ce karmilam i cycki z fajnych beznadziejne-malo jedrne choc male.brzuch ciut wystajacy. Teraz nosze 38,czasem 36.brzuch nie jest idealny.w ubraniu jestem laska ,bez srednia-to moje 3dziecko.Po 1szym mialam cialo bez zarzutu,2tez niw najgorzej a nawet b dobrze.teraz nie ma dramatu ale dobrze tez nie jest

Gość gość
Po porodzie ważyłam 8 kg więcej niż przed ciążą. (w ciąży przytyłam 15 kg) Brzuch jak w 5 miesiącu ciąży, trochę wiotki, ale żadnego rozstępu. Włosy i cera super (przed ciążą miałam z tym trochę problemów) - 3 miesiące po porodzie włosy posypały się, ale tez szybko odrosły. Po pół roku karmienia piersią - ważyłam mniej niż przed ciążą :-) Jak przestałam karmić to waga wróciła do normy. W ciąży zdrowo się odżywiałam, zaczęłam zwracać uwagę na to jem, porzuciłam słodycze, chipsy, białe pieczywo, biały makaron, biały ryż itp. Jadłam więcej warzyw, kasze. Na pewno jestem dzięki temu zdrowsza i już nie męczą mnie bóle głowy (przed ciążą byłam wprost uzależniona od środków przeciwbólowych). To jedna z pozytywnych zmian, które wynikły w zw. z ciążą. Wcześniej tak o siebie nie dbałam. Brzuch wrócił do normy :-) a teraz znów się rozciąga dla drugiego dzidziusia :-)

Gość gośćEweelkka_84
Rewelacyjnie może nie wyglądało. Ale jakoś wzięłam się za siebie i jest lepiej. A zaraz po porodzie pomogła mi koszulka korygująca BabyOno, świetnie ukrywała mój odstający brzuszek.

Gość gość
2 miesiące po porodzie udało mi sie wrócić do wagi sprzed ciąży (dzięki karmieniu piersią), dziś - 5 miesięcy minęło i mam 7 kg mniej , niż w momencie gdy zasżłam w ciążę. Nic nie robie oprocz spacerow i opieki nad dzieckiem, wiec karmienie piersia dziala cuda...;) Jesli chodzi o jędrność brzucha, to oczywiście, to nie to samo co przed ciążą,skóra jest rozciągnięta i mam rozstępy, ale wszystko się wchłonęło, więc nie mam oponki. W ubraniu wyglądam lepiej niż przed ciążą, ale w bikini na plazy juz na pewno sie niestety nie pokaze...

Gość gość
ja 2 miesiace po porodzie wychodzilam za mąz :) bylam jakies 8 kg do przodu. na szczescie ogolnie jestem szczypła i te kilogramy mi nie zaszkodzily :)P

Gość gość
Ja miałam strasznie wiotki brzuch. Na szczęście nie karmiłam i mogłam sobie pozwolić na zabiegi w gabinecie kosmetycznym. Polecam szczególnie fale radiowe z laserem biostymulującym.

Gość gość
Mi sie brzuch wchlonal zaraz po porodzie.Odstawal lekko (mialam taka mala oponke )i byl troche wiotki ale wygladal rewelacyjnie jak na zaraz po porodzie.W tydzien brzuch wrocil do normy ,mialam z 5kg na plusie ale tez mi szybko zeszlo.Ogolnie jak na dwa porody cialo wyglada ladnie w koncu przeszlam dwie ciazy a w dzisiejszych czasach nastolatki bez ciazy maja oszpecone ciala nadwaga i zaniedbaniem.