Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PraweeTywee

BIblia sie wypelnia. Koniec jest blisko !!

Polecane posty

Gość PraweeTywee

Jest napisane "Jeruzalem bedzie deptane 42 miesiace" i to juz niedlugo sie zacznie. Panstwo Islamskie podbija coraz wieksze tereny, i zbliza sie do Izraela.

Gość malarzowa jana
Moze i tak ale teraz bym ci jaja wylizala

Gość PraweeTywee
nie mam jaj :)

Gość malarzowa jana
To sorry :)

Gość gość
Mi tez sie wydaje, ze zbliza sie koniec swiata... wielu moim znajomym tez sie tak wydaje, a to taki instynkt, nie mamy nad tym kontroli. Chcialabym tylko zebym ja i wszyscy moi bloscy znalezli sie w Krolestwie Niebieskim. Bardzo boje sie smierci :(

Gość gość
W sumie sa 2 wojny, ta na ukrainie i w panstwach islamskich. Do tego epidemia eboli.

Gość PraweeTywee
Kazdy moze sie znalezc w Niebie. Trzeba tylko zawierzyc Jezusowi. "Nikt nie wchodzi do Ojca inaczej jak przezemnie"

Gość gość
Gołym okiem widać że coś się zbliża

Gość gość
Wojny? A co to za wojny? Takie pykawki. Epidemia eboli? A ile ludzi zmarło? Grypa hiszpanka - to była epidemia. Końca świata wam się chce? W każdej sekundzie są tysiące końców świata. W każdej sekundzie umierają tysiące ludzi, dla których to jest koniec świata. Wy biedne, wystrachane przez kościół robaczki. Kup se odpust, daj na kościół - to pójdziesz do nieba ;)

Gość PraweeTywee
Akura kosciola ani ksiedza nie slucham :) Wysarczy Biblie poczytac :)

Gość PraweeTywee
a odpust neistety nic nie da :) tylko jedna droga mozna wejsc do Nieba

Gość PraweeTywee
Nie, nie jestem ŚJ :) Ale nie jestem glupia i zaslepiona przez kosciol. Nie jestem ani Katolizcka ani Jehowa, jestem chrzescijanka. Tylko tyle i za tyle :)

Gość gość
Wymyśliłaś sobie swoją własną religię i wypatrujesz znaków? No to opowiadaj - jak tam sie do tego nieba dostać? I po kiego grzyba? ;)

Gość PraweeTywee
tak, wymyslilam sobie wlasna religie zwana Chrzescijanstwem :) I Sama napisalam Biblie i opisalam koniec swiata :D

Gość gość
nawet nie wiece co daje odpust kiedys handlowano odpustami a teraz trzeba na nie trafić najbliszy odpust to teraz bezie 1 listopada co daje odpust ze za kazdy grzech jest cierpienie a odpust to ochrona boga ze cierpienie nas ominie to tak wytłumaczone łopatologicznie

Gość PraweeTywee
"Biada brzemiennym i karmiacym w owe dni. Modlcie sie zeby ucieczka wasza nie wypadla zima albo w szabat. Bedzie bowiem ucisk jakiego nigdy od zalozenia swiata nie bylo i nigdy nie bedzie" Mateusza 24; 19-21

Gość gość
A co to za różnica czy wypadnie w zime albo w szabat? Szabatu "chrześcijanin" nie przestrzega. A w zime może sie ciepło ubrać. Coś ci nie pasują te cytaty do tego końca świata ;)

Gość gość
wierze w Smoka wawelskiego i wiem , że koniec świata nastąpi gdy się obudzi wylezie ze smoczej jamy i ogniem zionie

Gość PraweeTywee
To zapytaj swieíego mateusza co ma szabaí do konca swiata :) A roznica zasadnicza, bo latem latwiej przetrwac braki pozywienia i inne "niedogonosci" niz zima w mrozach sniegac itp. A szabat dla Zydow ma ogromne znaczenie bo w szabat powinni siedziec w domu i powstrzymywac sie od wielu czynnosci. Wtedy byly inne realia moja droga i wiekszosc Chrzesijan mialo pochodzenie Zydowskie wiec szabat mial znacznie wieksza rola niz dzis no ale coz... Nie jest to miejsce na objasnianie Biblii

Gość PraweeTywee
A co do szabatu to nawet dzisiaj sa pewne konserwatywne grupy Chrzescijanskie przestrzegajace Szabatu :) np. Adwentysci dnia siódmego.

Gość gość
A mi się podobają pastafarianie. Najlepsza religia w katolandzie. Wystarczy żreć dużo makaronu i sie nim owijać ;)

Gość gość
"A roznica zasadnicza, bo latem latwiej przetrwac braki pozywienia i inne "niedogonosci" niz zima w mrozach sniegac itp. " To koniec świata można przetrwać, pod warunkiem że będzie latem? To fajny koniec świata ;) Sama potwierdzasz że chrześcijaństwo to nie jest religia, tylko zbiór RÓŻNYCH religii. Stąd pytanie: czym charakteryzuje się TWOJA indywidualna religia chrześcijańska. Czy podlega papierzowi?

Gość PraweeTywee
A w jaki to niby sposob pokazuje ci ze jest to zbior roznych religii? Bo jest napisane o Szabacie? Chrzescijanstwo wywodzi sie z Judaizmu, a Biblia byla pisana przez Zydow i dla Zydow (glownie) wiec to jest nieuniknione i normalne ze zawiera elementy Judaizmu. Papiez jest zwierzchnikiem Kosciola Rzymsko-Katolickiego, a nie calego Chrzescijanstwa, wiec nie - nie podlegam papiezowi, bo nei jestem czlonkiem kosciola rzymsko-katolickiego

Gość gość
koniec swiata sie zbliza a ludzie mu w tym pomoga

Gość PraweeTywee
Chrześcijaństwo jest Religia powstala z Judaizmu ale pod wzgledem organizacyjnm nie jest jednym "organizmem" lecz sklada sie z wielu nurtow, jak kazda inna religia. Judaizm i Islam tez maja rozne odlamy :)

Gość gość
"Biblia byla pisana przez Zydow i dla Zydow " Że przez Żydów - to OK. Ale jeśli dla Żydów, to niech sobie Żydzi ją czytają. Co nas ona obchodzi? A jeśli jest pisana pod dyktando Boga, to On przecież wiedział że chrześcijanie nie będą obchodzić szabatu w czasach końca świata. Więc wniosek jest prosty: cytat z Mateusza 24; 19-21 nie dotyczy końca świata. Tylko zburzenia Jerozolimy ;):);):)

Gość gość
"Chrześcijaństwo jest Religia powstala z Judaizmu ...." Piszesz takie bzdury dzieciaku, że nawet dyskutować z tobą nie ma jak. Idź spać 🖐️

Gość PraweeTywee
Przeczytaj Biblie to sama zrozumiesz o co w niej chodzi :) Byla pisana glownie dla Zydow, w tamtych czasach 90% Chrzescijan mialo pochodzenie Zydowskie, bo to byl odlam Judaizmu, dopiero zaczynal sie rozwijac w odrebna religie, i wowczas szabat byl norma, nawet wsrod owczesnych chrzescijan, dopiero pozniej zaczeto glosic wsrod Grekow i Pogan. W listach sw. Pawla jest napisane ze jesli ktos uwaza obrzezanie za potrzebne to niech jego dokonuje, ale jestli ktos obrzezania nie uznaje to niech inni to uszanuja. I bylo to wlasnie skierowane do Judeo-Chrzescijan ktorzy przestrzegali dawnych przykazan jak szabat i obrzezka i chcieli je narzucic Grekom.

Gość PraweeTywee
Nie wieksze bzdury niz ty :) A z czego w takim razie wzielo sie Chrzescijanstwo jak nie zJudaizmu? z Islamu? :D Jezus glosil wsrod Zydow, w Synagogach, nie chcial zakladac nowej religii, to Zydzi go sami odrzucili wiec zgromadzil wsrod siebie wielu uczniow a ci poniej zalozyli chrzescijanstwo