Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wstrząsający reportarz w dzisiejszej UWADZE [link]

Polecane posty

Gość gość

Cały reportaż jest o rodzinie mieszkającej gdzieś na wsi. Rodzina to matka i ojciec debile, tz upośledzeni i ich 8 dzieci. Prawie wszystkie dzieci ułomne z downem albo lekkim upośledzeniem. Te które są normalne przy takiej rodzinie też świrują. Zobaczcie sobie. Dlaczego tacy ludzie mogą mieć dzieci? Powinni byc sterylizowani albo mieć maksymalnie 1 dziecko. Być może założenie spirali tez byloby rozwiazaniem. Patologia rodzi patologie a w tym wypadku debile rodzą debili

Gość gość
Zgadzam się . Nie mogłam dzisiaj tego oglądać :O straszna patologia, nie dość,że tyle dzieci to poziom intelektualny pozostawiał wiele do życzenia.

Gość gość
to było w we wczorajszej uwadze

Gość gość
Je jeszcze potrafię zrozumieć że patologia ma dzieci. Tacy ludzie żyją w biedzie, są inteligentni ale środowisko w którym żyją robi z nich patol. Nie rozumiem jednak jak osoby z upośledzeniem mogą mieć prawo rodzenia tylu dzieci a tym samym jednostek niezdolnych do prawidłowego funkcjonowania w społeczenstwie. Przecież to ja i wy za takie dzieci płacimy. Maja zasiłki itp bo same do pracy przeciez nie pójdą.

Gość gość
Wczoraj też o tym było. Dzis było więcej. Wytłumaczcie mi dlaczego nie ma obowiązku sterylizacji takich ludzi?