Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bilans z chorym dzieckiem?

Polecane posty

Gość gość

Zaplanowałam na dzisiaj wizytę u lekarza (bilans 4-latka). Niestety wczoraj wyskoczyła mu jakaś okropna ropna wysypka na buzi i zaczyna się rozprzestrzeniać. Musi to obejrzeć lekarz. Zastanawiam się czy mogę iść na bilans i przy okazji pokazać tą wysypkę? Dodam, że u nas w przychodni jest jedno wejście i jedna poczekalnia niezależnie od tego czy idzie się na szczepienie, czy ma się ospę. Nie chce mi się tam jeździć po 100 razy bo z powodu remontu dróg muszę objechać pół miasta i stać na 4 mijankach.

Gość gość
bilans sie robi zdrowemu dziecku kobieto!

Gość gość
A co to za różnica? Jak ma wysypkę to nie mogą go przy okazji zważyć i zmierzyć?

Gość gość
A masz telefon w domu? numer do ośrodka zdrowia też masz? Pewnie tak wiec po co zadawać głupie pytania skoro można zadzwonić i zapytać.

Gość gość
no i najlepiej zrób mu odrazu bilans 6 latka leniwa babo to nie bedziesz musiała jezdzic kilka razy przez miasto.... :o

Gość gość
Prędzej się do prezydenta dodzwonię niż do naszego ośrodka. Pytałam bo może któraś z mam miała taką sytuację.

Gość gość
No roznica ! Bo na bilans przychodza zdrowe dzieci,a ta wysypka niewiadomo z jakiego powodu ! Umow wizyte w gabinecie dla dzieci chorych,a jesli to alergiczne a nie np.ospa,pojdziesz zwazyc i zmierzyc dziecko,proste ! Jak wladujesz sie z wysypka na zdrowe dzieci,dostaniesz oxhrzan od lekarxa lub pielegniarek,choc od rodzicow zdrowych dzieci,z pewnoscia wiekszy ! Sama bym sie wkurzyla,gdyby jakas mamuska wparadowala z dzieckiem ,co ma wysypke niewiadomego poxhodzenia !

Gość gość
Ah no tak zapomniałam, że tu same niepracujące milionerki, które mają kupę wolnego czasu i mnóstwo kasy. Nie wiedzą co to znaczy brać wolne w pracy i nadrabiać 20 km tracąc paliwo. Kafe zeszła na psy. Pozdrawiam

Gość gość
Przecież napisałam, że u nas nie ma rozgraniczenia na dzieci chore i zdrowe!!! Dzieci z ospą siedzą obok niemowlaków na szczepienie!!!

Gość gość
what???? do przychodni 20 km??? w mieście????? to gdzie ty mieszkasz, na Alasce??? :D

Gość gość
Nawet jeśli miała taka sytuację to co Ci pomoże? Przecież w każdym ośrodku są inne zasady jak nie zapytasz na miejscu lub telefonicznie to się nie dowiesz. U nas np nie ma takiej możliwości żeby przyjść na bilans z chorym dzieckiem. A skoro niby nie można sie dodzwonić to jakim cudem rejestrujesz wizytę? Wtedy nie przeszkadza ci jechanie 100 razy przez pół miasta i czekanie bez sensu godzinami z chorym dzieckiem?

Gość gość
Zmien osrodek ! Bo to nie do pomyslenia,zeby zdrowe razem z chorymi w jednym pomieszczeniu czekaly !!!! U nas wrecz jest zakaz wchodzenia dzieci chorych do czesci dls dzieci zdrowych !!!

Gość gość
Normalnie 9 km, ale przez remont mostu 20km czy to tak trudno zrozumieć? Zresztą nieważne, tylko pytałam a tu jak zwykle afera. Nudzicie się baby i zaczepki szukacie. Na razie.

Gość gość
Nie zmienię ośrodka bo lekarkę mamy super.

Gość gość
9 km w jedną stronę? to już lepiej u mnie na wsi- jedną przychodnię mam ok. 1 km ode mnie, drugą 1,5 km a do przychodni w mieście jakieś 7 km.

Gość gość
No to czego oczekujesz od nas i plujesz na lewo i prawo ? Wez sie ogarnij....i jedz,skoro u was wszystko na kupie,jak za krola Cwieczka :-D .Po co sie glupio pytasz,skoro i tak dziecko powinien lekarz zobaczyc...

Gość gość
u nas też jest 1 wejście, ale radzą sobie z tym w ten sposób, że dzieci są przyjmowane w innych godzinach, 1 tura dzieci chore, potem dezynfekcja i 2 tura- dzieci zdrowe.

Gość gość
Ja bym nie poszła z chorym na bilans, ale na pewno poszłabym z tą wysypką do lek.

Gość gość
No przecież to logiczne, że jeśli jest jedno wejście to robione są np najpierw bilanse a potem przyjmowane dzieci chore i tak jest wszędzie.

Gość gość
Ale autorka twierdzi,ze wszystkie razem siedza...i chore i zdrowe :-o i to dopiero jest chore :-o

Gość gość
idź na wizytę z chorym dzieckiem i zapytaj lekarki bo może przy okazji zrobi ci w gabinecie bilans. Na pewno nie idź w czasie bilansu, bo nie wiadomo czy to nie zakaźne.

Gość gość
U nas w przychodni niestety wszystkie dzieci przyjmuje się razem. Zrezygnowałam z bilansu, poszłam po prostu z chorobą. Tuż obok mnie było dziecko kaszlące jak przy zapaleniu krtani, a do tego około 2-miesięczne dziecko na szczepienie. Mój syn bawił się klockami i okazało się później w gabinecie, że ma bostonkę. Ciekawe czy ktoś te klocki dezynfekuje czy zaraz przyjdzie ktoś na bilans i się zarazi. Cały czas się zastanawiam jak ta przychodnia funkcjonuje.