Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MUzza

Nawrotowa grzybica pochwy. Lekarz Opole, Wrocław

Polecane posty

Gość MUzza

Witam. Czy mogłybyście doradzić Panie ginekologa z Opola bądź Wrocława doświadczonego w leczeniu uporczywych i nawrotowych grzybic pochwy. Niestety dotychczasowi lekarze lecza mnie, jakby grzybica była jednorazowym incydentem. Nabawiłam się grzybicy po długotrwałej antybiotykoterapii ( koniecznej zresztą), jednak pomimo stosowania osłon przyplątała się . Kwestie alergiczne i hormonalne zostały wykluczone. Badane miała kilkakrotnie Ph pochwy, które wykluczyło bakteryjne lub mieszane zapalenie pochwy ( papierek lakmusowy zabarwiony na żółto, PH kwaśne). Ściągnełam z internetu Stanowisko Zespołu Ekspertów Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego dotyczące etiopatogenezy i leczenia nawrotowej postaci drożdżakowego zapalenia pochwy i sromu, gdzie wyraźnie jest zaznaczone czas trwania leczenia , nawet do pół roku! Nie wiem skąd u lekarzy taka ignorancja. Czy znacie kogoś , kto leczy takimi długookresowymi protokołami? Sama sobie niestety nie wypisze recepty.

Gość gość
Jestem z Wrocławia. Grzybicę miałam już chyba z 20ścia razy. Chodziłam do różnych ginekologów, ale kiedy zaszłam w ciążę postanowiłam znaleźć jakiegoś naprawdę dobrego. Mój mąż pracuje w NFZcie i tam dużo ludzi chwaliło p. Jarosława Papierza. Zaryzykowałam i byłam bardzo zadowolona. Mimo iż grzybice nasilają się w okresie ciąży, ja na początku dostałam coś po czym grzybica przeszła i nie wraca do teraz. a to już ponad 1,5 roku. Nie wiem czy spełni twoje oczekiwania, ale ja mogę go spokojnie polecić, jest miły, bardzo zabawny i zawsze odpowiada na wszystkie pytania, nie należy do tych co spławia pacjentki. ps. ja zauważyłam, że grzybica u mnie nawraca po dużej ilości słodyczy lub alkoholu lub kiedy jestem mocno wykończona dłuższy okres. te pierwsze dwa czynniki już wyeliminowałam ale na ostatni nie wpływu;)