Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moze wy mi pomozecie slub i wesele

Polecane posty

Gość gość

Mam wazne jak dla mnie pytanie,o ktorej zwyczajowo konczy sie wesele jezeli slub byl na 13.30?:) musze wiedziec jak organizowac opieke dla dziecka. U nas sa zazwyczaj sluby na 16-18,na takim wczesnym nigdy nie bylam.

Gość gość
13.30...faktycznie szybko.Nie wiem jak w twoich stronach,ale w moich myślę,że nie miałoby to znaczenia jeśli chodzi o zakończenie wesela.Jeśli po mszy jest normalna zabawa weselna to myślę,że jak to się mówi..."do białego rana"

Gość gość
No wlasnie jedziemy w "inne" strony i nie wiem czego sie spodziewac.

A kto to wie :P Wesele będzie trwać dopóki goście będą się bawić :P ....chyba że młodzi wcześniej ustalą z obsługa sali że wesele jest od - do. Kolejna sprawa - przecież goście też z imprezy wychodzą o różnych porach - jeden wyjdzie po 2-3 godzinach , drugi po 5 a trzeci jako ostatni gość.. Będziesz chciała to możesz być w domu o 22 .....lub przyjść nad ranem , jeśli tak długie będzie wesele.

Gość gość
dobre wesele trwa do ostatniego gościa,bez wypraszania

Gość gość
jak dla Mnie tak wczesne wesela są do d**y , byłam na paru i goście do oczepin nie wytrzymywali :) . Więc nie martw się , pewnie pierwsza nie odpadniesz he he . Ja miałam mszę dopiero na 16.00 w kościele . Na sali byliśmy o 18.00 , goście się bawili do 5 rano . Mało kto wyszedł wcześniej , no chyba ,że miał właśnie małe dziecko . Pozdrawiam

Gość gość
Wiem,ze goscie wychodza.kiedy chca,ale mi chdzi w sumie o te glowne punkty programu:oczepiny,tort. U nas wesela tez zaczynaja sie 18-19 i o 12 tort a potem kto juz ile.chce siedzi.i zastanawia mnie czy przy tak wczesnym weselu rowniez zabawa trwa"minimum"do 12? Wiadomo,ze moge zmyc sie i o 18. Ale tak sie zastanawiam,bo moze zrezygnuje z "toastow"i wrocimy do domu (150 km) bo niestety moja "opiekunka"do dziecka obawia sie zostac na cala noc. A mezowi bardzo zalezy,bo to slub jego najlepszego przyjaciela.

Na Śląsk jedziesz? tam podobno robią tak wsześnie :) mój kolega kiedyś był u kuzyna i choć zaczęło się wcześnie to i tak skończyło się grubo po oczepinach. Niby część gości odpadła tuż po północy, ale większość bawiła się do rana prawie.

Inna sprawa, że główne punkty programu zawsze mogą być o różnych porach. Ja miałam ślub na 17, wesele zaczęło się obiadokolacją o 18.30 a tort był już o 22. O 24 rzucałam bukietem i było kilka atrakcji. Koniec o 5 rano - większość wytrzymała.

Słuchaj - skoro to męża przyjaciele to co stoi podpytać się "co i jak " ? Przecież to nie będzie nietaktowne :) Najwcześniejszy ślub na jakim była był na 16.Ok 17 wszyscy byli na sali - sala 50-60 m od kościoła. Młodzi (goście) narzucili duże tępo ....picia i padli przed 24 :P Ale i tak garstka ludzi bawiła się do 4-5. U mnie ślub był zdecydowanie później - 18 .Na sali byliśmy o 19.Wesele trwało do 7 rano ( poprawiny na 14 , miały być do 22 bo taka była umowa z salą , ale goście się dorbze bawiły więc nie było problemy zrobić poprawiny te 2 godziny dłużej). Tort był o 24. Ale teraz coraz bardziej widzę "popularne" podać tort o 20-22

Gość gość
Moze troche przesadzilam z tym"przyjacielem".to byl jego bardzo dobry przyjaciel,ale z czasem ich drogi sie troche rozeszly,kazdy wyjechal w swoja strone.wiec kontakt mamy co jakis czas. Ale rzeczywiscie podpytamy sie o ktorej planuja tort. W ogole nie wiem czy nasz wyjazd wypali,bo nie mamy z kim zostawic dziecka:( wiec pewnie bedzie po problemie,ew.skoczymy tylko na slub we trojke.

Gość gość
A slub bedzie w warszawie a weswlw pod warszawa.

Ja ślub miałam o 14, o 16 goście byli na sali ( my o 17, bo mieliśmy jeszcze sesje). Ostatni goście wychodzili o 5, 3/4 gości wychodziła między 2 a 3.