Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestesmy swiadkami upadku cywilizacji zachodniej

Polecane posty

Gość gość

Angielski antropolog J.D. Unwin wykazał w swoim dziele Seks i kultura, że zaistnienie wysokiej kultury możliwe jest tylko tam, gdzie panuje surowa moralność seksualna. Kto chciałby mieć naraz oba stany rzeczy, czyli nieokiełznaną seksualność i wysoką kulturę, zachowuje się jak dziecko, które chce mieć ciastko i je zjeść. Ponieważ człowiek ma wolną wolę, potrzebuje pewnego rodzaju kompasu, który będzie wyznaczał mu, co jest dobre, a co złe. W dziedzinie seksualności człowiek staje wobec napięcia między biologicznym popędem a powołaniem do miłości, która jest otwarta na przyjęcie nowego życia. Moralna deregulacja seksualności szkodzi jednostkom i wytwarza społeczny chaos. Jest symptomem upadku kultury. Rozpadanie się rodzin, psychiczne zaburzenia na masową skalę, szerzenie się chorób przenoszonych drogą płciową i zabijanie milionów nienarodzonych dzieci są sygnałami alarmującymi o dezintegracji społeczeństwa. Rozdzielenie seksualności od przekazywania życia poprzez antykoncepcję i aborcję jest przyczyną katastrofy demograficznej. Doprowadza ono państwo socjalne do załamania. stwierdził im większe ograniczenia seksualne tym wyższy poziom kultury od tej zasady nie ma wyjątków w kronikach dziejów nie ma przykładu które by utrzymało wysoka energie społeczna nie będąc całkowicie monogamiczne

Gość gość
Znana Amerykańska feministka, Camille Paglia ostrzega, że gender, ignorowanie różnic między mężczyznami i kobietami prowadzi do zagłady Zachodniej cywilizacji. „Na naszych oczach cywilizacja popełnia samobójstwo” – mówi w rozmowie z Wall Street Journal. czyli macie swoja postep i cywilizacje to ja wole zyc w sredniowieczu

Gość gość
ja mam kompas w bokserkach :classic_cool:

Gość gość
Z lewactwem tak właśnie jest. Są nierozumni, a przez to nielogiczni. Skoro są nielogiczni to bywają nieściśli, a przez to niekonsekwentni. Ponieważ tworzą propagandę to ta propaganda jest również niekonsekwentna, nielogiczna, nieścisła i głupia, ale odbiorcy lewicowych tez również są głupi, więc globalnie nie widzą nielogiczności, niekonsekwencji i nieścisłości w tych tezach i oskarżeniach. Przez to tworzy się lewicowy fanatyzm, w który wpadają te jednostki. Nakręcają się wzajemnie i nie myślą wcale o tym, że są śmieszni. Lewactwo mimo, że ich świątynia stoi na krzywych fundamentach nie wpadnie na to, żeby je zburzyć. Nie. Oni twierdzą, że skoro już zbudowali 4 piętra to szkoda je niszczyć, i budują dalej w nadziei, że nikt nie zauważy rychłego upadku całej konstrukcji – na szczęście – z tymi wszystkimi debilami w środku. Homofobia – nie ma czegoś takiego – to lewacki wytwór. Lewaki wymyślając nazwę HOMOFOBIA chyba byli naćpani, bo owszem, są ponadprzeciętnie głupi, ale żeby aż tak? Jest klaustrofobia (lęk przed zamkniętymi pomieszczeniami), jest arachnofobia (lęk prze pająkami), wiec skoro jakiś lewicowy oszołom wynalazł – do swych celów – homofobię to mógł ją jakoś inaczej nazwać. No bo ja nie znam nikogo kto czułby LĘK przed homoseksualizmem. Są ludzie, którzy czują obrzydzenie na widok stosunku homoseksualnego, ale to chyba nie to. Ja czuję ogromne obrzydzenie na widok stosunku homoseksualnego i mam wręcz odruchy wymiotne, ale czy to czyni mnie nietolerancyjnym? Z tego miejsca pragnę pozdrowić moich kolegów i koleżanki „homo” i zapowiedzieć im, że nici z naszego wypadu na wódkę, bo skoro jestem homofobem?! No jestem! Tak mnie zdiagnozowano – teraz. Z drugiej strony wiem, że homosie też czują odrazę na widok stosunku heteroseksualnego, ale czy według lewactwa czyni ich to HETEROFOBAMI

Gość gość
Duńska Partia Muzułmanów (DAMP) zapowiedziała, że zamierza w ciągu kilku najbliższych lat zdobyć 1/3 miejsc w tamtejszym parlamencie, co sprawiłoby ich zdaniem, że kraj ten stałby się „pierwszym islamskim państwem w Europie, gdzie swobodnie będzie można głosić muzułmańskie idee i wartości, a islamski punkt widzenia będzie słyszalny, respektowany i lepiej rozumiany”.

Gość gość
gdyby gender nie wchodziło do szkól z sexem i edukacja jak to robi juz w NiemczechSeks-edukacyjny przymus i więzienie Dokładnie tak, a nawet gorzej zrobiło się na seks-lekcji w Salzkotten w Północnej Nadrenii 9-letniej dziewczynce o imieniu Melitta, która wyszła z klasy i oznajmiła nauczycielce, że poczuła się bardzo źle i nie chce już wracać na takie zajęcia. Nauczycielka próbowała przymusić dziewczynkę do powrotu do klasy używając siły (SIC!), lecz ta nie ustąpiła, więc kazano jej siedzieć w pokoju nauczycielskim. Rodzice, rzecz jasna, stanęli po stronie córki. Urażone władze szkolne poczuły się w obowiązku zgłosić sprawę do sądu, w związku z uchylaniem się dziecka od udziału w zajęciach szkolnych. W rezultacie na rodziców nałożona została kara grzywny, której odmówili zapłacić, więc na każdego z rodziców z osobna nałożono karę do 40 dni odsiadkiksiazki o gendeer http://dodane.pl/folder/89679/gender

Gość gość
Cywilizacje upadały i ginęły z różnych przyczyn. Nic nowego. Ta też upadnie i co z tego? NIC. Nadejdzie następna.

Gość gość
Cywilizacja zachodnia upada w kształcie dotychczasowym czyli z religią katolicką w tle. Upadek KK wymaga od cywilizacji nowe wyzwania jak zastąpienie religii katolickiej czymś bardziej normalnym i ludzkim.

Gość gość
Zadna religia nie jest normalna ani ludzka. Każda polega na wyrzekaniu się czegoś w imię wiary.

Gość gość
a czego wyrzekaja sie muzulmanie? bo o doopy w ich religii ze zrozumialych wzgledow nie pytam :classic_cool:

Gość gość
"zaistnienie wysokiej kultury możliwe jest tylko tam, gdzie panuje surowa moralność seksualna. Kto chciałby mieć naraz oba stany rzeczy, czyli nieokiełznaną seksualność i wysoką kulturę, zachowuje się jak dziecko, które chce mieć ciastko i je zjeść." X X Brednie. W niektórych szczepach (Ameryce Południowej i częściach Afryki) istnieje nieokiełzana seksualność która nie wpływa na upadek ich kultury czy moralnośći. Tylko tym patrzącym z boku i niby "cywilizowanym" wydają się być dzicy i nie moralni.

Gość gość
cywilizacje to były cesarstwo rzymskie Babilonia Persowie ale nie jakiś szczep z Afryki które liczy 20 osób

Gość gość
z ksiazki queerstudies_podrecznik Polityka wiążąca się z wiedzą wypracowywaną w ramach queer studies umożliwia osiągnięcie celu strategicznego: dekonstrukcję i destabilizację kategorii płci i seksualnościten cytat pokazuje ze mamy do czynienia z ideologia nie z opisem rzeczywistość jest to narzędzie do osiągania celów politycznych nie chodzi homoseksualistom o prawo do zawarcia małzenstwa ale do zniszczenia tej instytucji małżeństwa

Gość gość
wszystko co człowiek w siebie wgra, to będzie potem odtwarzał”. Naprawdę nie jest tak, że dzień ślubu resetuje poprzednie doświadczenia. Dlatego tak ważne jest wejść do małżeństwa czystym, by można było wraz z małżonkiem napisać wspólnie wspaniałe, satysfakcjonujące oprogramowanie seksualne, które będzie stanowiło doskonałą matrycę dla wspólnego pożycia. Oczywiście utrzymanie czystości nie jest łatwe, świat ciągle kusi szybką, łatwą i intensywną przyjemnością. Dobrze jest jednak wiedzieć, że Bóg nas od tego odwodzi, nie dlatego, że chce nam zepsuć zabawę, ale dlatego, że zna naszą naturę i dalekosiężne konsekwencje tych czynów. Jest też nadzieja dla tych, którzy zdążyli już pokomplikować sobie tę dziedzinę życia. Bóg wie o naszych upadkach i zmaganiach i On potrafi i chce naprawić tę dziedzinę życia człowieka, jeśli tylko Mu na to pozwolimy.

Gość gość
W krajach Unii Europejskiej największym problemem jest niski przyrost naturalny – wynika z analiz ekspertów, którzy dyskutowali o przyszłości UE. – To koniec naszej cywilizacji – alarmował ekonomista Andrzej Sadowski z Centrum im. Adama Smitha.niedawny raport rządu Wielkiej Brytanii, zgodnie z którym wielodzietne rodziny muzułmanów otrzymują od państwa więcej pieniędzy niż takie same wielodzietne rodziny angielskie. Zdaniem eksperta, zachodnią Europę stopniowo przejmują obce jej nacje, które nie są zainteresowane ani kulturą europejską, ani związanymi z nią wartościami.

Gość gość
cesarstwo rzymskie, Persja, Babilonia- tak byly wielkie ale czy takie monogamiczne i skromne to nie wiem...;)

Gość gość
przez pewien okres czasu musieli byc