Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajetanka555

problem z owulacja

Polecane posty

Gość kajetanka555

witam szukam pomocy właśnie wyszłam ze szpitala gdzie trafiłam z ostrym bólem brzucha lekarze z początku podejrzewali jakiś płyn wokół macicy, ale przy wpisie usłyszałam tylko ze doszło do pęknięcia pęcherzyka gaffa w internecie dowiedziałam się że to owulacja. czy możliwe jest to ze jestem we wczesnej ciąży a usg i badania tego nie wykryli?

Gość gość
Nie. Też miałam ze dwa razy bolesna owulacje czasem tak bywa.

Gość kajetanka555
Czyli nie ma najmniejszych szans ze jestem w ciąży :(?

Gość kajetanka555
??? :(

Gość gość
Wychodzi na to ze teraz masz owulacje dziś i jutro to też dni płodne to masz szansę spróbować z partnerem dziś i jutro o dzidziusia

Gość gość
Ps ją też staram się o dzidziusia :) już od roku ale boję się iść do lekarza bo mam durnego ginekologa. Teraz czekam @ a raczej czekam aż nie będzie @

Gość gość
bardzo bym chciała dzidziusia, ale ból brzuch miałam w sobotę czyli wtedy pękło kochałam się wtedy z partnerem jak myślicie jest szansa ze jestem a badania jeszcze tego nie wykryli? :(

Gość gość
Czasem jest tak że pęcherzyk jest grubszy i pęknięcie powoduje silny ból - ja też tak miałam przez 10 dni! Bo bolał już od momentu kiedy zaczął dojrzewać - w pewnym momencie zabrałam się do ginekologa który mnie zbadał - myślałam że mam jakieś zapalenie przydatków! Ale okazało się właśnie że prawdopodobnie mam bolesną owulację - ból sam przeszedł bez leków - raz w życiu mi się coś takiego przytrafiło żeby aż tak bardzo bolało, czasem mnie zakuje jajnik ale to trwa chwilę czas 1-2min.

Gość gość
W tej sytuacji nawet badanie krwi tego nie wykaże a czy usg by wykazało nie wiem. Mam pomysł wejść na stronę abc zdrowie i tam można za darmo zadać pytanie lekarzowi e tym ginekologowi tam odpowiadają na pytania w ciągu 24 godz. Opisz im problem i napisz wyniki jakie dostalas w sobotę.

Gość gość
kobieto , jeżeli zostałaś zapłodniona ( czego ci życzę) dopiero za jakieś dwa tyg, jakiekolwiek badania ( beta, test ciążowy) dadzą wiarygodny wynik, jajeczko musi się porządnie zagnieździć,żeby zaczęła się ciąża, samo zapłodnienie niestety nie zawsze kończy się porodem.

Gość gość
dziś mamy środę - jeśli w sobotę miałaś owulacje i uprawiałaś w tym czasie seks jest duże prawdopodobieństwo że się uda - ale jajeczko zapłodnione wędruje jajowodem i zagnieżdża się około 10-14 dni od owulacji, i dopiero od tego mówimy o ciąży - jeśli się zagnieździ zrób test w czasie spodziewanej miesiączki - powinien wyjsć pozytywny - możesz zauważyć u siebie tak zwane plamienie implantacyjne - niewielką ilość jasnej krwi.

Gość kajetanka555
w tym problem ze miałam tak nie miłego lekarza, że żadnej informacji mi nie udzielił a badania dostane do ręki dopiero za parę dni. czyli jest możliwość ze jednak mogło dojść do zapłodnienia?

Gość kajetanka555
tylko ze partner w tym czasie nie skończył we mnie ostatni raz w środę tydzień temu, czy byłaby możliwość ze jednak coś może być? mam naprawdę duże nadzieje :( dodam że nie zabezpieczamy się żadna metodą

Gość gość
a czemu nie skończył, jak nie skończył to ruletka 50/50

Gość kajetanka555
Nie skończył bo myślałam że dni płodne juz miałam

Gość gość
A co to za różnica czy masz plodne czy nie. My z mężem się staramy i zawsze kończy we mnie nawet jak mam nie plodne

Gość gość
Ile już staracie się o dziecko ? Bo my rok i tracę nadzieję już. Też nie zabezpieczony się żadna metoda i w życiu nie używam tabletek antykoncepcyjnych bo podobno przez nie można mieć problemy z zajęciem w ciążę no ale mnie to nie tyczy. Wyliczam co miesiąc dni plodne i zawsze kochamy się w nie oczywiście z finałem A miesiaczke mam idealnie w ten dzień w którym powinnam dostać to dostaje. Niestety myślę se pewnego miesiąca poronilam gdyż w lutym nie miałam miesiaczki nie robiłam testu ale podejrzewałem ciążę. A w marcu pojawiło się silne krwawienia mąż się zaniepokoił byłam blada i osłabiona ale nie pojechałam do lekarza - bałagan się

Gość gość
Przepraszam za błędy ale jestem na telefonie i słownik przekształca czasem mi słowa

Gość kajetanka555
Dopiero parę miesięcy :(