Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamalyska

Czy ja się doczekam włosów u syna?

Polecane posty

Gość mamalyska

Hej babeczki. Za miesiąc mały ma roczek i nadal jest łysy jak kolano praktycznie :P No dobra, ma coś na głowie, ale rudo-blond, chude, mizerne i praktycznie niewidoczne... A dzieci koleżanek młodsze a kędzierzawe. Kiedy waszym maluszkom się zrobiły czuprynki? Moja mama mi opowiadała, że też długo byłam łysa i że się wstydziła pokazywać mnie z gołą główką :D Ale nie wiem, kiedy się włosów dorobiłam, choć teraz mam całkiem fajne, gęste i silne. Jak to u waszych pociech wyglądało?

Gość gość
tak jak u ciebie autorko. tylko ja miałam dziewczynkę:)

Gość gość
Moja chrzesnica do 3 lat byla lysa,teraz panna ma 18 lat i piekne,geste wlosy,ze ja chyba na calej glowie mam tyle,co ona na grzywce,tak wiec spokojnie- urosna ;-)

Gość gość
moj mial tak samo, teraz ma rocznikowo 5 lat i od roku blond jasne:) wlosy srednio geste w str gestych przybywa ps. wole lyse niz czarnowlose noworodkicosie wlosy placza i czy mozna obciac bo klatwa;) ps2. mamy obcinaja przed roczkiem i maja madre normalne dzieci

ja ponoć też długo byłam łysa, mama mi ścinała, żeby się zagęściły. Nie wiem w ogóle czy to ma jakieś znaczenie. W wieku 2 lat już miałam całą łepetynę gęstych loków. Moja córka w wieku 13 miesięcy ma już prawie taką fryzurę co ja, kiedy miałam 2 lata Ale mój mąż też ma gęste włosy

Gość mamalyska
Ja bym mu nawet podcinała, ale na razie nie ma co :D Poza tym nie wierzę w skuteczność podcinania włosów. przecież włosy rosną od cebulki a to co jest dalej to już jest martwe, więc co miałoby dawać podcinanie?

Gość gość
synek ma 15 mcy i tak jak u twojego - piórka

Gość mamalyska
A o co chodzi z klątwą? Bo coś słyszałam, że dzieciom się do kiedyśtam nie podcina włosów, ale nie wnikałam głębiej. To coś jak z tymi kokardkami na wózki?

Gość gość25
fryzjerka mówiła mi jakoś ostatnio, żeby rocznemu dziecku obciąć, włosy nawet jak nie bardzo jest co, to potem szybciej rosną i są mocniejsze

Gość gość
Znajomej corka do 4 lat miala krotkie wlosy, nie rosly jej. Ja myslalam ze ona ja tak obcina, ale w jakies rozmowie wyszlo ze nie. Teraz dziewczynka jest juz nastolatka i ma piekne dlugie wlosy. Mojemu dziecku do 1,5 roku nie rosly wlosy po bokach glowy,duzo ludzi myslalo ze je tak fantazyjnie obcinam :-) przed drugimi urodzinami ruszyly.