Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grubababa170

ODCHUDZANIE POMOCY

Polecane posty

Gość grubababa170

Potrzebuje sie odchudzic, nie trudno sie domyslic w zwiazku z powyzszym, stosuje pewna terapie i chcialabym wiedziec co sadza o nije osoby znajace temat, dzieki z gory za kazda opinie i komentarz. Otoz, mam 25 lat, potrzebuje schudnac 15 kg, nie cwicze bo nie lubie ale codziennie chodze na 3 km spacer ( wracajac z pracy). Nie jem nic do czasu powrotu do domu z pracy, pracuje od 8 do 16. Okolo 17 jestem w domu i dopiero jem obiad np. zupe, kanapki, badz co badz do 1000 kcal. Po 19 juz nic nie jem. I tak codziennnie, pierwsze dni bylo mi ciezko, bylam glodna, bylo mi straszie zimno, odczuwalam sztywnienie rak, drzenie, z czasem wszystko ustalo i teraz np. jestem tylko glodna. Co sadzicie o tej diecie, czy mam szanse na niej schudnac te 15 kg? Narazie stosuje ja 4 dzien....

Gość grubababa170
chyba nie ma nikogo kto pomoglby grubasce w potrzebie:)

Gość grubababa170
Ponawiam temat moze dzis bedzie wiecej chetnych na rozmowe:)

Gość gość
mozesz schudnac jedząc 3 razy dziennie .. sniadanie - kanapki obiad - zupa kolacja - owsianka 18 30 spozywanie 6 posilkow dziennie konczy sie zawsze nadwagą

Gość grubababa170
Nie wiem czy dokladnie to opisalam ale jem 1 - 2 posilki dziennie. W domu jestem o 17, jem powiedzmy kanapki zamiast obiadu tak ze 2-3 albo zupe albo co tam jest na obiad i czasami tak o 19 zjem jeszcze jakies jablko albo jogurt i tyle:) myslisz ze dam rade schudnac i nie zaliczyc jojo? Dosc odpowiada mi ta metoda nie jedzenia w robocie.

Gość gość
Aby skutecznie chudnąć należy zmienić swoje nawyki żywieniowe, aby spalać tkankę tłuszczową musimy zachować odpowiedni bilans kaloryczny w tym przypadku ujemny, po obliczeniu zapotrzebowania kalorycznego układamy dieta, 4-6 posiłków dziennie, odpowiednio dobranych pod wzgledem makroskładników, może i jakieś efekty osiągniesz takim trybem jaki teraz prowadzisz, ale na pewno źle odbije się to na twoim zdrowiu i oczywiśćie powrócisz do starej wagi, bo przecież długo tak nie wytrzymasz. skopio91@wp.pl chcesz napisz na meila to ułoże Ci diete taką jaką powinnaś mieć. Pozdrawiam

Gość gość
jasne ze dasz rade schudnąc .. sniadanie zupa, jabłko , to szczupła figura . Najwiecej waża ludzie którzy wcinają codziennie schabowy .. Jeżeli nie jesz tradycyjnego polskiego drugiego dania ( schab+ ziemniaki + surówka ) to twoja waga na pewno spadnie poniżej 60 kg U mnie waga była naprawdę niska , codziennie spożywam zupy , a drugie danie tylko okazjonalnie - raz w tygodniu) na schabowym i kopytkach nie da się odchudzić .. Trzeba ich unikać

Gość grubababa170
W zeszlym roku odchudzalam sie z wagi 80 kg, wlasnie taka metoda, schudlam 18 kg i wazylam 62, w przeciagu roku prztylam troszke, teraz waze okolo 65 i chcialabym jeszcze troszke. Wtedy nie zaliczylam jojo ale np wypadanie wlosow, ciagle uczucia zimna, drzenie rak, powiek, skurcze lydek nocne, podkrazone oczy, bylam ciagle zmeczona itd.... tego wlasnie chcialabym uniknac, bo nie jesc nie jest problemem bo wytrzymam uczucie glodu i nie mam zchcianek ale wlasnie chodzi o wyzej wymienione zeby nie wystapily.

Gość grubababa170
Jem drugie dania ale tylko czasami, mieszkam tylko z mezem, caly dzien jestesmy w pracy wiec zalezy mi zeby ugotowac szybko, dlatego czesto jest to zupa, chociaz drugie dania tez bywaja.

Gość gość
bardzo dobra przy odchudzaniu jest kostka czekolady .. Czekolada pozwala bardzo długo utrzymać uczucie sytosci nutella ma niski indeks gklikeczmiczny - zaledwie 20 Frytki mają indeks - 90 .. Po frytkach stajesz się głodna błyskawicznie . Nutella jest naprawde dobra dla odchudzających się .

Gość grubababa170
No wlasnie czaem ciezko jest mi odmowic sobie czegos slodkiego, zawsze myslalam ze nutella jest kaloryczna...tutaj akurat trafiles gosciu, czasami kupuje nuttelle i jem jak mam ochote np. robie jedna bulke z nutella, nasyce sie slodkim i wiecej nie jem, mam wyrzuty sumienia pozniej z tego powodu, myslisz ze to nie szkodzi od czasu do czasu przy odchudzaniu?

Gość gość
Frytki szkodzą za to Nutella jest bezpieczna .Nie bój się , nie przytyjesz od czekolady

Gość grubababa170
No ja zupy jem chociaz az tak bardzo nie lubie, czasem nie mam w ogole ochoty na obiad i jem kanapki zamiast jakiegokolwiek obiadu, wiem ze sie mowi, ze chleb jest tuczacy ale mysle ze jak caly dzien nic nie jem i zjem 3 kromki chleba powiedzmy z salata i lososiem ( bardzo lubie i jem duzo ryb) to chyba nie przytyje. Dzis jest 5 dzien kiedy nie jem po 7 i 4 kiedy nie jem nic do 17 dopoki nnie wroce z pracy:) juz nie jest mi zimno i dobrze sie czuje, to chyba kwestia przestawienia:)

Gość gość
wygląda na to , że musisz polubić zupy , odzwyczaić się od drugich dań

Gość grubababa170
Kurde, gdzie ja napisalam ze jem tylko drugie dania....

Gość gość
Tradycyjny polski obiad, składający się z kotleta schabowego, ziemniaków i zasmażanej kapusty, to ciężkostrawne i kaloryczne danie – znajdziemy w nim aż 1250 kcal!

Gość grubababa170
No zgadzam sie, ze tradycyjny obiad to masa kalorii. Ja staram sie nie przekroczyc 1000 kcal, jak myslicie ile jestem w stanie schudnac w powiedzmy 3 miesiace?

Gość grubababa170
10 kg w 3 miesiace - mysle ze to akurat, 5 miesiecy na 15 kg. A myslicie ze przy takiej diecie da rade tak schudnac? Dodam, ze nie uprawiam zadnego sportu, tylko te spacery, codziennie 3-4 km niewazne jaka pogoda, prace mam siedzaca to w pracy tez sie da trenowac przy okazji.

Gość nutka22
1000 kal to troszkę mało.Ja w trakcie odchudzania byłam na diecie 1800 kal ale dodatkowo wspierałam się tabletkami Foreverslim.Najważniejszą zmianą jaka wprowadziłam to było jedzenie częściej ale mniej.I taki sposobem w około trzy miesiące udało mi się schudnąć 15 kg.

Gość grubababa170
Ja probowalam jesc czesciej ale mniejsze porcje... I zawsze konczylo sie na tym ze zarlam caly czas co chwile male jabluszko, marcheweczka, wafelek ryzowy, obiadzik, sniadako i wiecznie cos zarlam....dlatego musialam to ukrocic - dzis jest 2 kg mniej na wadze, czuje sie nawet ok, dalej jem 1000 kcal, nic mi nie jest, glowa mnie tyko czasem boli - jem wszystko ale do 1000 kcal i czuje ze zoladek mi sie zmniejszyl bo czuje sie najedzona jedzac duzo mniejsze porcje nic kiedys.

Gość gość
Twoja dieta to jakaś masakra. Co najwyżej zachorujesz na anoreksję. Powinnaś znaleźć aktywność którą polubisz nie wierzę, że nie polubisz żadnej. Dietę - normalnie się odżywiaj bez słodyczy i fast foodów. No i wspomóż się odpowiednią suplementacją, ja na przykład stosuję carb blocker z tiens24 com.