Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem w małżeństwie.

Polecane posty

Gość gość

Małżeństwem jesteśmy 4 lata. Mamy 1,5 rocznego syna. Mój mąż ostatnio cholernie się ode mnie oddalił. Znamy się ze szkoły. Po liceum odnowilismy znajomość no i jesteśmy małżeństwem. Kocham go. Nie klocimy się tylko właśnie oddalił się. Mówi, że ma problemy w pracy, ale nie wierzę mu. Wczoraj poszedł u spać syna i zasnął u niego, do sypialni przyszedł dopiero nad ranem. Każda rozmowa kończy się, że ma problemy w pracy. A ta sytuacja coraz bardziej mnie męczy. Dziewczyny nie wiem co mam zrobić ?

Gość gość
Moze miec problemy w pracy ! Moj maz tez tak mial, w pracy ciagly stres, schudl 10 kg, w domu by tylko spal, o seksie moglam pomarzyc. Ale ja go wspieralam, pomagalam, staralam sie wyciagnac, co go gnebi i razem znalezc wyjscie z sytuacji. A wyjsciem okazalo sie poszukanie nowej pracy.

Gość gość
A pytalas jakie to problemy? Innej rady niz szczera rozmowa nie ma.

Gość gość
Problem w tym, że on nic nie mówi, choć próbowałam wyciągnąć od niego informacje. Z pracy przychodzi normalnie - ma czas dla dziecka, piłkę, przyjaciela, kktóry nigdy nie się nie podobał jako towarzystwo dla mojego męża ( zwykły kobieciarz). Dla wszystkich ma czas tylko dla własnej żony nie ma.

Gość gość
Mam wrazenie ze ty podejrzewasz go o zdrade .. dobrze mysle? Jesli tak to masz jakies podstawy zeby tak myslec ? Moj maz dopiero po dlugiej rozmowie przyznal ze ma w pracy problemy , nie chcial mnie nimi martwic. Wspolnie znalezlismy rozwiaznie i jest juz ok. Ulzylo mu juz jak mi powiedzial co sie dzieje.

Gość gość
a ty dla niego masz czas? też pewnie tylko dla dziecka, sama się pewnie oddaliłaś, a zwalasz na faceta

Gość gość
Co byś myślała jakby Twój mąż wolał spać z dzieckiem, unika mnie, zero czułości, co byś myślała, robiła na moim miejscu ?

Gość gość
Zawsze miałam dla niego czas. Mały umie bawić się sam i korzystam z tego, zasypia o 20 i wtedy teoretycznie mamy czas dla siebie, bo praktycznie wygląda to tak, że mąż siedzi przed laptopem.

Gość gość
Powiedz mu co czujesz i myslisz. Jak bedzie usypial dziecko i znowu sam zasnie to go obudź i zapros na powazna rozmowe.

Gość gość
Dzisiaj rano jak zapytałam go czemu spał z dzieckiem stwierdził, że oko mu się zamknelo. I nie widzi problemu.

Gość gość
Boli mnie strasznie jego zachowanie. Zauważyłam, że ma hasło w telefonie. On nigdy nie gustowal w takich dziewczynach jak ja. Lubial dziewczyny, które były po prostu łatwe, palilyitp. Miał burzliwą młodość. Ja zawsze byłam poukladana, wzorowa, chociaż w domu byłam buntownicza .

Gość gość
A ty spalas w tym czasie jak on kladl dziecko ? U mnie nawet jak ja lub maz zasniemy kladac dziecko to budzimy sie nawzajem.

Zaproś męża do rozmowy. Ale bez oskarżeń , bez pretensji , nie bądź tez "namolna"(?) jeśli chodzi o pracę .... Powiedź o swoich spostrzeżeniach , wspomnij że się o niego martwisz,że się oddalacie,jeśli ma problem niech wie że ma w Tobie wsparcie. Może podczas rozmowy wyjdzie prawa , może podczas rozmowy ustaliście zasady których oboje będzie przestrzegać.

Gość gość
Nie spałam. Przebudzilam go, ale jak widać do sypialni przyszedł dopiero nad ranem.

Gość starajka1
Zmus go do szczerej rozmowy, nawet jeśli będzie mówił że nie widzi w czyms problemu, to uświadom go ze Ty owszem- widzisz. Musi Ci powiedzieć co to za problemy w pracy, chyba że nie sa to zawodowe sprawy... ja powiedzialabym wprost ze podejrzewam go o zdradę. A jak to się stało ze jesteście razem skoro zupełnie nie byłaś w jego typie?

Gość gość
a hasło w tel miał zawsze?

Gość gość
Każde z nas poszło do innego liceum. Kiedyś napisał do mnie na FB, później spotkaliśmy się i tak od spotkania do spotkania zostaliśmy parą.

Gość gość
jeżeli chcesz to usłyszeć to ci powiem: myślę, że mąż cię zdradza. mogę się oczywiście mylić. ale kiedy mój mąż zdradzał mnie z koleżanką z pracy to zachowywał się bardzo podobnie jak twój. był ciągle zmęczony, zamknięty w sobie, nie chciało mu się ze mną gadać i mi czegokolwiek wyjaśniać, ale za to często spędzał czas kolegami na piwie (a przynajmniej to była wersja dla mnie). mówił, że jest ciężko i potrzebuje więcej swobody, żeby się odstresować. nawet miał czelność zarzucić mi, że mogła bym sobie w końcu znaleźć jakieś hobby, żeby się czymś zająć i nie szukać dziury w całym. zdarzało mu się nawet zapominać o czym rozmawialiśmy, rano coś mi mówił, a wieczorem w dużym zaangażowaniem powtarzał to samo.

Gość gość
Nie miał. Twierdzi, że często zostawia telefon na biurku i to dla bezpieczeństwa.

Gość gość
Codziennie po pracy ma treningi, w weekendy mecze.

Gość Aaagaaaatkaaaaa
Ja też myślę, że on Cię zdradza. A wcześniej gdy miał problem w pracy lub z czymkolwiek to mówił Ci o tym? Czy też wszystko ukrywał? Oj śmierdzi mi to romansem :-(

Gość starajka1
W takim razie podłączam się do opinii powyżej- prawdopodobnie Cię zdradza.

Gość gość
Przychodzi ze swojego treningu, bawi się z małym, a po uspaniu małego niby jest w domu, ale go nie ma. Siedzi przed laptopem, albo idzie na piwo z tym kolegą ( raz góra dwa razy w tygodniu).

Gość gość
To że lubił inny typ kobiety o niczym nie świadczy. Moj maz jest zupełnie różny od ideału ktorego szukalam przed poznaniem go . Kocham go bardzo i nie zmieniła bym na tamtych 100 ideałów:-) porozmawiaj z mezem, jak bedzie sie wykreacal to powiedz wprost ze podejrzewasz zdrade.

Gość gość
moze zapina inna bez rozstepów , ktora nie marudzi ze w kakao bloi ze sprma nie smakóje ... itd.

Gość gość
A ja mysle, ze ten temat to glupia prowokacja.

Gość starajka1
A co z seksem? Czułością, zwykłym buziakiem?

Gość gość
Wcześniej nigdy nie mówił o problemach w pracy, bo twierdził, że dom to nie jest miejsce rozmów o pracy.

Gość gość
Nie ma seksu, czułości, zwykły buziak zdarza się.

Gość gość
Ja bym od razu nie zakladala ze zdradza. Jeslu nie ma zwyczaju mowic o pracy to musi odreagować stres. Dlatego wychodzi grac czy na piwo.