Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

profilaktyka raka

Polecane posty

Gość gość

tyle się mowi o profilaktyce raka a ostatnio raka trzustki, szkoda mi ani przybylskiej ale ona byla znana i bogata ,a co ze zwyklym czlowiekiem jakie ma szanse na badania, teraz na zwykle badania jest problem ze skierowaniem a co dopiero na badania powazniejsze, jak pojde do lekarza i powiem ze chce badanie na wykrycie raka trzustki to czy dostane, napewno nie lekarz mi powie ze jak mi nic nie dolega to nie dostane, a za rok moze byc za pozno, moj tata ma raka jelita grubego i ma stomie , ja mam 38 lat i nie dostalam skierowania na badania, za darmo dopiero jak skoncze 40 lat w ramach profilaktyki, za 2 lata to bedzie moze za pozno

Gość gość
mam tez 38 lat i mój ojciec tez miał raka jelita grubego i ma stomie, mój ojciec sie wyleczył na szczescie. Ja nie badam sie bardziej jak USG brzucha i krew, nie mam problemu z uzyskaniem skierowań, lekarka sama mi kazała sie pilnowac i daje bez zadnego ale skierowania. Jesli nie mozesz wyprosic skierowań to zrób badania prywatnie to nie sa duze koszta

Gość Polyanna1230
Trzeba się koniecznie badać. Rak piersi to jest uleczalna choroba, którą można wykryć w początkowej fazie i całkowicie się wyleczyć, jeśli chodzi się na mammografię. Ja byłam u siebie w szpitalu, gdzie mamy od niedawna nowoczesny mammograf od Philipsa, który ogranicza promieniowanie o 50%, wszędzie o tym trąbią i przyznaję, że co raz więcej kobiet, jak obserwuję, zapisuje się na mammografię. To bardzo dobry trend. Oby tak zostało.

Gość gość
Wczesne wykrywanie, to wczesne wykrywanie, a profilaktyka to działanie mające na celu zapobieganie.. Aby zapobiegać, to można na przykład spożywać odpowiednie dawki kapsaicyny, która ma zdolność hamowania proliferacji i aktywacji apoptozy komórek nowotworowych. W tym celu można stosować habaicynę, które zawiea sproszkowane suszone habanero. Dodatkowo należy monitorować wszelkie niepokojące oznaki.

Gość gość
Zaciekawił mnie temat tego sproszkowanego habanero, czy ktoś mógłby mi napisać coś więcej o tym jak ono działa?

Gość gość
Ja co prawda nie wiem jak dokładnie działa od strony chemicznej, bo nie jestem naukowcem, ale z tego co słyszałam, a ostatnio też słyszałam, to potrafi ona zabijac komórki rakowe a nie zabija tych normalnych. Ostatnio wielu moich znajomych bierze habaicynę i na spotkaniach zawsze chociaż raz pojawia się ten temat :) dzięki nim zaczęłam się interesować profilaktyką i teraz tak się wkręciłam, że czytam o różnych metodach profilakyki.