Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mam 18 20 miesiecznych dzieci

Polecane posty

Gość gość

Podzielcie sie troche informacjami:) w jakich godzinach spia wasze maluchy i co jadaja o ktorych godzinach. Wiem,ze niektorych denerwuje pytanie takiego typu,ale ze wzgledu na to ze moje dziecko bardzo zle ostatnio zasypia i sypia musze troche zweryfikowac jego godziny snu i to co zjada kiedy. Bo juz nie wiem gdzie znalezc przyczyne. (Zebow ma 20). Mozecie tez dodac czy sypiaja dobrze czy zle. Dzieki!

Gość gość
Moje co prawda ma dwa lata ale pamietam co bylo kilka miesięcy temu :-) spal od 21 do 7 rano z jedna przerwa na mleko w nocy (dopieo tydzien temu zrezygnowal). W dzien spał od 12 zazwyczaj okolo 2 godzin , czasmi krocej czasami dłużej. Z jedzeniem byla tragedia. Nie chcial nic jesc, ewentualnie mleko lub jakis serek. O zupie , warzywach czy owocach moglam pomarzyć. Dopiero kolo 23 miesiaca zaczęło sie poprawiac , dawalam mu także syrop na apetyt i to od tej pory je wszystko a byla naprawdę masakra.

Gość gość
moj ma 18 mc cala noc spi bez problemu 19/20 do 7;30. Je w ciagu dnia tak - 8 kaszka okolo 250 i herbata -9;30 owoce/jogurt i herbatka spacer skubnie pol bulki z serem/rogala 12-zupa gesta z miesem tez 250/300 i herbata spi 15;30 drugie danie - lane kluski na rosole, placuszki i serka wanilioweo, nalesniki, drugi raz zupka, mieso gotowane i kasza z ogorkiem itp+kompot spacer 18-kanapki rozne jak zje mniej to o 19 kaszka 250 karmie jeszcze wiec popija mleko jeszcze

moja to śpioch w dzień coraz częściej nie śpi wcale ale za to w nocy potrafi przespać od 12 - 15 godzin ciągiem Pije praktycznie tylko wode Powoli wprowadzam soki ale ich nie lubi Rano - 210 kaszki manny albo 7 zbóż na płynno 2 śniadanko - różnie raz bułeczka z wędliną , serem żółtym, raz owocki z biszkoptami Obiad - najczęściej mięsko z warzywami rzadziej ryba bo jej niepodchodzi, czasem naleśniki czy gofry z serem białym bananem i serkiem waniliowym, a nawet parówki jak ma ochote, Kolacja - 210 kaszki ryżowej na płynno I je w zależności od dnia czasami pożera aż furczy a czasami tylko dziubnie kawalątek Lubi chrupki kukurydziane Bywaja dni że jadła by tylko suchą bułkę albo brokuła :-P

zapomniałam napisać o spaniu Moja też czasami źle sypia bywa że obudzi się z płaczem i chce bym z nią została Wtedy tulimy się czasem 2 min a czasem 2 godziny i jak zaśnie wracam do swojego łóżka O tyle mam dobrze że wyrko ma naprawdę wielkie i spokojnie mogę się z nią położyć

Gość gość
Mamo ewuni,to moj syn chyba najbardziej podobny jest do twojej corki. Jest malym zarlokiem czasami bez apetytu. Na sniadania wypija albo caly kubek kakao,do 300 ml,srednio ma chec na stale pokarmu,czasami wypije kasze,ale to gora 200 ml. Nadrabia juz przy drugim sniadaniu,bo zazwyczaj zjada caly kubek kaszy(rozne) z owocami. Potem zupa-wyjada same warzywa,nie przepada za "woda". Idzie spac przed lub po zupie. Wszystko zalezy o ktorej wstal. Potem drugie i kolacja. Na kolacje zjadal tosty,albo parowke i pil mleko/kakao. Potem zaczelam rezygnowac z takiego typu kolacji i po obiedzie dostaje lekki podwieczorek i wrocilam do podawania kaszy. Ale nie zauwazylam by to cokolwiek zmienilo. Przespal w calosci do tej pory ze 3 noce. Pol biedy jak zamruczy cos i dalej spi. Ale wlasnie potrafi krecic sie i poplakiwac 2h i nie moze zasnac albo budzic sie co pol godziny.tez ma duze lozko i ostatnio po prostu sie klade jak zaczyna marudzic i czesto w nocy zasypiam przy nim.

Gość gość
A zapomnialam dodac,ze jak zle spi w nocy to potem pozno wstaje i pozno idzie na drzemke i jeszcze robi ja sobie czasami 3-4h!

powiem ci że też nie mam pojęcia czemu moja się tak budzi Kiedyś zauważyłam że moja ma bardzo dużo snów, czasami miłych dla niej a czasami nie i wtedy potrafi się przestraszyć i wtedy potrzebuje mojej obecności Dbam tylko o to by jak zaśnie wrócić do swojego łóżka Czasami jest tak że budzi się często a czasami śpi jak kamień i nie ma tu znaczenia co robiła w dzień, co jadła albo czy miała w dzień drzemkę czy nie Ząbków moja ma wszystkie oprócz 5 więc to też nie zęby

Moja młoda jest z grudnia 2012 roku. Dane ;) mało je (rano 300 ml kaszy manny na krowim mleku), II śniadanie nie istnieje, no chyba , że się zlituje i zje małego danonka lub 1/2 banana, obiad zje pól miseczki zupy albo i nie, potem podkrada nam mięso z obiadu np. kurczaka, ale nie zje całego podudzia, podwieczorek nie istnieje choć czasami potrafi zjeść 5 winogron lub 1/2 parówki, kosteczkę chleba, kolacja to ok. 250 ml Sinlacu, kt óry łaskawie zje z apetytem. śpi raz dziennie ok 1.5 h. w nocy śpi bez budzenia się od 3 m-ca życia. aha. ma 6 zębów (!)

Gość gość
Mamo Ewuni zauwazylam ze moj tez ma duzo snow. W dzien nie placze nigdy. Chyba ze sie stuknie. Czasami jak poplakuje i sie wierci to mam wrazenie,ze go cos boli. Ale np.dzis to ewidentnie cos mu sie sno i serduszko mocno mu bilo. Ale napil sie cieplej wody i spal dalej. Do tej pory tez pilnowalam zeby wracac do siebie,ale jak zasne to np.obudze sie jak on zacznie sie wiercic. W sumie dzis sie obudzilam 20 min przed budzikiem do pracy i na te 20 min wrocilam do siebie. No i zasypianie to porazka w ostatnich dniach. Jest jak nakrecony,kreci sie,staje na glowie doslownie. Czasami pomaga mocne przytulenie. I wtedy zasypia,ale czasami sie wscieka i dalej sie kreci. Potrafi zasypiac z poltorej godziny a jescze niedawno ladnie sam zasypial.tez nie znalazlam zaleznosci co je,co robi i jak spi. Czasami zasnie szybko i spi zle a czasami zle zasypia a dobrze spi.