Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nataliaailaaila

Czy lekarz bez mojej wiedzy może wywołać poród?

Polecane posty

Gość Nataliaailaaila

Witam,niedługo idę na zabieg wycięcia migdałków,więc będę w szpitalu leżała ze 4 dni,sam zabieg odbywać się będzie pod narkozą. Mam w związku z tym pytanie,czy będąc pod narkozą lub później jak będę leżała w łóżku mogą mi coś zrobić aby wywołać poród? Muszę zrobić ten zabieg ale bardzo się boję?

Gość gość
Bez twojej wiedzy nie. Jednak jeżeli ciąża jest tak zaawansowana dlaczego teraz narażając cie na narkozę zamiast poczekać do rozwiązania?

Gość gość
w jakim celu laryngolog miałby ci wywoływać poród i dlaczego nie poczekasz z tak błahą mimo wszystko operacją, jak wycięcie migdałków, na czas po rozwiązaniu? gdzie tu jakakolwiek logika?

Bez Twojej wiedzy nie wywołują porodu. Inna kwestia to nie wiesz jak twój organizm teraz zareaguje na narkoze i czy nie będzie konsekwencji po zabiegu. Ja bym poczekala z wycięciem na czas po porodzie.

Gość Nataliaailaaila
Łooooo matko,uchowaj boże,ja nie jestem w ciąży mam 16lat i na ciąże mam cholerna alergię,strasznie się jej boje i unikam wszystkiego co może być z nią związane.Może się źle zapytałam,chodzi mi o to co to znaczy wogóle wywołać poród,i czy zwykły lekarz może mnie na to narazić.Z tego też względu unikam szpitali i lekaży,nawet do ginekologa nie chodzę,tylko mamie mówiłam,że byłam. Ps; wam też co chwila się te wyrazy podkreślają jak piszecie,wkurzające to.

Gość gość
nie wierzę w to co czytam...

jak może wywołać poród skoro nie jesteś w ciąży?

Omg. No ale jeśli Cię to tak dręczy to powiem - lekarz prócz ginekologa nie może wywołać porodu. Ale warunkiem koniecznym jest bycie w ciąży oczywiście. No bo chyba nie da się wywołać porodu jak dziecka w brzuchu nie ma prawda autorko?

Gość gość
Wyjaśnijmy jej... poród to wtedy jak dziecko się rodzi (wychodzi z krocza) Ale najpierw musisz uprawiać seks, ale jak tak czytam co napisałaś to raczej nie wnikaj co to seks

Gość gość
nie, ale moga cie zaplodnic niechcacy:O

Gość gość
oglądała pewnie ten film, co babke zapłodnili in vitro podczas badania hahahah, chyba ze jak bedziesz pod narkozą, to sie lekarz zabawi z tobą :D

Gość 23:58 Kurcze to ja aż się boje pomyśleć co ze mną robił lekarz ( a przystojny byl) w czasie 2 godzinnej operacji ;) a majstrowal mi też poniżej pępka ;) ale jednak wyszłam ze szpitala niezaplodniona tylko z ospa ;)

Gość gość
moglas zapytac o milion rzeczy, a zdecydowalas sie akurat na to.. Tragedia, dziewczyno. To jest dowod na to, ze wychowanie seksualne w szkole jest KONIECZNE!

Gość gość
O boże. Poród bez ciąży? Masakra

Gość kaśkawroocccłaaw
Nie wierze że 16 latka nie wie w jaki sposób zachodzi się w ciążę :)

Gość gość
a ty mądralo z 23:51 może jeszcze wyjaśnisz jakim sposobem to dziecko wychodzi z KROCZA?

Gość gość
Może ci wywołac nie tylko poród, ale i ciązę :)

Gość gość
O co chodzi? Ze światem jest aż tak źle?

Gość gość
Żeby wywołać poród trzeba najpierw zajść w ciążę i donosić ją 9 mies. Wywołanie porodu to doprowadzenie to narodzin dziecka po ciąży/ Skoro nie jesteś w ciąży to porodu ci nie wywołają. Chyba że masz schizę że cie zapłodnią. Nie bój się, w zwykłych szpitalach nie robią inseminacji ani in-vitro.

Gość gość
ten temat swoją głupotą bije na głowę wszystkie inne, nawet ten o tym ,co zrobić z tamponami czy tam podpaskami, jak się jest w ciąży, przestań dziewczyno oglądać idiotyczne seriale w tv i zabierz się za książki, najlepiej te od biologii!

Gość Nataliaailaaila
Trochę żałuje że tu napisałam ale nic,szkoda,że nikt mnie nie rozumie o co mi chodzi.Nie jestem jakąś tempom małolatą i wiem co to jest seks i unikam go jak mogę,po prostu na prawdę mam paranoje na ciąże(mam zły przykład na ten temat w rodzinie ale nie chce o tym pisać) i nie do końca wiedziała co oznacza "wywołać poród". Podam przykład,to było w telewizji,dziewczyna w gimnazjum w szkolnej toalecie zaczęła rodzić a potem powiedziała,że nie wiedziała,że jest w ciąży.Jak można nie wiedzieć,że jest się w ciąży,chodziło mi właśnie o to czy nie można wywołać takiego porodu jak u niej. Czyli proszę o jasną odpowiedź,mając na uwadze przykład tej dziewczyny,możliwe to,czy nie?

Gość gość
hahaha, widać właśnie, że nie jesteś "tempom małolatą" :D PRZESTAŃ OGLĄDAĆ IDIOTYZMY W TV!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
jesteś tempom małolatą

Gość gość
Miałaś kontakt ze sperma? Jeśli nie to z pewnością w ciąży nie jesteś.

Gość gość
Twoja kolezanka z toalety "nie wiedziała, ze jest w ciąży" ale jednak w niej była i dlatego zaczęła rodzic. No chyba, ze ktos rzucił na nia urok, ale to na kazdego wszędzie można taki urok rzucić. Niekoniecznie w szpitalu, więc się nie martw. Mózgu tez ci nie wypiorą, bo za późno. według mnie nie masz się czym martwic :)

Gość Nataliaailaaila
tępą* To nie była moja koleżanka tylko ja to widziałam w telewizji.

Gość gość
głupia dziewucho- ODEJDŹ OD TELEWIZORA! weź do ręki książkę- może ci to coś da

Gość Nataliaailaaila
Wy zawsze tu wyzywacie ludzi którzy przychodzą z jakimś problemem? Dobrze wiedzieć więcej tu nic o nic nie będę się pytać.

Gość gość
a jaki ty masz problem, że ci na laryngologii in vitro zrobią??? bo cholera wie, o co ci tak właściwie chodzi

Gość Nataliaailaaila
Chodziło mi tylko o tą nazwę "wywołać poród" ale teraz już nie ważne koniec tematu.