Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ściąganie kamienia nazębnego ... boli ? jak to wygląda ??

Polecane posty

Gość gość
zależy jaki masz próg bólu, ja mam bardzo niski i mnie boli nawet jak jego ilość jest niewielka im więcej tym gorzej to chyba wiadome

Gość gość
Nie boli. Rozbijają ci ultradźwiękami. Nigdy nie mialas zabiegu? Przecież to podstawowa higiena, trzeba powtarzać co pol roku. No, chyba, ze masz chore przyzębie, wtedy co 3 miesiące.

Gość gość
Nigdy nie miałam . Czy to np jest taki prz y rząd. Jak np do borowania zęba ?? I czy długo to trwa ???

Gość gość
boli mniej niż leczenie zęba i trwa dużo krócej

Gość gość
Ale JAK TO WO GOLE WYGLA DA ??? ile to trwa ? To każdy ząb ? Wierc ą czymś ?

Gość gość
U mnie to wyglądało podobnie do borowania, tzn. też czułam drgania i hałas podobny ale nie przyjrzałam się jakimi przyrządami to robił. Zęby mam wyleczone, żaden mnie nie boli więc i te drgania nie sprawiały bólu. Zwykle jestem straszną panikarą, a dentysty się boję wybitnie, do każdego leczenia znieczulenie obowiązkowo, ale do ściągania kamienia nie potrzebuję, chociaż dentysta (na NFZ) sam proponował że mnie znieczuli jeśli chcę.

Gość gość
No i u mnie wszystkie zęby na raz, oczywiście. Później fluoryzacja i polecał płukać zęby jakimś takim obrzydliwym płynem z apteki przez 2 tyg. Polecam ściągać kamień, raz zaniedbałam i miałam infekcję dziąsła przez to...

Mi słabo się osadza kamień więc moja dentystka uważa że raz w roku u mnie wystarcza. Już tyle miałam ściągany i to lubię najbardziej :D Gdyż nic,a nic nie boli ! . Mój mąż ze ściaga natomiast kamień co 3-6 miesięcy bo strasznie dużo pali i pije kawy - mówi że nic jego nie boli.

Gość gość
Nie boli ale to zalezy jaki stomatolog posiada sprzet. Moj tata mial sciagane tym starodawnym i jak wyszedl z gabinetu, to nie wiedzial w ktora strone do domu, tak go bolalo. Ja na szczescie mialam sciagany zagranica, nowoczesny sprzet, poszlo raz dwa. Nie bolalo. ale ja mialam najpierw robione przeswietlenie, by wykluczyc badz wdrozyc najpierw kanalowe leczenie. Wszystkjo bylo w porzadku, wiec nie mialo prawa bolec, a nawet jesli.... to kazali tylko szepnac a z miejsca dostalabym znieczulenie :)

Gość gość
Mnie nie boli ale do przyjemne to nie jest

Gość gość
Mnie to chwilami bolało, ale nie jest tragicznie. Nieprzyjemne, ale nie można powiedzieć, że boli jakoś strasznie. Robią to różnymi metodami, u mnie tak jakby wiercili, jeżdżą czymś po zębach.

Gość cześć i czołem kluski
Mnie nie boli wcale.

Mialam raz, nie bolalo, ale nie mialam duzo kamienia. I niestety żeby staly się po tym wrazliwe. :/

Gość gość
Nie jest jakoś bolesne, a przynajmniej u mnie, gdy robiłam ten zabieg w www.new-dent.pl Nakłada się specjalną końcówkę na wiertło i po prostu usuwa ten kamień. Nie trwa to długo

Gość gość
nakłada sie specjalna końcówke na wiertło??!!!!! co za debil to pisał??? kamień usuwa sie skalerem, ciekawe jak mozna cos na wiertło załozyc :D

Gość gość
Zabieg właściwie jest bezbolesny. Mi go wykonywano w klinice http://www.prodent.net.pl/ i zabieg był właściwie bezbolesny. Pani stomatolog specjalną końcówką do wiertła po prostu przeczyszcza zęby. Nie jest to specjalnie przyjemne, ale na pewno nie boli.