Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Sprite95

Co zrobić, aby coś zmienić w swoim życiu?

Polecane posty

Od dłuższego czasu bardzo chciałabym coś zmienić w swoim życiu. Każdy, kolejny dzień tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że muszę coś z tym zrobić :P Właśnie kończę ostatnią klasę liceum i chciałabym po prostu cieszyć się życiem, poszaleć tym bardziej, że kończyła się tutaj moja dalsza edukacja :D Jednak moje życie nie wygląda dokładnie tak jakbym chciała. Mam przyjaciółkę, którą poznałam przez internet jakiś czas temu. Nie widujemy się zbyt często, ponieważ mieszkamy dość daleko od siebie, ale utrzymujemy ciągle kontakt. Nie ma ona dla mnie tyle czasu co bym chciała, ponieważ ma też swoje osowiązki, szkołę, praktykę, chłopaka itd. Ale tak naprawdę to jej najbardziej ufam. Poza nią nie mam raczej znajomych. Koleguję się jeszcze z takimi dziewczynami z klasy, ale mam wrażenie, że każda z nich żyje swoim życiem i jestem pewna gdy tylko ukończymy szkołę, stracimy ze sobą kontakt. Kiedyś przyjaźniłam się z taką dziewczyną ze szkoły, byłam pod bardzo dużym jej wpływem. Co tydzień jeździłyśmy na różne imprezy, ciągle wtedy poznawałam rożnych ludzi od niej. Czasem myślę, że gdyby nie ona to bym nigdy nie poznała tego świata typu: imprezy, chłopaki, picie itd. Bo oczywiście zanim ją poznałam byłam taką ''grzeczną dziewczynką''. Ale od kąd pamiętam, zawsze robiłam to co mi ona kazała. Jednak po pewnym czasie przekonałam się co do niej i zrozumiałam jaka ona jest. Poza tym dowiedziałam się również, że okłamywała mnie w różnych sprawach, czego już nie mogłam znieść i zerwałam z nią kontakt raz na zawsze. Z jej znajomymi też nie mam już kontaktu. Od tamtej pory ciągle braktuje mi towarzystwa, zabawy i w ogóle. A tym bardziej, że ostatnio zaczynam się czuć jeszcze bardziej samona niż zwykle. Zauważyłam, że zaczynam coraz częściej mówić do siebie, a przy tym płakać. Czasem jest tak, że naprawdę nie mam się do kogo odezwać i powiedzieć to co czuję :/ To jest straszne! Kiedyś miałam też mnóstwo zainteresowań a teraz, albo przestało mnie to kręcić, albo po prostu mi się nie chce. Kompletnie nie wiem co dalej mam robić ze swoim życiem. Ale jednego jestem pewna, że kiedy nic z tym nie zrobię, moje życie dalej będzie wyglądało tak samo i będę nieszczęśliwa :c Czy ktoś kiedyś był/ jest w podobnej sytuacji? Proszę pomóżcie! :(

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować