Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulaula5687

Poród?

Polecane posty

Gość ulaula5687

Mamy które maja to za soba pomóżcie, jestem w 39tc, od wczoraj wieczorem koszmarnie bola mnie plecy,co godzine chodzę do łazienki siku, odczuwam ciepło w brzuchu, ból jak na okres, dzowniłam na pogotowie-karetke wysla dopiero jak odejda wody, boje sie ze nie zdaze, jestem sama w domu, nie mam samochodu aby dojechac do spzitala (20km) , czy to moze byc juz?

Gość gość
Jak to jak odejda wody? A jak Ci sie rozwarcie zrobi i odejda na sam koniec? Cholera nie masz kogos kto Cie zawiezie? Regularne sa te w czasie czy trwaja ciagle?

Gość eelfik
Bzdura z tymi wodami - wody odchodzą już w okresie parcia - jeśli odejdą wcześniej to jest to Prom - przedwczesne odpłynięcie płynu owodniowego i jest to niebezpieczne. Zadzwoń raz jeszcze, coś mi się wydaje, że źle zrozumiałaś co ci powiedzieli.

Gość gość
zadzwon jeszzce raz i powiedz najwyzej ze masz wrazenie ze odeszly czesciowo

Gość gość
U mnie sie tak zaczynalo - bol jak na okres. Najpierw co 30 min pozniej co 20 pozniej co 15 i nagle skoczylo co 5 min. Wody mi w ogole nie odeszly, lekarz przebil jak mialam pelne rozwarcie i od razu zaczely sie parte, po 3 partych syn byl na swiecie. powinnas jechac do szpitala, najwyzej Cie odesla, ale watpie. Popros jakegos sasiada, rodzine

Gość gość
Cos sie moze zaczynac, ale nie panikuj, nie masz skurczy silnych wiec jeszcze nie rodzisz. Zwykle porod zaczyna sie delikatnie. Ja taki bol jak na miesiaczke falami i okropny bol krzyza mialam na tydzien przed prawdziwymi skurczami. Jak sie zaczely skurcze wiedzialam ze tamto to bylo preludium:-) zawsze mozesz zorganizowac jakis transport i jechac do szpitala, ale wtedy pewnie spedzisz czas na patologii ciazy.

Gość gość
powiedz ze jestes sama w domu i nie masz jak dojechac

Gość gość
Ludzie kochani karetki nie wysla do porodu zwlaszcza pierwszego gdy tylko cieapzarna zacznie odczuwac pewne bolesci. Gdyby krwawila, odeszly wody zielone,itd to wtedy wysla. Przynajmniej takie maja wytyczne - wiem bo bliska mi osoba jest dyspozytorem.

Gość gość
Mozna nie miec silnych skurczy i rodzic - jak ja mialam co 5 min to bo byl lekki jak na miesiaczke, dopiero jak mialam co 3 minuty to bolalo fest. A pojechalam jak mialam co 5 min i to bylo to. Ta regularnosc jest wazna a nie sila bolu. Poza tym bol jest indywidualnym odczuciem. To doslownie fala - boli coraz mocniej- szczyt bolu- boli coraz slabiej.