Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to może być grzybica?

Polecane posty

Gość gość

nigdy nie pomyslałabym ze moze mi sie to przytrafic nigdy nie mialam zadnych infekcji, ale tak od tygodnia mam jakies obfite zołte upławy, co to moze być?

Gość gość
w dodatku strasznie swedz, ciagle zmieniam wkladki

Gość gość
znacie domowe sposoby by to wyleczyć? :(

Gość gość
mi leci taki twarog, na razie nie mam kiedy isc do lekarza, tez piecze czasem, on niedzieli pomagam sobie lactovaginalem... ale cos mnie w brzuchu pobolewa, niestety czas bede miec dopiero za 12 dni :( kiedys wyleczylam sie kefirem :) albo to byl jogurt naturalny, nie pamietam. wlej tam sobie, moze przejdzie.

Gość gość
do lekarza a nie wlewac kefirki

Gość estkus
polecam: --> mieszanka ziół do podmywania --> probiotyk LACIBIOS FEMINA --> krem CLOTRIMAZOLUM zewnetrznie --> wietrzyć okolice intymne ;) powinno pomóc i zelżyć swiąd, ale i tak powinnaś iść do ginekologa

Gość gość
olejek oregano skuteczny na wszystkie infekcje grzybiczne i wirusowe

Gość Agula8
ale co z tym olejkiem się robi-pije czy naciera??? co do pytania autorki to jak najbardziej upławy i swędzenie to mogą być objawy grzybicy i nie ma w tym nic nadzwyczajnego-chyba każda kobieta przechodzi przynajmniej raz w życiu grzybicę, wystarczy osłabienie, antybiotyk, basen ,sauna itp. Pomocny jest krem clotrimazolum-jak już ktoś napisał, probiotyk dopochwowy-ale ja akurat stosowałam invag,możesz się też podmywać tantum rosa ale tylko podmywać-nie rób irygacji..

Gość gość
Idź do apteki, poproś o jakieś globulki dopochwowe na grzybicę, coś ci polecą.

Gość gość
lec do apteki po flukonazol - jedna dawka ok 100-150 i za dwa dni Ci przejdzie kobieto

Gość melisa12
ja miałam częste infekcje do czasu zmiany płynu do higieny intymnej, teraz używam Lacibios i problem pieczenia i upławów zniknął. Wszystko zależy czy problem nadal trwa, czy upławy są obfite, czy towarzyszy im pieczenie lub inne niepożądane objawy tp. powodów może być cała lista. Jeśli nie przejdą warto skonsultować się z lekarzem.