Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szatynkaaa1

Nadżerka :(

Polecane posty

Heej! Nazywam się Lila mam 20 lat i mam nadżerkę jakies 4 miesiące wiem o niej po stosunku zawsze krwawiłam do tej pory miałam normalnie miesiączke a jak 4 wrzesnia mi sie skończyła tak do dzisiaj nie mam a 2 dni temu miałam jakąs plamke a 7 paz zrobiłam test ciążowy i nic nie wyszło a maksymalnie do 5 powinnam dostać już miesiączke i dlatego go zrobiłam. A jak pójde do gin to powie mi żeby najpierw zrobić porządek z nadżerką lae nie stać mnie na ten zabieg (200zł) czy miał ktos podobny problem i dlaczgo nie mam miesiączki?

Gość gość
to zależy jakiej wielkości jest nadżerka, bo małej nie wypala się/nie usuwa przed pierwszym porodem

Gość gość
Miałam nadżerkę, okres zawsze był ale bardzo bolesny przez ten zmieniony nabłonek szyjka mi się zamykała i krew się cofała. Lekarze nie chcą leczyć nadżerek, traktują to na odp*****l się. Moa była wrodzona lub zrobiła się w okresie przedwczesnego dojrzewania. Po 17 latach męczarni wymroziłam na NFZ, 3 minuty trwał zabieg. Poszukaj przychodni która ma sprzęt do tego i robi na fundusz.

Gość gość
Lepiej to usuń, oni zawsze tak pieprzą żeby to zostawić ja przez j****y kres miałam problemy w pracy, praktycznie zawsze siedzenie na bombie, bo wszystkie wytrzymują a ta symulantka nie. W szkole mi nie przeszkadzało po prostu szłam do domu, ale w pracy ;/ Przycisnęłam lekarza i zrobił, a trudno było się zapisać, bo akurat jedyny lekarz w moim mieście który dopuszcza usuwanie nadżerek :) (boże to jest aż smieszne i zabrzmiało niemalże jak aborcja hahaha) jest oblegany ale warto było. Inni straszyli powikłaniami, ale zaryzykowałam i nie żałuję.

Gość gość
Mój ginekolog powiedział, że straszą ponieważ nie mają sprzętu do tego. Nie sądzę aby to zagrażało, już samo to że wcześniej ledwo mi cokolwiek ciekło, krew się cofała i była taka gęsta, nie wiedziałam do końca czy mam ten okres już czy jeszcze nie, a jeśli nie to bez sensu brać tabletki itd. a teraz normalnie się leje, więc otwór szyjki jest pewnie szerszy, kiedy nabłonek chory został zastąpiony zdrowym. Mówiąc krótko dziura jest szersza i nie mam problemów bólowych, krew normalnie spływa.

Gość gość
Jeszcze jedno ci powiem, każde badanie ginekologiczne pogarsza stan nadżerki bo to jest ranka, jeśli facet ma dużego członka to na pewno czujesz ból, ja przed okresem czułam i walenie po szyjce gdzie jest rana na pewno ją pogarsza, to jak uderzać młotkiem w chore miejsce, a badanie wziernikiem to takie drapanie.