Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia1648

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a seks

Polecane posty

Gość Kasia1648

Cześć dziewczyny! Od 3 miesięcy zażywam tabletki antykoncepcyjne Vibin Mini, wczoraj- w ostatnim dniu okresu zażyłam swoją ostatnia tabletkę Placebo i tym samym odstawiam ten środek. Wczorajszego wieczoru uprawiałam seks, czy tabletka w takim układzie zadziała? Jeśli nie zostanie juz kontynuowana?

Gość gość
zadziała :) ja bralam tabletki 4 lata i dopiero rok temu odstawilam :)

Gość Kasia1648
Up Zadziała, jeśli dzis juz nie rozpoczęłam nowego paska, a wczoraj uprawiałam seks?

Gość gość
jak moze zadzialac jak odstawilas tabletki , powinnas sie zabezpieczyc prezerwatywa

Gość Kasia1484
Odstawiłam dzień pózniej..

Gość gość
to bedzie dzialala rzez 7 dni przerwy a jak nie przyjmiesz tabletki po przerwie to stosunki z tyg lub wiecej masz niezabezieczone i mozesz wpasc powinnas to wiedziec

Gość gość
cofam moj powyzszy wpis bo ty zazywasz te z plecebo a nie 21+7, jestes niezabezpieczona i moglas wpasc jesli po placebo nie rozpoczelas nowego blistra

Gość Kasia1684
:( Boże święty.. Moj facet na szczęście skończył poza mną ale shiza jest. Kiedy pojawi sie okres po odstawieniu?

Gość gość
czemu wczesniej nie myslalas tylko dopiero po odstawieniu, okres moze sie pojawic za miesiac,zalezy od organizmu.

Gość gość
placebo nie ma działania ochronnego. brak kontynuacji tabletek oznacza że od początku przyjmowania placebo jesteś niezabezpieczona.

Gość Kasia1684
No to teraz czekamy na okres.. A tak przyszłościowo, gdybym chciała powrócić do tabletek to zaczynam od pierwszego krwawienia "po odstawieniu", czy po którymś kolejnym regularnym okresie?

Gość gość
w 1 dniu normalnego krawienia

Gość gość
a czemu tak bezmyslnie odstawilas te ? a juz myslisz o nastepnych

Gość Kasia1648
Nie odstawiłam ich celowo :( skończyły mi sie tabletki, a nie miałam możliwości dokupienia ich na wyjezdzie.. Fatalnie

Gość gość
to gdzie mialas glowe przed wyjazdem, moglas isc do szpitala, na pogotowie gdziekolwiek to by Ci przepisali

Gość gość
wlasnie straszna glupote zrobilas

Gość gość
rozregulowalas caly orgaznim i jeszcze moglas zaciazyc

Gość Kasia1684
A czy w szpitalu by mi przepisali? Faktycznie spieprzyłam sprawę :( Powiedzcie mi teraz proszę jaka kolej rzeczy, co powinnam zrobic, kiedy zażyć tabletkę i po jakim czasie? Oczywiście bez testu sie obejdzie, pytanie kiedy go zrobic.

Gość gość
po 14 dniach od stosunku, a tabletke w 1 dniu krwawienia z reszta mozesz zapytac ginekologa jak pojdziesz, recepte jak uprosisz to i rodzinny powinien wypisac

Gość gość
tak na prawde nikt nie jest w stanie powiedziec jak twoj organizm zareaguje i kiedy to krwawienie dostaniesz

Gość gość
potraktowalas tabletki jak cukierki, lekarz za 1 razem przepisuje 3 opakowanie zeby sprawdzic czy tabletki odpowiadaja bo po takim czasie sie organizm przyzwyczaja a potem moa nawet dostac recepte na pol roku ale chyba jak sie zaczyna brac hormony to ulotke wypada przeczytac a nie tylko myslec cipka. Ja jak zaczynalam brac to znalam ulotke na pamiec . A w internecie jest duzo opowiesci jak zdobyc recepte w razie czego gdzie sie udac, ale ty zamiast zasiegnac inf to wolalas nogi rozlozyc. A teraz pozostalo sie modlic zeby twoj facet mial slabe plemniki w prejakuliacie i czy na czas wyciagnal