Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dobre serce czy chęć poniżenia mnie nie wiem co robić

Polecane posty

Gość gość

Bo chcemy dom, nie ukrywam że obecnie mamy wykończony tylko salon i kuchnie i próbujemy więcej ale nie stać na za bardzo. Chcieli byśmy zrobić swoją sypialnie i pokój dla dziecka ale niestety finansowo jesteśmy na skraju, wszystko idzie na opłaty i życie. I tak wczoraj przyjechał do nas brat mojego męża(chrzestny mojej córki)z żoną i dzieckiem. Mieszkają za granicą, w Polsce bywają rzadko. I wyobraźcie sobie, że ona dała nam kopertę w której było 5 tys zł i powiedziała że to pieniądze od chrzestnego na zrobienie pokoju dla naszej córki. My wiadomo przyjąć nie chcieliśmy ale oni nalegali twierdząc, że to nie dla nas tylko dla chrześnicy, że nam się nie przelewa a dla nich to nie jest obciążenie finansowe i w tym wszystkim najważniejsze jest dziecko a oni będą wdzięczni jak od czasu do czasu ich ugościmy w pl. Nie wiem co robić, koperta leży, mieszane uczucia mamy bo z jednej strony dziecko za tydzień mogło by mieć już swój pokój a z drugiej strony duma nam trochę nie pozwala bo zawsze było w rodzinie faworyzowanie tamtych a z nas naśmiewanie się. Oni powiedzieli, że niech to zostanie między nami, że nie będą nikomu gadać. Ale mam wrażenie, że ona chce pokazać przez to, że jest lepsza i ma pieniądze. A może faktycznie mają dobre serce - nie wiem? co sądzicie tak obiektywnie o takiej sytuacji

Gość gość
to jest prezent dla twojej corki a nie dla ciebie. maja fantazje dac chrzesnicy duzy prezent to ich sprawa, nie doszukuj sie w tym drugiego dna. Ja bym wziela ale wydala tylko na pokoj corki i jej rzeczy, zeby pozniej nie bylo ewentualnie ze za ta kase zrobiliscie kosztem dziecka np swoja sypialnie.

Gość gość
Nie wiem czy przyjęłabym tak "drogi" prezent- byłoby mi zwyczajnie głupio. Ale takie dopisywanie teorii spiskowych jest obrzydliwe. I jak tu pomagac ludziom? Oni do was z gestem a ty, ze się wywyższają :O Kompleksy masz jakieś czy co, że tak doszukujesz się drugiego dna?

Gość gość
Dokładnie myślę że zrobili to z czystego serca i na pewno mieli tylko i wyłącznie dobre intencje. Nie rób szopek, powiedz że jesteś im bardzo wdzięczna i całą kwotę przeznacz na pokój córki zgodnie z jego życzeniem.