Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Fotelik z weluru czy z eko skóry

Polecane posty

Gość gość

Witam, z jakiego materiału polecacie fotelik dla dziecka w przedziale wagowym 9-25kg? Z weluru czy z eko skóry? Zastanawiam się nad Caretero, a CotoBaby Swing Prestige.

Gość gość
ze skóry krokodyla . ale masz zrytą psyche .

Gość gość
najlepiej siedzi się na penisie - polecam

Gość gość
my mamy welur -miękkie, ani nie ziębi anie dziecko sie latem "nie przykleja" poza tym mozna wyprać ( pokrowiec u nas jest sciągany)

Gość gość
Dziekuje za odpowiedz gosciowi od weluru. :)

Gość gośćula
oczywiście że z weluru , z eko skóry to bym nie chciała nawet siedzeń w samochodzie brrr, w zimie zimne toto ,w lecie działa jak klej.

Gość gość
A jaki masz fotelik?

ja widzialam taki z eko skory, nie bardzo musi byc przyjemne dla malucha ja dla starszego dokupilam nawet na lato do rodifixa z maxi cosi taki pokrowiec frotte wrazie jakby picie rozlal czy sie jakis 'wypadek' zdazyl

Gość m1lena
pytanie powinno raczej brzmiec jaki fotelik wybrac a nie z jakiego materialu. Polecam filmy zcrash testow https://www.youtube.com/watch?v=fKIeExpDLDA Fotelik powinien byc po pierwsze bezpieczny, po drugie funkcjonalny.. gdzies na samym koncu powinno wybierac sie rodzaj tapicerki

Gość gość
Nie zalezy ci na zyciu dziecka? taki fotelik jest tylko zagrożeniem w czasie wypadku. To w ogóle nie powinno nazywać sie fotelikiem a raczej śmiercią.

Gość gość
Nie wszystkich stac na foteliki za tysiaka. kazdy kupuje fotelik na taki, na jaki go stac. Wazne,ze dziecko ma foteilk. Sporo firm placi,zeby miec znaczek przeprowadzonych testow heh, podobnie jak z logo instytucji na opakowanaich zywnosci. nie zawsze co tansze, oznacza gorsze.

Gość gość
tylko nie ekoskora. Kuzynka kupila fotelik z ekoskory- sprzedala po miesiacu. Mnie nie stac na drogi fotelik, mam taki co ma 3 z testow

Gość gość
w przypadku fotelików samochodowych owszem tańszy oznacza gorszy. Ale chuj mnie to obchodzi nie? To nie moje dziecko nie jest odpowiednio zabezpieczone w samochodzie. Swoją drogą skoro kogoś stać na posiadanie samochodu a żydzi na foteliku to po prostu wstyd, no i według mnie to jest po prostu nie dbanie o bezpieczeństwo dziecka. Macie w d***e swoje dzieci i naprawdę nie życzę wam abyście testowały taki tandetny fotelik w wypadku samochodowym.

Gość gość
nie stac na fotelik za tysiaka? a na nie daj boze wozek inwalidzki bedzie stac jak przy stluczce peknie kregoslup? ludzie. poczytajcie troche na ten temat. dziecko w foteliku tylem do kierunku jazdy jest 5 razy bezpieczniejsze!

Gość m1lena
nie stac na fotelik? w wielu sklepach mozna wziac na raty.. nie wiem jak mozna oszczedzac na bezpieczenstwie wlasnego dziecka. Ale pewnie 'nie stac mnie na fotelik' ale np na plazme stac, prawda ;)? Nie chce sie wtracac, nie moje dziecko. Tylko radze zglebic temat. Poczytac o dzieciach na wozkach ktore sa sparalizowane pomimo tego ze byly poprawnie zapiete w dopuszczonym do sprzedazy foteliku montowanym przodem.

Gość Marion_Silver
ja tez nie oszczedzalam, patrzylam na wyniki w testach, rodzaj tapicerki w moim pebble z maxi cosi akurat interesowal mnie duzo mniej :)

ja tez nie oszczedzalam, patrzylam na wyniki w testach, rodzaj tapicerki w moim pebble z maxi cosi akurat interesowal mnie duzo mniej :)

no dokladnie, gwarancja bezpieczenstwa to sprawa pierwszorzedna przy wyborze fotelika. akurat maxi cosi super wypada w testach

Też mam fotelik z maxi cosi, kolejny też będzie tej firmy, faktycznie welur czy skóra ma tu chyba najmniejsze znaczenie

pebble jest bardzo dibrym fotelikiem sama taki mam wlasnie ze wzgledu na bezpieczenstwo maluszka, ale tez design

Z weluru cieplejszy jeśli chodzi o zimę, też mam pebble :) a jakie foteliki z maxi cosi polecacie dla starszych dzieci?

Gość gość
2way pearl moja siostra tez ma i jest zadowolona, u niej rowniez zadecydowalo to ze miala pasujaca baze