Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kropka12345

Problemy z zajściem w ciąże po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość Kropka12345

hej, chciałabym trochę ponarzekać i tez usłyszeć jakieś słowo otuchy, od 6 miesięcy staramy sie o dziecko, starania zaczęliśmy odrazu po odstawieniu( brałam 5 lat), przed braniem tabletek miałam problem z okresem zanikł mi, pani doktor wywołała mi go luteina i dała tabletki anty na podtrzymanie okresu, wyniki badań podobno miałam dobre, winę za brak okresu zwaliła na stres. Teraz znowu czekam na wyniki badań tylko ze nie mieszkam w pl i tutaj lekarze nie bardzo tłumacza na co po co badali itd ale teraz jak pójdę po odczytanie wyników do lekarza to nie wyjdę jak sie wszystkiego nie dowiem.

Ja zaszłam 3 albo 4 miesiące po odstawieniu przy pierwszym cyklu starań :) Ale różnie to bywa...kazdy jest inny

Gość kropka12345
To Ci zazdroszczę, tez bym już chciała wszystko wiedzieć, a to już tyle trwa niby pół roku a dla mnie cała wieczność

Gość gość
Mi się udało zajść w 3 cyklu, czyli bez problemu. Brałam tylko kwas foliowy i wyznaczałam sobie dni płodne Afrodytą na ślinę, takim testerem

Gość gość
A ja już 7 cykli mam za sobą i nic.......

Spokojnie ;) To nie takie hop siup.Ja po odstawieniu pigułek (brałam 4 lata) , zrobiłam miesięczną przerwę i zaszłam po 9 miesiącach. A moja szwagierka brała pigułki 4 lata,potem rok przerwy i znów pigułki przez kolejne 10-11 lat i .....zaszła w ciąże w pierwszym cyklu ! .Niestety poroniła,odczekała 3 miesiące jak zalecił lekarz i ....znów ciąża w pierwszym cyklu.

Gość gość
Jakie badania miałas robione w Polsce ?? miałaś problem przed,którego tabletki na pewno nie rozwiązały.Odstawiłam tabletki po 7 l brania zaszłam w 2 cylku.Życzę Ci abyś doczekała się rozwiąznia problemu i upragnionej ciąży ;) pozdrawiam.