Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

znieczulenie

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny co sadzicie o znieczuleniu zewnątrzoponowym do porodu? U mnie w szpitalu jest niedostępne. Nie można go dostać nawet za opłatą więc zastanawiam się nad wyborem innego szpitala ale powiedzcie czy warto? Bo moja znajoma miała i opóźniło to jej akcję porodową a potem jeszcze nie czuła skurczy partych tak jak powinna i nie dała rady wypchnąć dziecka lekarz musiał użyć próżnociąg po którym miała bardzo duże nacięcie i krocza strasznie długo się goiło, 3 mieś się paprało. Słyszałam też że to znieczulenie nie zawsze działa. Doradźcie co robić?

Gość gość
nie bierz znieczulenia ból porodowy da sie znieść nie boli aż tak bardzo, a po znieczuleniu są komplikacje

Gość gość
U mnie nie zadzialalo. Mimo ze podano je w odpowiednim momencie. Lekarz nawet zwiekszal dawkę ale nic to nie dalo.

Gość gość
ja nie rodziłam, ale znajoma nie miała znieczulenia i mówiła że owszem, poród jest bolesny, ale jej się wydawało że jest o wiele gorzej.

Gość gość
A dla mnie znieczulenie było zbawieniem. Ból przeszedł jak ręką odjął. Strasznie się męczyłam. Zawsze myślałam, że po skurczu zawsze nadchodzi chwila wytchnienia, a ja takiej chwili nigdy nie zaznałam, bo gdy skurcz odpuszczał i tak strasznie bolał mnie krzyż jakby go łamali :( Znieczulenie przestaje po jakimś czasie działać i powtarzają dawkę, jednak gdy jest już odpowiednie rozwarcie to go nie podają i samo rodzenie czyli skurcze parte miałam już na żywca bez żadnego znieczulenia. Nie jestem pewna, ale chyba wolno postępowało mi rozwarcie i być może jest to minus znieczulenia.