Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama atopika

Ostry stan AZS u niemowlaka

Polecane posty

Gość Mama atopika

Witam, drogie Mamy jak radzicie sobie w walce z atopowym zapaleniem skóry u Waszych dzieci? Córka ma 9 miesięcy, w drugim miesiacu okazało się że ma AZS, jest na mleku Necate LCP, bierze latopic, Zyrtec w kroplach, smaruję ją Linoderm Omega i kąpię w Emolium. Masc choleresterolowa z wit A i E nie pomogła, tak samo różne emolienty do smarowania. Chodzimy do alergologa, duzo rzeczy córka ma wykluczone z diety i to cholerstwo ciągle ja męczy, drapie się, jest pobudzona, prosze poradzcie jak mozna jeszcze walczyc z ta choroba, co u Was pomaga?

Gość gość
U mojego dziecka w 3miesiacu tez pojawilo sie AZS,swędząca wysypka na twarzy i w zgięciach dloni i stop. Wpierw wylądowalam w szpitalu w Międzylesiu na oddziale alergologicznym dla dzieci,synek dostawal dziwne papki przez 3 dni,jakies naturalne specyfiki na bazie wapna itp,nie pamietam,ale nic nie pomagalo.Potem pojechalam do pani dr Borkowskiej Rosinskiej w samej Warszawie,zaaplikowala delikante stredydy na twarz do czasu az ustapi swędzenie(nie pamietam),na cialo dala steryd Cutivate,a dla potrzymania efektu smarowalam cialko mascią : Protopic.plus dieta i pielegnacja Cetafilem.pomoglo naprawdę!lekarka leczy na swiatowym poziomie,nie boi sie w kryzysowych sytuacjach podac sterydow bo zna swiatowe wyniki badan i wie na ich podstawie ze nie czynią takich szkod jak to nasi polscy niedoinformowani lekarze myslą.moj syn jest dwa lata po jej leczeniu,zdrowiutki i madrutki!

Gość gość
U mmojego synka tez byl ostry stan,zadne masci apteczne i kropelki na alergie nie dawaly efektu,nie boj sie sterydow,bo moj maluch mial 5 miesiecy jak zaaplikowano mu je,a po trzech dniach sladu nie bylo.Trzeba zanlezc naprawde dobrego lekarza,ja paru zaliczylam po drodze do sukcesu...nie ma co zwlekac wiec co przechodzisz zycze zdrowia i szybkiego wyleczenia sie z tej wcale nie takiej strasznej jak pisza choroby,wszystko zalezy od lekarza:))))

Gość gość
Mój nie miał aż tak silnych objawów azs ale mleko pił te same.

Gość gość
Dziękuję za namiar, a jesli chodzi o jedzenie to co podawałas i w czym prałaś ciuszki? Ja juz ręce rozkładam co może byc przyczyna alergii. teraz robiliśmy testy i czekam na wynik.

Gość gość
ah jeszce dodam ze moj synek pil Bebilon Pepti dodatkowo w ramach leczenia

Gość mama atopika
dziękuję za rady i namiar na lekarkę. A jesli chodzi o pranie ciuszków, to w czym najlepiej i z ta dietą, córka praktycznie je z owoców banana, bo nawet gotowane jabłko jej szkodzi, warzywa większosc moze, oprócz marchwii, kaszki to ryżowa/sinlac i do picia woda przegotowana, szkoda mi jej bardzo. A jak jest z tym żółtkiem, można podac? czekamy wlasnie na wynik testów alergologicznych.

Gość gość
Pralam w Lovela,nie uzywalam plynu do plukania,mowili mi aby dlugo plukac wodą ubranka dla dziecka aby wyplukac eweentualne resztki proszku,bardzo dbalam o to.Nie uzywalam plynow Jelen,bo ktos mi odradzil,ze wcale takie natyalergiczne nie są,a lovela najlepsza,choc tez najdrozsza,ale najwazniejsze zeby dobrze wyplukać. Jedzonko stopniowo wprowadzalm wg zalecen tej lekarki o ktorej pisalam,pamietam ze rybke mogl jesc najwczesniej ok roku,ale nie pamietam duzo bo bylo to dwa lata temu.)

Gość nastie
Jak ją to męczy to znaczy, że stosujecie złe maści i leki. Lekarz powinien zmienić terapię. Z AZS naprawdę da się leczyć. Pobierz sobie bezpłatną aplikację https://play.google.com/store/apps/details?id=com.heel&amp , pomoże ci to ułożyć plan dnia i przestrzegać wszystkich zasad, które są niezbędne przy atopowym.

Gość lotta4
polecam wypróbować krem Dermaveel, nie jest długo na rynku ale już ma wielu wielbicieli, głównie dlatego że jest naprawdę dobry. U mojej córy nic już nie pomagało, drapała się non stop, po tygodniu stosowania Dermaveelu problem zniknął. Skóra nie jest idealna, ale nie swędzi, nie jest taka sucha jak wcześniej i mniej czerwona.

Gość Mirka34
U mnie bardzo pomogła wymiana śpioszków i kocyków na te specjalnie przeznaczone dla atopików. Dokładniej są to takie ubranka https://ubrankadlaatopikow.pl/ uszyte z antyalergicznych nici i dziecko naprawdę świetnie reaguje na te tkaniny. Skóra oddycha, więc też widać, że jest dużo większy komfort noszenia takiego śpioszka i na pewno skóra się regeneruje i jest w naprawdę dobrym stanie.