Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wtechxz

Technikum hotelarskie czy logistyczne?

Polecane posty

Gość wtechxz

Jestem teraz w ostatniej klasie gimnazjum i myślę już o wyborze szkoły. Ogólnie chce iść do technikum logistycznego. Bardzo mnie interesuje ten kierunek, ale z drugiej strony boję się, że sobie tam nie poradzę. Słyszałam, że matematyka, fizyka i chemia na takich kierunkach są trudne. U mnie od podstawówki był problem z matematyką, przeważnie mam 2 i 3, czasami wpadnie jakaś 4. Z fizyką jest lepiej mam przeważnie 4. Z chemii nic kompletnie nie nie rozumiem, te wzory to dla mnie jakaś magia... Więc zastanawia mnie to czy z takimi ocenami warto tam iść, skoro nie jestem dobra ze ścisłych przedmiotów? Zastanawiałam się jeszcze nad technikum hotelarskim, nacisk jest tam na języki chyba, z angielskiego idzie mi b. dobrze, z niemieckiego też w miarę (jak się przyłożę to dostaje 4). Oba kierunki mnie interesują, ale mam mętlik w głowie... Mam nadzieje, że ktoś mi doradzi. A może ktoś z was był na którymś z tych kierunków i może coś o nich powiedzieć? Niestety nie znam nikogo, kto chodził do tych szkół...

po technikum nic nie masz, zmarnujesz rok. Chyba że nie wybierasz sie na studia. Żaden profil nie jest trudny, to tylko technikum, nie przeżywaj. Jak jesteś choć troche myślącą osoba to będzie ok.