Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sex dwa tygodnie po poronieniu

Polecane posty

Gość gość

Hej ! Wczoraj współżyłam z mężem.Jestem dwa tygodnie po zabiegu łyżeczkowania. wiem, że trzeba odczekać i stąd moja obawa. Czy dwa tygodnie po zabiegu mogę zajść w ciążę. wolałabym odczekać, ale stało się.proszę was o pomoc !!!

Gość gość
Niby mówią ze po 1 okresie możesz zajść od poronienia ...

Gość gość
trzeba było pomyśleć o zabezpieczeniu, co mamy Ci teraz doradzić?

Gość gość
Ciąży raczej nie powinno być z tego. ..

Gość gość
a Ty skąd wiesz kiedy autorce wróci owulacja?

Gość gość
Nie wiem jak jest po zabiegu lyzeczkowania. Ja Poroniłam samoistnie. Dwa tygodnie pozniej miałam usg i położna powiedziała ze rośnie pęcherzyk i niedługo bedzie owulacja. No ale my i tak postanowiliśmy odczekać 3 miesiące, wiec to było bez znaczenia.

Gość gość
Wiem bo jestem wróżka a ty po co ja straszy sz juz ??? :-P

Gość gość
nie, ja jej nie straszę, ale nie pisz, że ciąży z tego nie będzie, bo nie możesz tego wiedzieć

Gość gość
Pisze co mi się podoba . A ty trzymaj się tu autorki a nie moich wypowiedzi babo .

Gość gość
widzę, że cię syndrom niedopchania dopadł- współczuję złego humoru :P

Gość gość
Ale 2 tygodnie po zabiegu jest możliwość, by jajeczko dojrzało ?

Gość gość
Oczywiscie,ze jest taka możliwość

Gość Pangaz
Oczywiscie,ze jest taka mozliwosc. Ja mialam owulacje niecale 3tygodnie po lyzeczkowaniu. Do tego jest zwiekszona plodnosc,bo organizm jest ,,przyzwyczajony,, do ciazy. Powinnas hyla sie zabezpieczyc,ale teraz to juz po ptakach :)

Gość gość
wiem :( jakie mogą być komplikacje, po tak szybkim zapłodnieniu po łyżeczkowaniu ?

Gość Pangaz
Nikt tego nie przewidzi. Jest duzo dziewczyn, ktore urodzily zdrose dzieci i ciaza przebiegala bez komplikacji. Tylko jest to chyba ciaza zwiekszonego ryzyka,ale dlaczego..tego nie wiem. Bedziesz sie ,,martwic,, jesli bedziesz w ciazy. Na razie nie ma sensu sie stresowac :)

Gość gość
boję się, bo nie wiem jakie mogą być konsekwencję.czytam, że to źle kiedy zajdzie się tak wcześnie w ciążę, dwa tygodnie po łyżeczkowaniu :(

Gość gość
może ktoś miał podobnie ???

Gość gość
Boże dziewczyno idź i zadaj te pytania fachowcowi a nie kurde pytasz się na takim forum o sprawy medyczne niby głupie komentarze ci pomogą nie zajść w ciążę głupia babo? Idź na usg to ci lekarz powie a nie wróżki z kafe :/

Gość gość
dziękuję za radę :)

Gość gość
spokojnie, agresywna jesteś. nie musisz mnie oceniać.nie musisz również odpisywać,jesli nie masz nic mądrego do przekazania :) pozdrawiam

Gość gość
Autorko, miałam zabieg łyżeczkowania w styczniu i dwa tygodnie po nim , jeszcze przed pierwszą miesiączką zaszłam w ciąże, czyli wiadomo ryzyko jak nie wiem , dotarłam szczęśliwie do 33 tygodnia,powodzenia

Gość gość
to chyba zależy kiedy następuje owulacja.ciężko powiedzieć, może wizyta u lekarza coś pomoże

Gość gość
nie rozumiem osób, które w tak godny pożałowania sposób,odpisują ludziom na posty.skoro coś was drażni, to nie wchodźcie, nie czytajcie i nie obrażajcie innych. tyle jadu i chamstwa dookoła. ktoś coś zapyta, to od razu jest debilem itp. dziewczyna poroniła, pragnie dziecka, kochała się z mężem ( plus za odwagę, szczególnie, że ciężko się przełamać) to suchej nitki nie zostawi jedna z drugą. zapytała i nikt nie musi odpowiadać, albo zwyzywać by poczuć się lepiej i myśleć, że pozjadało się wszystkie rozumy. co raz częściej spotykam się z tym na kafe.ciekawe skąd ludzie mają czas by siedzieć i czyhać na kogoś, by go powyzywać...żałosne !