Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bardzo prosze odpiszcie czy wasze dzieci pocą się po zaśnięciu?

Polecane posty

Gość gość

kilkulatek. Po zaśnięciu bardzo się poci, glowa, kark. Oczywiscie konsultowałam to z lekarzem, ktory twierdzi, ze taka uroda. badania podstawowe porobione-dobre. Jednak się niepokoje. Czy wasze dzieci pocą się po zaśnięciu?

Gość gość
moja 5,5 latka tez sie poci

Gość gość
chyba wszystkie dzieci tak mają

Gość gość
moja 10 tez tak ma , 3 latek też i najstarszy syn też tak miał tak że chyba to jakas norma ,ale nie wiem kiedy to przechodzi

Gość gość
tu autorka. dziekuje za odpowiedzi,bylam ciekawa jak tam inne dzieciaczki, bo mnie ta potliwosc martwi. u nas jest tak, ze powiedzmy pierwsza godzina po zasnieciu dziecko sie poci, potem juz nie. pocieszylyscie mnie

Gość gość
moja corka tez zawsze cala mokra, czasami nawet ja przeieram bo oje sie ze sie przeziebi ;) ma 4,5 lat.

Gość gość
hmmmmm moja dwulatka poci się tylko jak jest chora i ma gorączkę albo jak jest osłabiona po chorobie. tak normalnie to nie.

Gość gość
a co podejrzewasz w zwiazku z takim poceniem sie? Moj 3latek tez sie poci jak zasnie, zreszta ogolnie czesto jest spocony, musze go lekko ubierac, a i tak wlosy wiecznie wilgotne, ale ma tak odkad sie urodzil, wiec chyba ten typ tak ma...

Gość gość
Moja ma 6 lat i nigdy tak nie miała, chyba że była chora. Chyba to zależy od dziecka.

Gość gość
Moj pieciolatek też tak ma,co wieczór przebieramy gore od pizamy,wlasnie.pierwsza godzina po zasnieciu najgorsza,potem juz sie nie poci

Gość 1gość
Moj pieciolatek też tak ma,co wieczór przebieramy gore od pizamy,wlasnie.pierwsza godzina po zasnieciu najgorsza,potem juz sie nie poci

Gość gość
Mój niespełna czteroletni synek też się poci.

Gość gość
owszem, na poczatku spania, potem juz nie, ma 4 lata

Gość gość
Może przykręćcie trochę grzejniki albo lżej je ubierajcie na noc, ile ja widziałam przegrzanych dzieci.

Gość gość
moja córka 4 latka tez tak ma... z tym ze założyłam, ze to tak po tacie ma bo czy śpi poznaje zawsze po tym czy jest spocony czy nie i u niego w rodzinie ogólnie tak maja...

Gość gość
Moj pieciolatek ma tak od zawsze. Wlasnie po zasnieciu i nawet w chlodnym otoczeniu. Badania byly, tarczyca, cukrzyca, mineraly, wszystko idealne. Ma bardzo geste wlosy, jak sa krociutkie to jest troche lepiej. Dostawal wit. D jako maluch, nie ma mowy o braku, wrecz mnie ostrzegano, zeby nie przegiac. Trzyletnia corka wcale tak nie ma, w ogole sie nie poci nawet jak jest "przegrzana" wedlug tutejszych pionierek hartowania.

Gość gość
No, dobrze twoj pieciolatek dostawal, ale czy teraz dostaje? Tran, omega3? Bo jak nie to moze miec braki...

Mój ma 9 lat - latem masakrycznie mokry ....a zimą wcale nie jest lepiej. Grzejnik zakręcony,cienka piżama , zasypia przykryty a potem się odkrywa bo jest jemu gorąco.W nocy często zmienia piżamę i poduszkę bo mokry - badania ok.Lekarz nie wie co jest grane.

Gość gość
Nie poca sie. Trzeba podaxac vit d bo to moze byc objaw krzywicy.

Gość gość
Może taka uroda Twojego syna, a może organizm alarmuje, że coś jest nie tak. Od zaburzeń hormonalnych (tarczyca), przez za niski poziom cukru we krwi, rozwijającą się krzywicę, o czym napisały laski, jakieś kłopoty neurologiczne czy jeszcze poważniejsze rzeczy. A robiłaś mu podstawowe badania? Morfologię, cukier, mocz?

Gość gość
Moja córka 4,5 lat też się poci tak do godziny po zaśnięciu. Wit.D dostaje, alergolog powiedział, że niektórzy alergicy tak mają :/

Gość gość
Oznacz poziom witaminy D w laboratorium, to moze być pierwszy objaw niedoboru! Albo za ciepło mu.

Gość gość
Może za bardzo je przykrywa sz .... mój tak nie ma .

Gość gość
tu autorka. dziecko mialo ostatnio badania morfologia z rozmazem ręcznym, usg brzucha przy innej okazji. wszystko ok. nasza lekarka twierdzi, ze zmienily sie normy podawania wit D i kazala podawac, tak tez robię. zadalam tu pytanie, bo kiedys obilo mi sie o uszy, ze to objaw bardzo powaznych chorob, i się nadal niepokoję