Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćod badań

jakich badań rutynowych mogę bez łaski oczekiwać w ramach NFZ

Polecane posty

Gość gośćod badań

niestety nie stać mnie na prywatne badania a gdy jestem u rodzinnego nie wiem jak gadać, żeby dostać skierowanie na badania. Zawsze łaskę robi...

Badania rutynowe (chyba chodzi Ci o okresowe) przeprowadza się na zlecenie i koszt pracodawcy lub szkoły/uczelni. Lekarz pierwszego kontaktu, nie ma doszukiwać się u Ciebie choroby, ale ją leczyć. Dlatego kieruje Cię na badania związane z Twoimi problemami zdrowotnymi.

Gość gość
Ale jeżeli nie pracuję lub pracuję na własny rachunek, też chcę się czasem zbadać. płacę składki wiec na koszt pracodawcy nie muszę chyba? Chcę wiedzieć co mi sie należy jak psu buda...

Gość gość
Pediatra nie chcial mi dać skierowania na badanie krwi i moczu syna mimo ze choruje caly czas , powiedzial ze takie badanie mi jest do niczego nie potrzebne i ze fundusz chce naciągać :/ zrobiłam prywatnie za 20 pare zl

>>>płacę składki wiec na koszt pracodawcy nie muszę chyba?<<< Musisz, bo Ty płacisz składki NA LECZENIE, a nie na coroczne badania okresowe.

Gość auutorka tematu
tylko na leczenie? Tr0chę dziwne, bo od 30 lat u lekarza nie byłam i teraz mam dolegliwości może drobne może nie. I mam płacić? chociaż co miesiąc 1100 posyłam w próżnię? no jestem zaskoczona nieco :o

>>>I mam płacić? chociaż co miesiąc 1100 posyłam w próżnię?<<< Jak 12tys/m-c zarabiasz, to masz z czego :D.