Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tabletki Antykoncepcyjne na Obfite Miesiaczki

Polecane posty

Gość gość

Mam 29 lat I od lat mam bardzo obfite i bolesne miesiaczki. Najgorsze sa zawsze pierwsze 3 dni. Lekarka proponuje mi przejscie na tabletki antykoncepcyjne, ale nie wiem, czy jest to gra warta swieczki. Juz mi proponuje od jakiegos czasu, ale ja najpierw sie nie zgodzilam, poniewaz slyszalam, ze sa rozne skutki uboczne, wiec nie chcialam jak to sie mowi kolokwialnie wpasc z deszczu pod rynne. Nie podoba mi sie tez to, ze trzeba zazywac codziennie o tej samej porze. Jestem osoba, ktora raczej unika wszelkich lekow, wiec nie wiem czy bede mogla sie do tego przyzwyczaic. Wiec, tak sie zastanawiam, czy mam dalej cierpiec te 3 dni w miesiacu, czy sprobowac z tabletkami? Jak radzicie?

Gość gość
sama podejmij decyzję, skutki uboczne zawsze są, można brać suplementy typu harmonella przy tabletkach antykoncepcyjnych, chronią wątrobę, poprawiają libido, niwelują wahania wagi, ale to zawsze środek hormonalny, z drugiej strony pewnie masz takie bóle, że przez te 3 dni nie funkcjonujesz normalnie, męczysz się, ciężko cokolwiek doradzić, jak chcesz spróbuj - jak będziesz się źle czuła, przestaniesz brać, jeśli nie chcesz - nie bierz

Gość gość
Wlasnie boje sie tych skutkow ubocznych i nie wiem czy warto ryzykowac. Te 3 dni sa zawsze ciezkie, ale prawde mowiac przez tyle lat juz zdazylam sie przyzwyczaic i wiem czego mam oczekiwac, a po tych tabletkach nie wiem czego sie spodziewac. Mam tendencje depresyjne i cierpie na zespol obsesyjno-kompulsywny, wiec nie zabardzo moge sobie pozwolic na wachania nastroju. Skutki uboczne, ktorych sie najbardziej boje to wlasnie wahania emocjonalne i zmiany w wadze. Inne sprawy mnie nie dotycza.

Gość gość
suple gó0wna typu g****onella nie pomagają W NICZYM. To tylko drenowanie portfela, szajs reklamowy! :O

Gość gość
zaczynanie tabsów w wieku około 30stki to kiepski pomysł, myśl raczej o dzieciach

Gość gość
Eh, jakos malo tych rad. Myslalam, ze wiecej dziewczyn ma teraz z tym tematem doswiadczenie i cos doradza. Co do poprzedniej rady, to dzieci nie planuje, wiec nie ma potrzeby wprowadzania watkow, ktore nie maja nic wspolnego z moim pytaniem.

Gość gość
A miala ktoras z Was jakies szczegolnie negatywne doswiadczenia?

Gość gość
Mam 33 lata. Biore tabletki bez 7 dniowej przerwy bo cierpie na napiecie przedmiesiaczkowe, depresje i migrene. nie mam zadnych skutkow ubocznych