Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomocy noga

Polecane posty

Gość gość

Witam wczoraj wieczorem spadłam ze schodów nic mi sie nie stało oprócz tego że boli mnie noga w śrudstopiu przy poruszaniu palcami ale najbardziej przy chodzeniu noga jest troche przypuchnieta . Stosuje altacet i voltaren ale to nic nie pomaga . Zastanawiam sie czy tak mocno ją ubiłam czy kość mi pękła .

Gość ffinka
Na wszelkie urazy okłady z liści kapusty (rozbić jak na kotlety) .Ciepło owinąć .Okłady z rozgotowanego w wodzie korzenia żywokostu (do kupienia w aptece ,sklepie zielarskim.

Gość gość
Ta, i jeszcze może łapkę kotka sobie połóż na stopę, świeczkę do ucha wsadź, listek mięty na nosie połóż... Na rtg i natychmiastowa interwencja ortopedy w przypadku złamania.

Gość gość
to może być pęknięcie takie coś goi się około miesiąca i tak długo jak się będzie zrastać tak długo będzie ból i opuchlizna najlepiej udaj się na Izbę Przyjęć, skłam ze spadłaś ze schodów dziś, zrobią rtg i będzie jasne w przeciwnym razie będziesz musiała iść do rodzinnego po skierowanie do ortopedy, a ortopedzi mają długie terminy ja tak miałam z barkiem, bujałam się miesiąc bo ortopeda wykluczył uraz a po dwóch miesiącach nadal bolało i jeszcze raz zrobiłam usg prywatnie

Gość ffinka
To może być pęknięcie lub złamanie .....ale nie musi .Gdyby nawet ....wyżej wymienione okłady przyniosą wiele pożytku .....Poczytaj w internecie o żywokoście ,okładach z liści kapusty.....

Gość gość
Odpisywałam autorce już w innym topicu. @gość dziś - trzeba na krzywy ryj. Ja chodziłam ze złamaniem z przemieszczeniem śródręcza ok 2 tygodnie zanim skonsultowałam to z rodzinnym i skierował mnie na rtg. Po krótkiej wymianie zdań pani na rejestracji (nfz) wepchnęła mnie tego samego dnia w kolejkę, chociaż z wielkim fochem. Bo człowiek ma złamanie faktycznie i co ma zrobić??? Czekać do lutego 2015 roku, aż się krzywo zrośnie czy coś? Nie jestem typem histeryka, który z każdym siniaczkiem i katarkiem musi iść do lekarza. To jest stopa, w najgorszym przypadku będzie jeszcze dłużej łaziła w gipsie, albo w ogóle będzie ją boleć i będzie kuśtykać kij wie ile. No okłady są pożyteczne, ale kości nie skleją, niestety.