Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

KWIETNIÓWKI 2015 ciąg dalszy

Polecane posty

Gość Pola_88
Hej dziewczyny, a ja dalej czekam na te bóle i jak narazie cisza :) Skurcze już są i to w miare regularne, bo zapis ktg na to wskazuje, ale w moim odczuciu jest to jedynie napinanie brzucha :) Jeśli chodzi o wizyty to ja w ostatnim czesie mam praktycznie co tydzień. Dzisiaj miałam wizyte u gin i ktg a nastepna mam w środe (oczywiście jeśli nie urodze).

Gość Emilia_1983
Pola a ty na kiedy masz termin?

Gość Pola_88
na 4.04 :)

Gość Inka101
na wizytę chodzę co tydzień, szyjka mi się skróciła, często mam twardy brzuch, ale ktg nie miałam jeszcze robionego, może to zależy od przypadku,

Gość pikea84
Ja mam co 2 tygodnie

Gość Nowa 1
Dziewczyny a powiedzcie czy Wasze pociechy nadal są bardzo *****iwe? Bo wszędzie piszą że na tym etapie ciąży maluszki są raczej leniwe a ruchy rzadsze i słabsze, a ta moja córcia to kopie, wierci się i kręci że aż brzuch mnie po tym boli. Wyczytałam gdzieś że to też może być oznaką zbliżającego się porodu ale że nigdy nie rodziłam to nie wiem. Pytałam położnej o to i powiedziała że powinnam się cieszyć że się rusza, a brak ruchów to powód dpo zmartwień. Im blizej końca to większy strach o nią:-(

Gość pikea84
Nowa, powiem szczerze, że nie pamiętam dokładnie jak było w ostatnich tygodniach. Wiem jedno, maluchy są różne i mają inne temperamentu. W pierwszej ciąży synek tak mnie kopał, że cały brzuch mi się ruszal i obcy ludzie się śmiali. Najwięcej chyba w 8 m. Jest bardzo energicznyn chłopcem:) teraz, od początku ciąży, mały jest dużo spokojniejszy od braciszka. Też daje do wiwatu:) ale zdecydowanie mniej.

Gość pikea84
w 34 tc byłam w szpitalu (w 1 ciąży) bo przez jeden dzień prawie w ogóle nie czułam ruchów. Wszystko było ok, drugiego dnia wrócił do zwykłej aktywności ale wolałam się wtedy upewnic. Ogólnie też jestem z tych panikujacych i analizujacych.

Gość Nowa 1
Pikea ja podejrzewam że wstawiała główkę w kanał. Dziś odszedł mi czop, żółto-brunatny z takimi niteczkami krwi. Takze pewnie poród tuż tuż. Położna kazala narazie czekać i obserwować.

Gość pikea84
Nowa. O kurczę, to faktycznie już niedługo. Mi czop odszedł w trakcie porodu więc nawet nie wiem jak to wyglada

Gość Nowa 1
Pikea mi od kilku dni odchodzila taka biała galaretka a dziś z rana tak jak pisałam żółto-brunatny gęsty śluz i nitkami krwi. Teraz też tylko ze bywa lekko różowy. Skurcze mam ale niereguralne więc narazie czekam. Tylko ból w miednicy okrutny.

Gość Nowa 1
Oj dziewczyny nie wiem jak to wszystko się zaczyna ale chyba jest juz blisko. Ból w krzyżu nie do opisania, brzuch trwardnieje co 15-20 minut czasem mniej. Nie wiem czy mam się zbierać.

Gość syrfi
O kurcze. To już taki etap ciąży? Nowa jaka decyzja. Zbierasz się czy przeszło? I wiecie co, ja nadal w rozsypce. Jutro dopiero będę pranie dla małej robiła. Z tym czopem to uważajcie bo mi jak w pierwszej ciąży coś takiego się przytrafiło to i po dwóch tygodniach żadnych oznak porodu nie miałam i jak by nie usg to by mi się dzieciak mógł udusić bo wody płodowe gdzieś wcieło. Ja się na szpital szykuje po świętach. Cesarka ma być. Czasem się zastanawiam jednak czy dochodzę do tego czasu. Jestem chora. Od młodego się zaraził. Kicham i kaszle aż brzuch boli. Nawet do lekarza dotarłam. Antybiotyk mam brać. Czekam jednak jeszcze do jutra czy mi się poprawi. Jeśli tak to to go nie wezmę. Kurnia. Dziewczyny trzymam kciuki za pomyślne rozwiązania.

Gość mamaMaksa
Nowa, trzymam kciuki! wszystko będzie dobrze :-) U mnie następna wizyta w połowie kwietnia i wtedy ustalimy termin cc. Strasznie szybko mija mi ta ciąża. Dopiero zaczynam ogarniać ubranka i pokój szykować, no i jeszcze trochę rzeczy muszę dokupić malutkiemu i sobie do szpitala. A najgorsze jest to, ze nie mamy jeszcze imienia.Tzn. jakieś tam typy są, ale do żadnego nie jestem przekonana na 100%. Pozdr

Gość edda123
Ja dziś trochę wydygałam ;) od piątku będzie 38 tc i od dwóch dni jestem jakaś senna mimo pięknej pogody. Po obiedzie się położyłam spać, wstałam po 1,5 h, oglądam TV i czuję jak mnie bolą plecy, jakby w lędźwiach/krzyżu i taki dyskomfort jak przy okresie... patrzę na zegarek.. przeszło po chwili, zaraz znowu i znowu i tak co około 5 min... prawie przez godzinę... poszłam poleżeć trochę w wannie i przeszło, mały rusza się normalnie. Więc to chyba tylko skurcze przepowiadające?

Gość Nowa 1
Wczoraj przeszło, noc prawie bez skurczów ale dzisiaj jak będzie powtórka to jadę do szpitala. Niby nie czuję żeby wody odchodziły ale też się trochę boje że to przeocze i zaszkodzę malutkiej. Jeszcze nawet 37t się nie zaczął.

Gość przyszlamamuska34
Witam . Mam termin z @ na 27 kwietnia a z usg 20 . Od 3 tyg bardzo boli mnie brzuch (bardziej jak okres) na dole . Tydzien temu bylam na wizycie u mojego gina byl to 34 tc lub 35 , lekaz wykonal mi wtedy masaż szyjki macicy , bolalo strasznie , nie wiem dlaczego to zrobil... powiedzial ze ciąża jest juz donoszona i ze mam rodzic ... Dodam ze mialam rozwarcie na 3 cm . Choc minol juz tydzien nadal lekko krwawie po tym masażu , lecz najgozej sie lalo 3 dni po wizycie... chyba odszedl mi juz czop ale nie jestem pewna... Gin powiedzial ze jesli sama nie urodze to za 2 tyg chce mi wywolac , nie wiem co o tym myslec ... maly tydzien temu wazyl 2600 . Poradzcie co zrobic , nie wiem czy decydowac sie na wywolanie

Gość przyszlamamuska34
Dodam ze lozysko od 33 tyg mam lozysko 3go stopnia , ale przeplywy ok

Przyszła mamuśka lekarz dobrze mówi. Po takim masażu to mogą się sączyć wody płodowe i 2 tyg to max. Potem jeśli nie będzie akcji porodowej to dziecku można zaszkodzić. Dlatego ja teraz jak bym tylko krew zobaczyła to się odrazu zawijam do szpitala. Najwyżej mnie by odeslali do domu ale na pewno by wcześniej przebadali i byłabym spokojniejsza. Nowa a ja już miałam nadzieję że będzie pierwsza kwietniowa dzidzia. I to nie ważne że w marcu :).

Gość przyszlamamuska34
Wody mi sie nie sacza ale caly czas śluz z krwia , dzwonilam do gina ale powiedzial ze tak ma byc i zeby sie nie przejmowac . W wielki czwartek mam przyjsc do niego , zbada przeplywy i wyznaczy date wywolania , to bedzie dopiero 36/37 tc , nie wiem czy to nie za wczesnie .... Corke rodzilam w 2011 roku w 38 tyg porod wywolywany rodzilam 3 h i corcia prawie 4 kg ... A lekaz mowi ze lepiej urodzic dziecko o wadze 2100 niz 4100 ...

Gość Pola_88
witam, a ja dzis mam kolejne ktg i zobaczymy co z tymi skurczami. W poniedzialek były w miare regularne ale slabe. Jak narazie czuje się całkiem dobrze, też mam twardnienie brzucha i to dość częste. Robiłam wczoraj usg i wszystko jest w porzadku, mała ma kolo 3500g. Mam nadzieje ze wyrobimy się z tym porodem przed świetami :D

Gość Pola_88
A jeśli chodzi o śluz to jest gęsty lekko żółty, od czasu do czasu brunatny. Lekarz powiedział żeby się nie martwić bo taki ma być :)

Gość syrfi
Hy. Mi się wydaje, że to nie ma znaczenia ile dzidzia waży. Ważne by zdrowa była :). Natomiast sam poród i jego ciężkość zależy od wielu czynników . Najwięcej od genetyki. Każdy jest inny. Leżąc ostatnio w szpitalu byłam świadkiem gdy kobietka urodziła w ciągu ok 10 min dzieciaka co ważył ponad 4 kg.I nie miała wcześniej żadnych skurczy. Nie miała co liczyć. Ledwo ją zdążyli na porodówkę przewieźć ( korytarz ok 30 m) i drzwi otworzyć a już było po. 3 skurcze parte i po ptakach :). Inna natomiast przy dziecku 2,5 kg będzie się męczyła długie godziny i się i tak porozrywa.

Gość pikea84
przyszlmama, nie kumam po co lekarz robił ci masaż szyjki macicy jak do terminu sporo czAsi. Ja bym chyba skonsultowala to z innym lekarzem

Gość Pola_88
syrfi dokładnie też mi się tak wydaje że wszystko zależy od indywidualnych cech. Ale świadomość 4kg dziecka troche przeraza i pewnie psychicznie kobieta czuje się mniej komfortowo . Moja znajoma urodziła dziecko 2700g i jej poród do najłatwiejszych nie należał, długo się męczyła :(

Gość przyszlamamuska34
Tez mi sie to wgl nie podoba ... A co do wagi dzidziusia to wcale nie jest powiedziane ze 4 kg to ciezki porod . Corke rodzilam 3 h i sama nie dowierzalam ze taka duza bo poród byl naprawde lekki i to pierwszy porod do tego wywolywany . Jadac do szpitala nie mialam nawetjednego skurczu ani rozwarcia .

Gość Nowa 1
Syfri ja wciąż mam taką nadzieję bo czuję się cały czas jakby mnie walec przejechał:-( mąż się śmieje że niunia poczeka do weekendu aż tata będzie w domu:-) wrazie czego mam w poniedziałek wizytę.

Gość przyszlamamuska34
Nowa 1 w ktorym jestes tc ijaka wage ma dzidzius ?