Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ja dam córce na imię Condoleezza albo Sarah. Można już dawać obce imiona

Polecane posty

Gość gość

tzn bedzie mozna od 2015 :)

Gość gość
i co sie tak podniecasz

Gość gość
Biedna bedzie ta Twoja corka:O

Gość gość
no i to jest straszne :( teraz plebs zacznie dawac dzieciom imiona z filmów i serialu, na placu zabaw bedą wolac Johnny na obiad, Josh baw sie grzecznie !! Hillary Kowalska, Sean Ogórek :(

Gość gość
najlepiej nazwij ją "Kondom Liza"

Gość gość
Tylko u nas w Polsce taki ciemnogród. Ryan Gosling i Eva Mendez dali właśnie na imię córci Esmeralda. I co? I nic, nikt się tym nie podnieca :o Jesteśmy 100 lat za Murzynami ale spoko, dalej nazywajcie swoje dzieci Helena, Krysia czy inny Jan :o :o :o Polaczki :o

Gość gość
rozumiem, ze ten pan Ryan z panią Evą, to są twoje autorytety? i nie rozumiem, jak Polak o Polaku może mówić pogardliwie "polaczki" - trzeba byc osoba zaburzoną, ale to przez takich jak ty w tym kraju jest zle, zero patriotyzmu i kregoslupa moralnego

Gość gość
A dla ciebie kręgosłup moralny i patriotyzm to nadawanie dzieciom średniowiecznych imion? To może od razu po całości, nazywajcie swoje córki Dobrowoja, Mirogoda czy Ludomira, a synów Wojemił, Czestogoj albo Borzygniew :o I jeszcze przy okazji nie narazicie się na śmieszność popularnego imienia typu Zuzia, Kacper, Maja czy Olek :o 🖐️ p.s. To nie są żadne moje autorytety ale patrzę na cywilizację zachodu i stwierdzam, że jesteśmy w czarnej, kulturowej doopie 🖐️

Gość gość
no wlasnie co to za roznica jakie kto daje imie ? zreszta jak dziecku sie nie spodoba to potem zawsze moze uzywac innego i je sobie zmienic, koszt 35 zł w kazdym USC. Ja własnie widze, ze nowobogaccy, tacy co wyzej srają niz dooope mają, samozwańcza ''szlachta'' i ''mieszczanie'' ze srajfonem w łapie mają tendencje do nadawania imion starych... Helena, Mieszko, Stanisława, Józef, Henryk :O

Gość gość
nie dla mne patriotyzmem jest m.in. nienazywanie rodaków w pogardliwy sposób "polaczki", a co do zagranicznych imion, czy oryginalnych to jestem zdania, że kazdy powinien nazywać swoje dzieci według swojego uznania, wg tego, co sie komu podoba, możesz nawet kopiować imiona od aktorów zagranicznych, jesli chcesz... tylko to zle o tobie swiadczy, ze o rodakach piszesz "polaczki", a o obcych ludziach z obcego kraju "pan i pani"...

Gość gość
Dokładnie tak, na zachodzie nazywają dzieci jak chcą, Apple, Cola, Mila, Yankee, masa imion jest unisex. Nikt się tym nie interesuje, wszyscy mają to gdzieś, nikomu do głowy nie przychodzi tego komentować. A u nas? "jezu, jakie oklepane", "boże, jaki wymysł", "kaleczysz swoje dziecko", "jak na niego będą wołać w szkole?", "Anka - skakanka, pogięło cię?", "Brajan - pewnie bierzesz zasiłki z mopsu" :o:o:O:o Jesteście wieśniakami :o:o

Gość gość
"polaczki" to stan umysłu i to, że jesteśmy rodakami nie ma nic do rzeczy. Ja jestem Polką, mam nadzieję, że Ty też. Ale polaki-cebulaki to już polaczki (celowo małą literą) bo tu chodzi o zacofanie, stan umysłu, światopogląd rodem z burackiej, polskiej wsi, gdzie każdy każdemu zagląda do garów, pościeli, papierów i rodziny. TO mam na myśli pisząc "polaczki".

Gość gość
Autorko. Nie chodzi o to ze Polska 100 lat za murzynami tylko to co jeszcze polskie to juz zaczyna znikac. Bo juz coraz wiecej polskich murzynow, wszystko co najlepsze polskie, Polska wyprzedala. Jeszcze tylko brakuje Joe'ów Kowalskich. Nawet spojrz jak to brzmi

Gość gość
Akurat imiona ludzi to najmniejszy problem jaki aktualnie w kraju mamy.

Gość gość
Do goscia 13.12 tez masz poglady z czasow pgr-u chyba.na wsiach mnostwo ludzi jest wyksztalconych i kulturalnych.najgorsze plotkary i zacofance to baby z blokowisk miejskich

Gość gość
uderz w stół, a nożyce się odezwą :D

Gość gość
Eva i Ryan nazwali córkę Esmeralda, bo Mendes ma latynoskie korzenie. To w dobie, gdy celebryci nadają dzieciom imiona takie jak Północ, Niedźwiedź czy Jabłko, zupełnie zwykłe i tradycyjne imię. Sama uważam, że skoro mieszkamy w Polsce warto wracać do "naszych" imion, a nie bezmyślnie jak lemingi gnać za zachodem.

jestem a nazwij ją Kondoleza bo chyba tak to się wymawia :-P Moja Ewcia będzie na nią wołać kondon jak pewnie 99 % dzieci w przedszkolu :-P

Gość gość
Ja nie rozumię jak można robić taką krzywdę dziecią? U nas w rodzinie jest mała Melania i to dziecko już ma przerombane. Cała rodzina się śmieje, a co będzie potem, jak pójdzie do szkoły? Pewnie znienawidzi rodziców i zmieni imię. Mamo Ewuni masz 190000procen racji.

Gość gość
Kobito, Esmeralda to jest latynoskie imię, a pani Mendez jest z pochodzenia pełnokrwistą latynoską. To taka sama sytuacja gdybyś to ty jako Polka miała dziecko z tym panem i nazwała ją Zuzanna.

Gość gość
A ty mamo Ewuni sprawdź jak się nazywa to gumowe cuś co naciągasz swemu Włodkowi na pyrtusia, bo na pewno nie nazywa się to kondon. Same krawężniki to piszą.

Mamo Ewuni to będzie świadczyło o tym, że Twoja córka wyniosła złe wychowanie z domu i takie słownictwo. A tak swoją drogą imię wymawia się Kondoliza, a to co zakłada mężczyzna na penisa to kondoM

Gość gość
tak samo jak nazywają dzieci ruskimi imionami lena nadia :( sara lepiej niż sarah :( ale co się spodziewać bo starej solarze i ojcu karku

Gość gość
do wyzej-nazywaja jak chca,a tobie nic do tego.I mowi sie rosyjskie !

Gość gość
Dobrze ze zmiana imienia kosztuje tylko 37 zl. Oby wytrwac w tym upokorzeniu do pełnoletnosci.

Gość gość
Tylko jeszcze trzeba wiedziec,co to slowo znaczy... Chyba,ze w zyciu tak cie upokorzono,ze juz nawet nie wiesz :D

Gość gość
Mama Ewuni nie zdziw się jak córka okaże się mądrzejsza od ciebie i wcale nie będzie tak wołać to że ty jesteś chamską wredną babą to nie znaczy że juz zepsułas córkę :o w przedszkolu 3-4 letnie dzieci znają słowo kondon? No i niezłym wsiokiem musisz być, bo mówi się kondom :o

Gość gość
do wyzej-jezeli dziecko bedzie madrzejsze,co jest optymistyczna wersja,to taka matka i tak nie zauwazy