Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak przekonać córkę, by zmieniła zdanie!!!

Polecane posty

Gość gość

Córka ma 18 lat i jest w ostatniej klasie liceum. Jak szła do liceum to chciała iść do technikum gastronomicznego lub fryzjerskiego (miała ciąg to czesania koleżanek, lalek lub gotowania). Ostatnio wymyśliła, że pójdzie na AWF albo do szkoły policealnej ochrona osób i mienia (jeśli nie zda matury) a ja bym wolała, żeby poszła na prawdziwe studia: medycyna, prawo, farmacja czy jakiś kierunek inżynierski. Rok temu uratowałam syna, który chciał iść na studia aktorskie. Poszedł na ekonomię (pod wpływem groźby, że na studia nie dostanie ani grosza), wiem, syn do tej pory ma fochy z powodu studiów ale przynajmniej skończy coś konkretnego. Niestety córka zaczęła rozmawiać z mężem i ten ją popiera, nawet zarzucił mi to, że wysłanie jej do liceum było błędem.

Gość gość
"jeśli nie zda matury" jeżeli ma takie myśli to wynika z tego że słabo się uczy czyli medycyna na 100% odpada co do ekonomii i uratowaniu dziecku życia to raczej je zepsułaś jeżeli aktorstwo to jego pasja to może i był by sławny a teraz jak większość magistrów ekonomii skończy na kasie w markecie

Gość gość
Na 100 % lepiej wygląda magister Ekonomii w CV niż Mgr sztuki (zawód aktor). Uratowałam syna przed popełnieniem życiowego błędu. Teraz pora, by uratować córkę a ona ma dość nie typowe zainteresowanie jak fryzjerstwo, sport, kuchnia. Jeszcze sobie wybrała studia AWF (po czym można tylko w szkole uczyć) albo policealne studium ochrony osób i mienia (Kobieta ma kończyć taki kierunek!!) dla mnie to szok.

Gość gość
a ty co autorko skończyłaś? nie lecz swoich kompleksów dziećmi bo zepsujesz im życie

Gość gość
Dokładnie. Daj żyć swoim dzieciom tak jak chcą. Każdy musi się uczyć na swoich błędach. Zresztą studia dzisiaj niczego nie gwarantują, a jeśli twoja córka zakłada,że może nie zdać matury to gdzie ty ją planujesz wysłać na medycynę :)? zdajesz sobie sprawę ile trzeba mieć procent z rozszerzenia ,żeby się dostać? Mam wrażenie,że próbujesz za pomocą dzieci realizować własne niespełnione marzenia z młodości...

Gość gość
Może i ją do czegoś zmusisz, ale możesz jej w ten sposób wiele w życiu zmarnować. Niech idzie lepiej, gdzie chce.

Gość gość
dlaczego.kobieta nie moze miec takiego kierunku?! ja KOBIETA pracuję jako pracownik ochrony i nikt nie.uwaza ze jestem gorsza bo mam cycki! boze dziękuje że moja matka nie była taka jak ty. bo kocham.swoja prace i na inna jej nie zamienię nigdy

Gość gość
Zazdroszczę dzieciom, którym rodzice finansują studia.