Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak przekonać córkę, by zmieniła zdanie!!!

Polecane posty

Gość gość

Córka ma 18 lat i jest w ostatniej klasie liceum. Jak szła do liceum to chciała iść do technikum gastronomicznego lub fryzjerskiego (miała ciąg to czesania koleżanek, lalek lub gotowania). Ostatnio wymyśliła, że pójdzie na AWF albo do szkoły policealnej ochrona osób i mienia (jeśli nie zda matury) a ja bym wolała, żeby poszła na prawdziwe studia: medycyna, prawo, farmacja czy jakiś kierunek inżynierski. Rok temu uratowałam syna, który chciał iść na studia aktorskie. Poszedł na ekonomię (pod wpływem groźby, że na studia nie dostanie ani grosza), wiem, syn do tej pory ma fochy z powodu studiów ale przynajmniej skończy coś konkretnego. Niestety córka zaczęła rozmawiać z mężem i ten ją popiera, nawet zarzucił mi to, że wysłanie jej do liceum było błędem.

nie fajnie że nie wspierasz dzieci swoich, które pewno kochasz a robisz im krzywdę podcinając skrzydła. jeśli będą robić coś do czego nie mają serca nie będą szczęśliwe...

Gość gość
A co ty jesteś władcą swoich dzieci że rozkazujesz im co mają robić w życiu i gdzie pracować?

Gość gość
Na 100 % lepiej wygląda magister Ekonomii w CV niż Mgr sztuki (zawód aktor). Uratowałam syna przed popełnieniem życiowego błędu. Teraz pora, by uratować córkę a ona ma dość nie typowe zainteresowanie jak fryzjerstwo, sport, kuchnia. Jeszcze sobie wybrała studia AWF (po czym można tylko w szkole uczyć) albo policealne studium ochrony osób i mienia (Kobieta ma kończyć taki kierunek!!) dla mnie to szok.

Gość gość
a ty mamuska po jakich jestes studiach? jaki masz zawod?:D

Gość gość
>>> policealne studium ochrony osób i mienia <<< Moim zdaniem calkiem dobre wyksztalcenie, no moze niekoniecznie dla kobiety, ale jesli jest sprawna fizycznie i przebojowa, to dlaczego nie? Chyba lepsze niz jakas tam ekonomia.

Gość gość
Kolejne ambicje szalonej mamuśki, która zamiast wspierać dzieci w ich wyborach drogi życiowej, próbuje zmusić je do swoich przekonań. Sama sobie idź na takie studia, skoro tak bardzo Ci zależy i przestań układać życie dzieci po swojemu.

Gość gość
Trzeba mierzyć siły na zamiary. Żeby studiować medycynę, prawo czy farmację to trzeba bardzo bardzo dobrze zdać maturę. Jeśli Twoja córka zastanawia się czy w ogóle ją zda to o czym Ty tu kobieto piszesz? AWF może okazać się szczytem jej możliwości po prostu.

Gość gość
Pozwól jej robić to co chce. Przedstaw siebie w takiej sytuacji: Masz zamiłowanie do robienia zdjęć i chcesz zostać fotografem a twoja mama na siłę wysyła się na medycynę.(to tylko przykład) Chyba nie byłabyś szczęśliwa.

Gość gość
AWF może okazać się szczytem jej możliwości po prostu. x x AWF to nie sa latwe i byle jakie studia wbrew pozorom nie wystarczy robic fikolki i skakac przez kozla