Gość Mrl27 Napisano Październik 11, 2014 Witam! Jestem na półrocznym stażu z Urzędu Pracy po którym pracodawca ma obowiązek zatrudnić mnie minimum na 4 mies. Staz kończy mi się w listopadzie tego roku. Niedawno dowiedziałam się że jestem w ciąży. Wcześniej szefowa powiedziała że jedyną umowę jaką może mi zaoferować jest zlecenie.Jednak po tym jak powiedziałam jej o ciąży (ze wzgl.na charakter mojej pracy) zauważyłam, że co jakiś czas przychodzą osoby które przynoszą cv!!!Boję się że z powodu ciąży nie da mi tej pracy, albo będę miała ją na papierze, ona mnie wyśle na bezpłatny urlop aby PUP się nie czepiał (choć nie ma takiej potrzeby) a na moje miejsce zatrudni nową osobę. Dodatkowo muszę wykonywać ciężkie prace.Mam naprawdę mnóstwo obowiązków choć pracuje ze mną jeszcze jedna dziewczyna a ona nie robi prawie nic. Gdy jest jakaś praca szefowa zleca ją mnie - stażystce! Czy ja mam w ogóle jakieś prawa? Nie chcę donosić do UP... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach