Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Robicie czasem sushi w domu? Jak Wam wychodzi?

Polecane posty

Gość gość

Ja sobie czasem przyrządzam sama, nawet mi smakuje ale wiadomo, że dla Japończyka to by było coś ala sushi:) Kupuję ryż i wodorosty w sklepie azjatyckim. Mam też sezam i sos sojowy. Robię z surowym łososiem i awokado w środku, czasem dodaję serek philapdelphia. Tak sobie myślę, że może się wybiorę na kurs robienia sushi... Ktoś coś wie na ten temat?

Gość pitopanterka
wychodzi mi ryż z wodorostów :classic_cool: ogólnie mówiąc, smak tak, wygląd nie. poza tym sushi nie może być robione przez kobietę

Gość gość
Ja robie sisi i wychodzi dobrze. To znaczy ze prostata zdrowa:-)

robię czasem jak mi się chce, no cóż może i mogłoby razić nawet niezbyt wybredne poczucie estetyki, ale jest smaczne :P. Najważniejsze to ostry nóż.

Gość gość
Mi nigdy nie wychodzi :( A już tyle razy próbowałam i nigdy nie jest tak dobre jak na mieście. A że w restauracji, do której chodzimy - www.papaya.waw.pl - jest sushi najpyszniejsze, to tym trudniej mi dorównać :P

Gość gość
nie lubię su szi - wolę zjeść wędzonego łososia z 200 g bez dodatków - niema co się ryżem zapychać.

Gość gość
Parę razy próbowałam, ale prawie zawsze tylko się narobiłam, bo nie było za bardzo dobre. :/ Z mężem wolimy już zamówić je z http://www.kanpai.com.pl/ którzy są w pobliżu i mają naprawde dobre zestawy. Zajmuje to mniej czasu, mniej pracy, a smakuje o niebo lepiej

Gość gość
mi tak srednio wychodzi i czasami wole zamowic np tu www.kanpai.com.pl bo smak jest naprawde inny, niz ten mój :) haha