Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość michal939893

zarzynanie karpia

Polecane posty

Gość michal939893

Kupiłem dziś karpia z hodowli ponieważ akurat naszło mi na taką świąteczną rybkę, ale mam problem... Włożyłem go żywego na godzine do wanny, potem przeniosłem rybke do zlewu, tłuczkiem do mięsa karp dostał w łebek żeby nie protestował jak będę go zarzynał i tu jest problem, że rozciałem brzuszek, wyjąłem wszystko i opłukałem go a on przy każdej próbie krojenia skacze i się wyrywa. Co zrobić żeby go szybko ubić ?

Gość gość
Sadysta!! Trzeba mu było gardło poderżnąć

Gość gość
Nie poderżnąć, tylko przegryźć!! Chociaż karp nie ma gardła ;) Ty sobie, dzieciaku z karpiem nie poradzisz. Daj go zonie...

Gość gość
przytrzymaj go przez jakąś ścierke żeby się nie rzucał, ostry nóż i dorzynaj go, a jak będzie bardzo skakał to ubij jeszcze go w łeb pzdr

Gość gość
Szlifierką go potraktuj, potem przypalaj nad ogniem a na końcu wrzuc do kwasu:-)

Gość kolesodkarpi
widocznie źle oszołomiłeś go tym tłuczkiem skoro po zacięciu brzucha i wypatroszeniu go, on zaczął się rzucać. Po prostu karp odzyskał świadomość, zaczął odczuwać ból (w końcu rozprułeś mu brzuch i wyrwałeś flaki) i dlatego nie dawal się już dotknąć. Co do wypowiedzi o trzymaniu i biciu na "chama" napisanej przez gościa to koleś się myli. Jak już źle go oszołomiłeś i pociąłeś mu ten brzuch to trzeba było go wyjąć na stół, kilka razy tłuczkiem (ale porządnie) i łeb do urżnięcia, zamiast na żywca go rżnąć żeby tylko go męczyć...

Gość gość
w tamtym roku na święta zabijałem karpia i miałem to samo :P dostał po łbie, oskrobałem go z łusek, brzuch rozcięty, flaki wybebeszone a on jeszcze miał siłe na skakanie i wyrywanie się spod noża :D bydlak miał ponad 6 kg :P ale zabiłem :)

Gość gość
ja na święta zawsze kupuje 2 karpie, zawsze prosze sprzedawce o takie grubasy :) on je waży, wrzuca w siatke, wiozę do domu i wpuszczam do wanny na dzień żeby zniwelować zapach tego "mułu" potem syn je wyciąga, wkłada do zlewu i tam je po prostu bije raz wyciął płetwy i wyjął flaki a tu skurczybyk dalej żył i omal nie wyskoczył z tego zlewu w amoku a syn się śmiał że zamiast jemu ogon uciąć to by sobie palca ciachnął bo mu czmychnął spod noża :P

Gość gość
ja kiedyś kupiłem żywego :D zważony, zapakowany, łeb ubity ale odżył :P wsadziłem też w zlew zarżnąlem brzuch i zostawilem niech zdycha :)