Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skaza białkowa

Polecane posty

Gość gość

po jakim czasie od zmiany mleka skaza zniknęła?

U nas po tygodniu od przejścia na Bebilon Pepti. W wieku półtora roku "wyrosla" ze skazy białkowej.

Gość gość
u nas po ok. miesiacu nie bylo poprawy, pozniej kolejna zmiana mleka dalej bez poprawy - skaza po jakims czasie po prostu zniknela z dnia na dzien!

Gość gość
U mojej córci zmiana mleka na bebilon pepti nie pomogła, skóra wyglądała lepiej ale nadal była szorstka. Pediatra doradził mi żebym podawała Wiki latopic. Kuracja trwała trzy miesiące, po około trzech tygodniach skóra na całym ciele była gładka i delikatna. Po kuracji wróciliśmy do poprzedniego mleka i nic złego się nie działo, mała nie miała już skazy.

Gość gość
no właśnie zastanawia mnie to, zmieniłam mleko 2 miesiące temu i prawie żadnej różnicy nie ma, załamana jestem.... a na ten lek musze mieć receptę? czy to może być cos innego jak myślicie?

Gość gość
Dwa miesiące to długo, szczególnie jak nie widzisz żadnej poprawy, wybierz się do alergologa dziecięcego. Na latopic nie musisz mieć recepty, jest to probiotyk z polskimi szczepami bakterii mlekowych, który przyśpiesza wzrost tolerancji na białko krowie.

A czy dziecko pije tylko mleko czy je też stałe posiłki? bo jeśli już rozszerzyłaś dietę to być może nie jest to uczulenie na białko mleka krowiego tylko coś innego. Mojemu skaza wyszła jak miał 3 mce. Karmiłam piersią, przeszłam na ostrą dietę, całkowicie bezmleczną a skóra dziecka i tak nie była gładka. Bebilon pepti zaczął dostawać w wieku 8 mcy. Była poprawa, ale nie całkowita. Okazało się - z obserwacji, że uczula go też m.in. marchew, pomidor i pszenica.

Gość gość
je jabuszko i marchwekę to ja już nie wiem, może faktycznie do alergologa pojde

Nam alergolog wiele nie pomógł. Zalecił ustalanie diety na podstawie obserwacji. I tyle. No i dał zaświadczenie dla pediatry o alergii, dzięki czemu wypisuje nam recepty na mleko ze zniżką. Ale przejdź się - dobrze, żeby dziecko obejrzał specjalista.