Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość122

dla maluszka , prosze o opinie(?)

Polecane posty

Gość gość122

czy na start dla maluszka chemia z nivei dobra?... chce zaczac kompletowac juz powoli a sama nie wiem dokladnie co ;D pomozcie mamusie!

Gość gość
sprawdz czy jest napisane ze mozna stosowac od pierwszego dnia zycia. ja uzywałam emolientów ale sa troche drozsze np. emolium albo oliatum ale podobno najlepsze dla skory noworodka bo nawilzaja i nie trzba stosowac pozniej zadnych oliwek. jesli zalezy ci na niskiej cenie to w szpitalu uzywali plynu do kapieli z oliwka bobini ok, 12 pln ale mniej wydajna niz oliatum

Gość gość
Baby dream z Rossmanna, zobacz skład, w miarę najmniej świństw, w sumie prawie wcale a juz na pewno tysiąc razy lepsze o nivea. Jeszcze dobry skład ma np oliwka Hipp. szukaj prostych naturalnych składów. Dla Ciebie też są dobre Baby dream mama no i Alterra. Do kąpieli super olej kokosowy, wlać odrobinę, skóra będzie malca nawilżona idealnie.

Gość gość
Noworodek nie potrzebuje na start zadnej chemii, sama woda wystarczy, jesli nie przyzwyczaisz go od poczatku to nie bedzie miec problemow skornych

Gość gość
nie używaj od początku emolientow!! jak coś się będzie działo ze skórą malucha a ona będzie już do nich przyzwyczajona, nie będziesz miała czym go leczyć!! nive, bambino, jonson, zacznij od tego.

Gość gość
i pamiętaj ze oliwkę nakłada się na mokrą skórę lub wlewa troszke do wody, w innym przypadku wysusza skórę a nie nawilża

Gość gość
Babydream lub Hipp. Nivea to syf podobnie jak Johnson, a emolientów lepiej nie używać jeśli nie musisz.

Gość gość122
dzieki za opinie, o cene nie chodzi , to moje pierwsze dziecko i slabo sie znam a kazdy co innego;)

Gość gość
Dla obu córek używałam od pierwszego dnia wszystko z nivea baby,jestem zadowolona bardzo.I ten zapach dzidziusiowy... :)

Gość gość
Lepiej jak tego zapachu za bardzo nie ma, zdecydowanie jak najbardziej naturalnie, baby dream i hipp, do kąpieli można dodawać oleje zimno tłoczone, lniany z avocado itp. cena też super, im mniej w składzie tym lepiej.

Gość gość
Nivea ok, ale do kąpieli dla noworodka najlepsze oliatum nie jest tanie Ale to taka mączka kartoflana polecam Bo nie drażni skóry. Do dupki na odparzenia polecam sudocrem ale najlepsza maść z cynkiem, nie pamiętam nazwy teraz Ale są w aptece dostępne.

Gość gość
Baby czy wy w ogóle czytacie składy ??? Żal mi waszych dzieci, że mają matki ignorantki.

Gość gość
Jeśli chodzi o dupkę, to położne polecają linomag maść.

Gość gość
Sklad tego Linomagu: Substancję czynną: Linomag płyn (Lini oleum virginale 3:1) - 20 g oraz substancje pomocnicze: lanolina bezwodna i wazelina biała. INOMAG® Lini oleum virginale, maść, 200 mg/g Maść LINOMAG® polecana jest do pielęgnacji skóry od pierwszych dni życia. Natłuszcza i nawilża skórę, zmniejszając jej suchość i złuszczanie, redukując wpływ niekorzystnych czynników zewnętrznych.Wielonasycone egzogenne kwasy tłuszczowe zawarte w preparacie normalizują funkcje skóry i przyspieszają jej regenerację. Wskazania do stosowania: wspomagająco w chorobach skóry, takich jak: Wyprysk Wyprzenia Odparzenia Stany nadmiernej suchości skóry Łagodzenie objawów łuszczycy

Gość gość122
dzieki za opinie , teraz bede sie rozgladac;)