Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cydr

Polecane posty

Gość gość

Cześć Wam. Co myślicie o robieniu grzańców z cydru?

Gość gość
Chyba się nie nadaje.

Gość Ala_la_la
Chyba nigdy nie próbowaliście skoro tak piszecie ;) Podgrzany cydr i odrobina miodu to jest coś przepysznego!

Gość gość
Ja coś słyszałam ostatnio że dodaję się kardamon, ale nie znam dokładnie przepisu sama z chęcią bym spróbowała.

hej! i co, ktoś probował grzańca z cydru? robię małe spotkanie w przyszłym tygodniu w damskim gronie i chciałam przygotować jakieś ciekawe napoje zamiast standardowego piwa czy wina. słyszałam, że dobry i orzeźwiający jest Cydr Lubelski z limonką i wydaje mi się, że to lepsza opcja od piwa od którego 'puchnie' brzuch i wina, które już się wszytskim troche znudziło :) co myślicie?

Gość gość
Na grzańce to już chyba za ciepło mi bardziej smakują właśnie zimą ewentualnie wiosną, a teraz jak najbardziej dobrze schłodzony cydr z limonką czy nawet cytryną i będzie ok. Zawsze to coś innego niż piwo.

Gość TreleMorele1987
ooooo Cydru to nie piłam grzanego ;) ostatnio polubiłam ten napój, zwłaszcza latem fajnie się go pije, bo jest owocowy. A najlepiej gdy jest produkowany z owoców z własnej uprawy: http://cydrslowianski.pl/ jego głównym walorem jest to, że każda pora roku przynosi ze sobą świeżość innej odmiany jabłek, dlatego inne walory smakowe i barwne będzie miał cydr wiosenny, inne jesienny, a jeszcze inne zimowy czy letni :)

Gość szymiakanna
Ja lubię eksperymentować z cydrem. Uwielbiam piec kaczkę nafaszerowaną jabłkami i w trakcie pieczenie podlewać ją cydrem. Po odparowaniu posmak jest nie do zastąpienia. A poza tym wspieramy nasz polski CYDR! :)