Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cydr

Polecane posty

Gość gość

Cześć Wam. Co myślicie o robieniu grzańców z cydru?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Chyba się nie nadaje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ala_la_la
Chyba nigdy nie próbowaliście skoro tak piszecie ;) Podgrzany cydr i odrobina miodu to jest coś przepysznego!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja coś słyszałam ostatnio że dodaję się kardamon, ale nie znam dokładnie przepisu sama z chęcią bym spróbowała.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hej! i co, ktoś probował grzańca z cydru? robię małe spotkanie w przyszłym tygodniu w damskim gronie i chciałam przygotować jakieś ciekawe napoje zamiast standardowego piwa czy wina. słyszałam, że dobry i orzeźwiający jest Cydr Lubelski z limonką i wydaje mi się, że to lepsza opcja od piwa od którego 'puchnie' brzuch i wina, które już się wszytskim troche znudziło :) co myślicie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Na grzańce to już chyba za ciepło mi bardziej smakują właśnie zimą ewentualnie wiosną, a teraz jak najbardziej dobrze schłodzony cydr z limonką czy nawet cytryną i będzie ok. Zawsze to coś innego niż piwo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość TreleMorele1987
ooooo Cydru to nie piłam grzanego ;) ostatnio polubiłam ten napój, zwłaszcza latem fajnie się go pije, bo jest owocowy. A najlepiej gdy jest produkowany z owoców z własnej uprawy: http://cydrslowianski.pl/ jego głównym walorem jest to, że każda pora roku przynosi ze sobą świeżość innej odmiany jabłek, dlatego inne walory smakowe i barwne będzie miał cydr wiosenny, inne jesienny, a jeszcze inne zimowy czy letni :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szymiakanna
Ja lubię eksperymentować z cydrem. Uwielbiam piec kaczkę nafaszerowaną jabłkami i w trakcie pieczenie podlewać ją cydrem. Po odparowaniu posmak jest nie do zastąpienia. A poza tym wspieramy nasz polski CYDR! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×