Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie o cel i sens zycia

Polecane posty

Gość gość

Mam 26 lat i od jakiegos czasu zaczelam zastanawiam sie nad celem i sensem mojego zycia. Dla wiekszosci osob sensem zycia bedzie posiadanie rodziny, dziecka. Tak tez uwaza moja mama, mowiac ze powinnam sobie znalezc przyszlego meza i miec dzieci. Jednak po nieudanym zwiazku czuje ze chce byc sama, nie chce ani chlopaka, ani meza, ani tym bardziej dziecka. Sama czuje sie dzieckiem, daleko mi do doroslosci i nie bylabym w stanie wziac odpowiedzialnosci za malego czlowieka. Czy moje zycie ma zatem jakis sens i cel?

Gość gość
czy życie musi mieć sens? po prostu żyj :)

Gość gość
tyle promocji, centrów handlowych a Tobie brak celu i sensu życia?

Gość gość
co jest dla was celem i sensem zycia?

Gość gość
poróhać, wpirtolić komu i popić

Gość gość
wlasnie czekalam na wypowiedz o ******iu i nie zawiodlam sie, ale moze ktos inteligenty sie wypowie? Napisze cos madrego?

Gość gość
r******iu mialo tam byc

Gość inteligentny typ
celem zycia jest smierc bo tylko jej jestesmy pewni, a zycie to tylko zapelniacz czasu przed ta smiercia

Gość gość
Samorealizacja, nauka, podroze, rozwoj osobisty, zdobywanie doswiadczen. Ja akurat mam partnera ale nigdy bym nie wpadla na pomysl, ze sensem zycia sa dzieci i rodzina :( zyje dla siebie i chce to zycie przezyc najlepiej jak umiem.

Gość gość
ależ oczywiście,że sensem życia są dzieci,i szczęśliwa rodzina,z rodzicami kochajacymi się,i szanujacymi się dlaczego?bo my przemijamy,a właśnie dziecko,dzieci będą nośnikiem tego co im przekażemy,,,, samorealizacji,doskonaleniu się,posiadanie rodziny i dzieci w niczym nie przeszkadza,a wręcz dopełnia obrazek praca,a nawet sukces materialny nigdy nie da się porównać,z chwilą ,kiedy dziecko mówi kocham cię

Gość gość
22:38 zartujesz, prawda? Co tobie po tym czy zostawisz po sobie dzieci czy nie skoro i tak umrzesz? Jeszcze rozumiem jakis naukowcow, pisarzy, ludzi z dobrym DNA ale szara mase? :(

Gość gość
skoro tak nisko się cenisz,to się nie rozmnażaj Twój wybór,nie moja sprawa,

Gość gość
Bede miala dzieci za jakies 5-10 lat, teraz jeszcze mam czas i wole podrozowac w spokoju i zwiedzic swiat zanim sie wplatam w pieluchy.

Gość gość
tylko z bogiem życie nabiera sensu

Gość gość
ja jestem 2 lata starsza i też się poniekąd zastanawiam, zdążyłam w międzyczasie 3-krotnie zmienić swoją branżę, ale i tak roboty znaleźć nie mogę, dlatego czasem się snuje bez celu, ale tak jak ty, na pewno nie chce wpaść w pieluchy, to byłby dopiero koszmar i tkwienie w miejscu w pewnym sensie :/

Polecam "Balsam dla duszy samotnej", juz ukazala siè 3 czèsc. Chyba w 1 czèsci jest taka opowiesc "Rady ciotki Grace"... Tych balsamow jest kilka, dla kobiet, dla matek..Zbiory opowiesci z zycia wziètych... Czyta siè swietnie, i kopalnia mądrosci zyciowych...