Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MissWstyd

Życiowy nieudacznik prośba o poradę

Polecane posty

Gość MissWstyd

Odkąd pamiętam w szkole zawsze miałam super oceny ze wszystkich przedmiotów. Dopiero w liceum nie miałam paska na świadectwie a średnia była w okolicach 4,5. Po LO poszłam na studia i zrobiłam licencjat z filologii hiszpańskiej z tłumaczeniami, bez uprawnień do uczenia w szkole czego żałuję. Oprócz tego w każde wakacje pracowałam w rodzinnej firmie. Po obronie mój świat się załamał. Mama wyprowadziła się z domu, zaczęły się rodzinne awantury, majątkowe spory. Zabrakło sił i motywacji by kontynuować studia. Powodów było wiele: brak kasy, życiowy zakręt spowodowany sytuacją rodzinną i moje własne psychiczne ograniczenia. Odkąd pamiętam byłam nieśmiała i nie wierzyłam we własne możliwości, jak nie dostałam najlepszej oceny to byłam załamana. Do tego wszystkiego wstydziłam się zawsze mówić - a tu bach poszłam na studia językowe, gdzie mówić trzeba! Studia jakoś zmęczyłam, przebolałam to, że kiedy miałam coś powiedzieć przy swojej grupie to wychodziłam na idiotkę. Zasychało mi w gardle, zapominałam słów, paliłam buraka. Ludzi to śmieszyło. Obecnie mija 3 rok kiedy nie poszłam na studia drugiego stopnia. Czuję się z tym fatalnie. Pracuję w firmie mojej mamy, nijak się rozwijam zawodowo zwłaszcza jeśli chodzi o język. Koleżanki pokończyły studia już dawno i pracują. A ja? Nie wiem co mam robić. Myślałam nad dokończeniem studiów ale zaocznie. O dziwo kierunek w tym roku nie ruszył i przestawili mi możliwość przeniesienia na studia dzienne. Ja się tego tak strasznie boję, że nie mam nawet siły żeby tam zadzwonić i zadeklarować "Tak chcę studiować dziennie". Myślałam nawet o rozpoczęciu całkiem nowych studiów. Zapisałam się na 1 rok jednak nawet tam nie poszłam bo chorowałam przez tydzień i w ogóle nie wiem czy mi się chce zaczynać od zera.

Gość MissWstyd
Dzisiaj nie poszłam do pracy. Taki mam jakiś brak chęci do robienia czegokolwiek

Gość gość
pipka to zewnętrzny kobiecy narząd płciowy

Gość gość
powiem tak bardzo się cieszę że niunie bogatych rodziców muszą spuścić uszy i żyć jak przeciętny polak bo niby dlaczego ty miałabyś mieć w życiu lepiej niż inni , bo urodziłaś się bogato , w czym jesteś lepsza od innych ? zejdz na ziemie córunia , witamy w polandii gdzie każdy dzień to walka o przetrwanie

Gość MissWstyd
Czy jest tu ktoś? Może byliście w podobnej sytuacji?

Gość gość
autorko, jesteś niewinną panienką kotku

Powiem brutalnie- jakbys nie miała na chleb, i zero perspektyw na własny kąt, to szybko bys zasuwała na te studia, i cièzko pracowała, by je skonczyc. Problem z niesmialoscią ma wielu ludzi, w skrajnych stanach szukają profesjonalnej pomocy, grup wsparcia, a nie jojczą rozmemłane. Teraz, kiedy jest pusto na plazach, pojedz nad morze, gadaj, krzycz, ile wlezie, wykrzycz wszystko, co ciè boli. Walcz ze swoim strachem, ktory siedzi w twojej głowie i przeszkadza ci zyc!

Gość gość
autorko brzmisz jak kolejna idiotka pt . ''nie będę się męczyc pracą bo się spocę'' jeszcze życie da ci takiego kopa że zapomnisz i biegiem polecisz zarabiać na siebie

Gość MissWstyd
Chyba zgodzę się ze wszystkim co napisaliście może poza tym, że nie czuję się lepsza od innych :( przeciwnie, ciągle się porównuję z innymi i dochodzę do wniosku, że jestem beznadziejna albo w ogóle bez porównań zakładam, że jestem gorsza i już.