Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawiedzionaona

pod kontrolą

Polecane posty

zawiedzionaona To tez zależy od rodziny. Bywa tak że rodzina w ogóle nie wnika i dziecko ma luz. A bywają tez rodziny bardziej związane, znam taką co spędzają czas razem, nawet weekendy na domkach działkowych położonych obok, rodzice, i ich dzieci z rodzinami. Po prostu taki styl. Zastanów się czy chcesz należeć do takiej rodziny. Może takie życie razem mieć swoje minusy, typu wieczne wtrącanie i brak samodzielności, za to na pewno nie będziesz miała problemu np z szukaniem niani dla dziecka, wszystko załatwi babcia. Bo teraz jak czytam co piszesz to nie ma w tym jakieś wielkiej przesady w ich zachowaniu, ot opiekuńczy rodzice. Może sama wychowywałaś sie w rodzinie gdzie dzieci były skazane na większą samodzielność?

Gość zawiedzionaona
skazana? raczej nie. Może rzeczywiście rodzice nauczyli mnie większej samodzielności, ale nie można mówić o skazaniu. Nigdy nie przesadzali ze swoją opiekuńczością, ale też nigdy nie zostawiali mnie samej sobie. Zawsze mogę liczyć na ich pomoc, kiedy jej potrzebuję, ale wiem kiedy sobie sama poradzę i nie potrzebuję ich we wszystko angażować. Wiedzą, że mam swoje życie i nie ingerują w nie.

Gość zawiedzionaona
niestety ta nieodcięta pępowina to nie tylko wieczne telefony. Chociażby fakt, że planuje zrobić w mieszkaniu remont bo jak mówi przecież to mieszkanie będzie w przyszłości jego. Tylko, że on ma 30 lat i wg mnie powinien myśleć o tym, żeby się usamodzielnić a nie dalej mieszkać z rodzicami. No chyba, że to ja mam jakieś nietypowe podejście do życia.

Myślę że masz inne podejście niż on. Wychowywałaś się w innej rodzinie po prostu. Ale ja też w podobnej jak Twoja, więc znam to i tez mnie zaskakiwało z początku zachowanie rodziny mojej żony;) Oni są po prostu bardziej opiekuńczy. Ale dopóki nie organizują ci życia na siłę, to chyba dobrze? W trudnych czasach rodzina to skarb, pomogą kiedy będzie trzeba, ja bym starał się cieszyć się tym.

Gość dlugowlosa na szpilkach
Autorko , pomysl co bys doradzila przyjaciolce w tej sytuacji - facet ,lat 30 nawet nie mysli ,zeby opuscic rodzinne gniazdo ,ewentualnie na weekend ,zeby podoopczyc ,czy to wyglada z boku na normalne ?Nie .Czy mozesz to zmienic?Mozliwe ,ale bedzie Cie to duuzo kosztowalo ..i teraz decyzje musisz podjac sama czy sie pakowac w to (wedlug mnie bagno) Pozdrowka i tak jak powiedzial zawsze szczery temat jest raczej wyczerpany..

Długowłosa, ja też z początku myślałem że to maminsynek jakiś, ale jak się jeszcze raz przeczyta pierwszy post, to można inaczej pomyśleć. Pewnie normalny facet, który mieszka z rodzicami, no bo pewnie jak nie stać go na własne mieszkanie to gdzie ma iść? A jak gdzieś pójdzie na noc to rodzic wiadomo, zadzwoni, zapyta tez o plany na dzień, czy będzie na obiedzie. Nie wydaje mi się że to jakaś patologia i bagno. Testowe zamieszkanie razem powinno dać autorce odpowiedź.

Gość zawsze szczery
Myślę że masz inne podejście niż on. x dokladnie tak, to jakby mial sie porozumiec katolik z islamista lub osoba, ktora nie chce miec dzieci z taka, ktora chce miec cale stado nie jest istotne kto "ma racje" - nikt i oboje, po prostu macie rozne zasady, priorytety i tyle jak masz radosc z walkowania tego tematu w swojej glowie i na forum to oczywiscie twoja sprawa, ale nic wiecej nie osiagniesz a co do wspolnego zamieszkania, wszystko ladnie i pieknie, pod jednym warunkiem - ze on ma na to ochote :-)

Gość dlugowlose
Hmm..Mozliwe ,ze masz racje gospodarzu,aczkolwiek z drugiej strony wydaje mi sie ,ze po roku czasu dazy sie do tego zeby zamieszkac z ukochana osoba , zakladam,ze chlopak autorki pracuje wiec sensowne byloby wspolne zamieszkanie tym bardziej ,ze juz jest 30 tka na karku i wiadomo ,ze zmienia sie juz troche myslenie i pojawiaja sie z reguly checi wicia gniazdka.. ;)

Dokladnie inne priorytety ,ale mozna je czasem nagiac w imie prawdziwej milosci ;) "u faceta? chyba wsadzania ptaszka do gniazdka " Wierze w facetow - oprocz zwierzecych instynktow, tez chyba lubia byc od czasu do czasu przytuleni do kobiecej piersi ? :P

Ale gniazdko jednak troche ulatwia dostep do piersi.. :P

No ale on chyba lubi przytulać się do kobiecej piersi. Ale z matczynych obiadów też nie chce rezygnować. Im dalej z wiekiem tym jest gorzej bo przyzwyczajenia coraz większe.Rzeczywiście, dziwne jest że nie chce przenieść się do Ciebie i usamodzielnić się. Sugeruję przeprowadzkę jak najszybciej. Zobaczysz jak żyje się w nowych warunkach, czy dalej jest tak samo, jeżeli będzie cię to denerwować no to albo w jedną albo w drugą stronę

Mialam na mysli te piers ,ktora sie kocha ..

Tak? To super ,trzeba miec realna samoocene ,wtedy samce bardziej doceniaja ;)

Gość zawiedzionaona
rozmawiałam z nim na temat tego, jak wyobraża sobie naszą przyszłość, czy on myśli o tym żeby wyprowadzić się z domu i mieszkać ze mną. Pierwsze co powiedział to nie wie co będzie, czuje się rozdarty.

No ma namawiać, aby przekonać się jak najprędzej czy wóz czy przewóz ;) No jak rozdarty to niech się decyduje, albo ty albo matka. Długowłosa, Tobie chyba samooceny nie brakuje?

Chlopaki pomylka ,ja nie Lusia .. Gospodarzu nad samoocena pracuje nieustannie ,ale w skali Rosenberga raczej wysoko sie plasuje ;)