Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość XmumO

Trądzik niemowleczy czy alergia?

Polecane posty

Gość XmumO

Witajcie Kochane Mam do was wielka prosbe, pomozycie mi w rozpoznaniu krosteczek u mojego synka, ma maluszek dopiero 8 tygodni i biedaczka wysypalo na buzi bardzo. Bylam z tym u lekarza i powiedzial mi dr ze to trądzik niemowlecy a moja tesciowa twierdzi ze to alergia na proszek do prania. Urzywam zelu do prania dla dzieci do wrazliwej skory. Te krosteczki utrzymuja sie juz 10 dni. Sa tylko na twarzyczce i we wloskach. Zobaczcie sobie te zdjecia: pierwsze jest 3 dzien po pojawieniu sie krosteczek ->[IMG]http://i59.tinypic.com/2dr5kqv.jpg[/IMG] kolejne jest z dzis[IMG]http://i57.tinypic.com/33trq0p.jpg[/IMG] dodam jeszcze ze lekarz nie przepisal mk nic na to powiedzial tylko ze do dwoch tygodni to zejdzie a moim zdaniem sie to pogorszylo i zrobilo sie ich wiecej. Prosze pomozcie

Gość MamaKama25l
Ewidentnie się pogorszyło A karmisz piersią? może nie trzymasz się diety, tylko jesz np orzeszki lub coś innego co silnie uczula? Ja bym zmieniła proszek do prania, np na lovelę lub jelp. Smarujesz dziecku buzię oliwką?

Gość XmumO
Tak karmie piersia i trzymam sie diety bardzo rygorystycznie unikam mleka jajek a o istnieniu o orzeszkow zapomnialam juz w ciazy. Mieszkam w UK i nie wiem czy znajde gdzies jakis z tych proszkow. Sadzisz ze to nie tradzik? Nie smaruje malenstwa oliwka wogole.

Gość gość
Co używasz do kąpieli? Kurcze bardzo wysypało maleństwo :(

Gość gość
Nie używaj żadnych popularnych zwykłych j&j, nivei - przestrzegał mnie przed tym dermatolog, to bardzo uczulające produkty. W Polsce można kupić (u was pewnie też) Emolium - dobre dla wrażliwej skóry maluszka.

Gość XmumO
Oj do kapieli uzywam j&j first touch dla wrazliwej skory bez zapachu itp. Pomoze na to kapiel w krochmalu? Tylko dziwne ze ma to tylko na buzi i dla tych lekarzy w anglii to tradzik, glupi oni sa.... :(

A dziecko ma wzdęcia, wodniste ku py? Jeśli to jest na twarzy tylko, to raczej nie jest uczulenie na proszek lub płyn do kąpieli. Szczerze, to wygląda jak trądzik. Dziecko pije twoje mleko a z nim dużo hormonów. Przejdzie, jeśli to trądzik.

Gość XmumO
Od kilku dni zastanawiam sie wlasnie czy kupki nie sa za bardzo wodniste 'cześć i czołem kluski' a o czym by to swiadczylo? Ja dostaje juz na glowe bo wczesniej moj synek nie mial ani jednej kropeczki a nie zmienilam nic w diecie ani wokol niego a tak nagle to wyskoczylo ; (

Gość XmumO
Wkurzylam sie na te krostki i wybralam sie do innego lekarza. Dowiedzialam sie ze to egzema i dostalam wielka butle masci, zobaczymy jak bedzie to schodzic.