Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mam poczucia winy że nie pracuję

Polecane posty

Gość gość

bo kiedyś pracowałam 18h na dobę przez 15 lat i tak sobie myślę że wyrobiłam już 300% normy więc nie muszę więcej.

Gość gość
Ja też tak myślę. Już mam dość pracy za marne grosze. Siedzę w domu i obijam się.

Gość gość
Dziś leżę i czasami rozdzwoni się telefon a w słuchawce słyszę głos Osoba przedstawia i się i mówi że ktoś mnie jej polecił i czy nie zechciałabym tego i tego dla niej zrobić bo nie ma dobrych fachowców a ,,ja widziałam pani projekty i jest pani naprawdę świetna" ehhh przyjemne to...

Gość gość
ktos cie z tego rozlicza?

Gość gość
A pfff ja chciałam rok "odpocząć" bo od poniedziałku do piatku chodziłam do szkoły, robiłam żarcie i sprzątałam a w weekendy pracowałam, to matka mnie do pracy wygania, pomimo że zarabia na miesiąć 8 tys zł ma gdzieś to, że chciałabym sie pouczyć do egzaminów i zdać na studia poza granicami kraju....

Gość oLBY
za grosik , gdzie znalesc dobra prace ?

Gość gość
Leżę sobie bąki zbijam handlując funtem-dla relaksu i od czasu do czasu zlecenie przyjmę Czy to już emerytura czy jeszcze nie?

Gość gość
Kto ma mnie rozliczać? Fiskus mnie rozlicza! No a zapomniałam- raz na jakiś czas do fiskusa se jadę. Wczoraj byłam właśnie.

Gość gość
A mogłabym na etacie zapierniczać, mieć nóż na gardle i odbierać comiesięczną jałmużnę-ehhh nie wrócę do pracy

Gość oLBY
chce miec prace z której wyzyje

Gość gość
Marzy mi się żeby tak podróżować sobie Mam ochotę się przenieść na dwa miesiące do gdańska. No gdybym wyjechała za 2 tyg. to do połowy grudnia spokojnie mogę być.

Gość gość
Jak wrócę to pewnie zawalą mnie zleceniami-popracuję trochę i znowu na miesiąc gdzieś wyjadę-może w góry?

Gość gość
Ja pracuje w domu, całkie nieźle mi to idze ;) 2-3 stówki dziennie urgywam :d dowiedziałem się jak to robić z tej strony: http://jakwygraconline.pl/ Nie musisz dziękować, pewnie ta strona zniknie za pare godzin ;)

Gość gość
ja mam małe poczucie winy, bo chce coś robić :( jestem młoda, nigdy tak naprawdę się nie wykazałam, pracowałam i tak dalej, ale to nie to, ja chce awansować, wciąż uczyć się czegoś nowego, jeżeli dana firma, branża tego mi nie daje a oczekuje, że będę jak ten robocik i do tego za marne grosze, to ja dziękuję za takie coś !

Gość gość
Potem znowu wrócę popracuję i wyjadę pohandluję i pomieszkam gdzieindziej za to. Następnie wrócę popracuję i dalej w drogę. To by mi pasowało, takie życie.

Gość gość
Ja już się nawykazywałam w życiu za trzech! Żaden szef mnie nie docenił, ale za to klienci!-O tak kocham swoich klientów i byłych i przyszłych! Nie reklamuję się i sami przychodzą-to się nazywa marka!

Gość gość
Jak byłam młoda to stosowałam różne techniki marketingowe ale teraz kompletnie nic w tej materii nie robię. Mój zawód od dziecka był moją pasją której się poświęciłam i chętnie się dla relaksu rozwijam w tej branży. Teraz praca sama mnie szuka.

Gość gość
Moja pierwsza szefowa na stażu tak mnie wytresowała że teraz cykam jak szwajcarski zegareczek Jak przypomnę sobie innych stażystów to również są świetnymi fachowcami i mają wzięcie.

Gość gość
A była z niej niezła kosa Od razu na głęboką wodę wrzucała! Zajeżdżała nas na śmierć! Ale jak widać miało to sens.

Gość gość
A czemu masz miec poczucie winy? Praca to zlo konieczne,tez pracowalem kilka lat ale nie ciezko,raczej sciemnialem ile sie dalo. Nie lubie pracowac i wkurzalo mnie,ze codziennie rano trzeba gdzies wychodzic :O Wiekszosc dnia mijala na pracowaniu a ja nie po to zyje,zeby ciagle pracowac. Na szczescie mialem troche fuksa i poki co nie musze,choc mam nadzieje,ze nigdy juz nie bede musial.

Gość gość
Bo miałam kiedyś poczucie winy. Szukałam zatrudnienia i nie mogąc sobie znaleźć miejsca otworzyłam własną firmę. Zanim jednak to się stało przepracowałam 10 lat u innych. Teraz gdybym miała dla kogoś pracować to byłoby to dla mnie czyste niewolnictwo.

Gość gość
no bo to jest obecnie niewolnictwo :/

Gość gość
brzydze sie pracy....jest to wspolczesne niewolnictwo.....a ci wszyscy co mowia o ambicjach itd to sa tepi, bo dali sobie wmowic ze sa niewolnikami a nawet sobie niezdaja z tego sprawy

Gość PrzepraszaAleJestemAutorką
tego tematu i nie miałam zamiaru tym topikiem obrzydzać Wam pracy. Bardziej zależało mi, żeby uświadomić Wam że, można się fajnie urządzić, tylko trzeba być bardzo pracowitym i ambitnym właśnie! Nie pracując całe życie niczego nie osiągniecie! To straszne kiedy człowiek nic nie robi bo tak naprawdę idealny wiek na karierę to 20-30 lat powyżej rodzą się inne priorytety i później już nigdy nie jest człowiekowi po drodze jeśli o robienie kariery chodzi. Nie można zaczynać od pałania nienawiścią do pracy! Na odpoczynek przychodzi czas przed 40tką ale pod warunkiem że było się sumiennym i pracowitym!

Gość PrzepraszaAleJestemAutorką
Ja się praca nie brzydzę. Przeciwnie! Chorowałam na pracoholizm-jednak to było dawno temu i było to bardzo destrukcyjne dla mnie i mojej kariery, jednak udało mi się wyjść z tego, bo potrafiłam diametralnie zmienić swoje podejście do życia. Wiele przeszłam i mogłabym sporo o tym opowiedzieć. Ale na pewno nie to, że praca jest be!