Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mostek na zęby

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś orientuje sie ile kosztuje zrobienie jednego mostu na górna czwórke? może ktoś ma mostek i wypowie sie jak to rozwiązanie sie sprawdza? jest wygodne? widać z zewnatrz że coś tam jest na tych zębach? prosze o opinie. Pozdrawiam :)

a nie lepiej zainwestowac w implant, niz niszczyc dwa sasiednie zeby? bo ta czworka i tak nie bedzie wrosnieta w dziaslo przy mostku, tylko bedzie pod nim. A szkoda np trojke pilowac przeciez. Wszystko zalezy od materialow i jaki efekt chcesz uzyskac. W kazdym miescie inna cena.

Gość gość
ja robilam za 600 od punktu, punkty masz trzy, trójka czwórka i piątka.Mnie się sprawdza , tylko musisz regularnie czyścic pomiędzy dziąsłem i koroną specjalnymi nićmi

Gość gość
Za punkt ok. 900 - 1000 zł. Czyli 3 , 4, 5 to ok.3000 zł + wkłady do koron na 3 i 5 ok. 600 zł. To lepiej zapłacić za implant, bo wyjdzie niewiele więcej a sąsiednie zęby nie będą zniszczone.

Gość gość
zdecdowanie most to lipa - lepiej już aparatem przesunąć żeby i mieśc własne - albo implant - pod most trzeba opiłować dwa sąsiednie żeby z tego co wiem kiedyś mi dentystka coś wpominała o jakiś włóknie węglowym bez pilowania chyba ale to pare lat temu było i nie jestem przekonana czy to na pweno było bez.

Gość gość
Oczywiscie, ze to zle rozwiazanie. Przestarzale i szkodliwe. Niszczysz dwa zeby, obciazasz je dodatkowo, wiec kiedys to sie pogorszy i je rowniez tzreba bedzie usunac. Ponadto pod mostkiem zanika ci caly czas kosc, a przy implancie tak sie nie dzieje, wiec jak po kilku latach sie zdecydujesz na implant po mostku, to jeszcze trzeba bedzie zaplacic za odbudowe kosci. Implant to jedyne normalne rozwiazanie.

Gość gość
poyebalo was z tym implantem. I tak wszyscy pojdziemy do piachu więc jaki sens wydawac 7 tys na implanta, brac kredyty? no chyba ze jestescie milionerami, to spoko. to juz lepiej zrobic protezke

Gość gość
gosc powyzej, typowe malomiasteczkowe myslenie. chodzi o zdrowie i komfort zycia. ty sobie zyj z proteza a kase pchaj do skarpety albo wydaj na to co sasiadom zaimponuje

Gość gość
po to żeby te lata do śmierci przeżyć w KOMFORCIE jak ci zrobią źle mostek to jest szok a protezkę to nawet w Afryce nie noszą

Gość gość
Ale implant moze sie nie przyjac i co tylr kasy w bloto wyrzucone

Gość gość
Zgadzam się z berenka w 100% nie ma sensu niszczyć sąsiednich zębów. Zdrowie i komfort są ważniejsze od kasy. A dobrze wykonany implant przyjmuje się prawie zawsze,od tego jest lekarz,żeby ocenić ewentualne ryzyko. Ja wstawiałam implant w rodzinnej przychodni www.ferreus.pl w Warszawie i cieszę się,że zdecydowałam się na tę formę leczenia.

Gość gość
też odradzam ci mostek. z tego co wiem,uszkadza sąsiednie zęby i nie jest wygodnym rozwiązaniem. dlatego ja zdecydowałam się na implant, który zrobili mi w klinice http://stomatologia-banino.pl/ w 2 miesiące miałam już kompletny uśmiech.

Gość gość
jeśli to tylko jeden ząb, może implant będzie lepszy? Mostek zazwyczaj z tego co wiem stosuje sie w przypadku braku kilku sąsiednich zębów - tu możesz sporo poczytac na temat protetyki - http://www.sawdent.pl/protezy.html myślę, że dobry stomatolog będzie w stanie doradzić.

Gość gość
ja tez nie mam górnej czwórki, a po drugiej stornie czwórki i piatki, oraz szóstki. Tyle ze dla mneiewydatki typu 3 tys za implant, to bym musiała zbierac latami. A ile kosztuje zrobienie takiego jednego zeba na włóknie szklanym? Czy 300 zł wystarczy?

Gość gość
Wlasnie stracilam szostke i wstawiam sobie implant. Mnostwo kasy i cale oszczednosci mi na to ida. Ale to jezt jedyne rozwiazanie. Pilowac i niszvzyc zdrowe zeby? I po co? Po to, zeby pod luka kosc zanikala?? I jeszcze za to placic? Barbarzynstwo.

Gość gość
myślę,że w przypadku kiedy brak jednego zęba, lepiej zainwestować w implant, albo korekcję zębów. Ale najlepiej będzie jak dobry dentysta lub protetyk jak np http://adampopko.pl obejrzy sytuację i postawi diagnozę.