Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy, rana między pochwą, a o***tem!

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny pomóżcie :( Niedawno złapała mnie infekcja po antybiotyku, dostałam gynalgin, pomogło. Z tym, że owa infekcja tak mnie mocno wysuszyła, że zrobiła mi się jakaś ranka między pochwą, a o***tem. Próbowałam odnaleźć ją w lusterku (wiem, śmiesznie brzmi:)), ale nie znalazłam. Zlokalizowałam ją przykładając papier, bo bałam się, że to może z o***tu. No i ta ranka jest sobie i jest. Co mam zrobić? Mojej Pani doktor nie ma do końca tygodnia, a prywatnie mnie nie stać niestety, bo ostatnio sporo wydatków było i do końca miesiąca mam wyliczone, więc wydatek 100 zł na wizytę sprawi, że przez ostatnie kilka dni miesiąca będę żyła chyba o samej wodzie. Przy każdym wydalaniu problem się odnawia, bo jak się "podcieram" to zahaczam o to miejsce. Od dwóch dni "podcieram" się chusteczkami dla dzieci, ale to i tak nie rozwiązuje problemu. Co zastosować? Clotrimazol? A może zwykły talk, który to wysuszy? Jak myślicie?

Gość gość
ja tez mam cos takiego od dlugiego czasu, ale przypuszczam ze raz zatarlam sobie papierem ,a teraz sie nie goi bo co chwila przy wydalaniu i podcieraniu na nowo sie rozdrapuje

Gość marcypanna
Clotrimazol na przemian z maścią z vit. A

Gość gość
No ja najpewniej też się zarałam papierem w momencie kiedy było tam bardzo sucho. I teraz przy każdym przyłożeniu papieru widać krew (oczywiście niedużo, "kropeczkę"). Nie boli jakoś mocno, czasami przez chwile popiecze. Dzięki, wiec będę smarować clortimazolem i witaminą a. Mam w kapsułkach a+e - może być?

Gość gość
ja bym tego nie suszyła talkiem, raczej natłuszczała np. sudokremem, który ma też działanie łagodzące

Gość gość
Kup maść na ból d**y.

Gość gość
Ok :D Mam sudocrem w domu, więc spróbuję. Dziękuje :)