Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie da się w UK

Polecane posty

Gość gość

Odłożyć na dom i samochód...

Gość gość
Chyba Tobie. Ja jakoś mam.Co prawda nie dom,ale mieszkanie i auto także. Więc o co Ci chodzi?

Gość gość
Nowy się nie da :) Pracy i tak już teraz nie ma, a nawet jeśli jakimś cudem to 2-3 dni w tygodniu i za najniższa.

Gość gość
Ale glupoty opowiadacie jak ktos chce to znajdzie prace i reszte.... moze nie Londyn,ale w innych miastach trzeba probowac. Znam takich ludzi,przedwojennych Polakow,ktorzy za 2 tyg.mieszkania nie biora nic i jeszcze pomagaja w roznych sprawach zwiazanych z praca i urzedami.Moze dziwne,ale prawdziwe.Dobrzy ludzie,ktorzy pomagaja rodakom,a nie falszywe i pazerne mendy,jak o niektorych piszecie.Zycze powodzenia!

Gość gość
Da się na nowy. Mieszkam tu już 11 lat,od 9 lat pracuje w Job Centre-wiec praca jest i nie gadaj bzdur. Mąż też pracuje,ma swój biznes razem z naszym sąsiadem od niecałych 6 lat.Wcześniej pracował na produkcji-około 2 lat. Więc nie wiem skąd ten Twój pesymizm,że w UK nic nie ma he?

Gość gość
Pracy jest baaardzo dużo. Codziennie spływają nam do Job Centre oferty od potencjalnych pracodawców. Są to prace na kontrakt,przez agencje,jednorazowe,po prostu multum.I tym co zależy,to znajdują tą prace. Mamy w job centre specjalne spotkania dla grup osob bezrobotnych,które prowadzą nasi doradcy.Wiec jeśli ktoś ma jakies problemy z pracą-zapraszam do job centre.

Gość gość
22:10 lepiej DLA nich zeby ograniczyli ta pomoc no nie jeden ich tu chetnie wykorzysta I odplaci jeszcze nie malo... piszesz tak jakbys cenila tylko ludzi ktorzy sa ci wstanie pomoc za Darmo DLA mnie to nie jest fair bo I'm tez nie spada z nieba... jest to zerowanie na Kim's zwyczajne mieszkanie za darmo a pozniej to niby nie mozna oddwc pieniedzy? ja osobiscie cenie sobie ludzi zaradnych ktorzy nic od nikogo nie chca I nie mam problmu tym ze sami od siebie tez nic nie dadza to jest najlepszy type polaka zagranica ;) najbardziej tutaj na polakow narzekaja policy ktorym wiecznie trzeba pomagac a jak nie masz DLA nich czasu szybko obsmaruja ci tylek pare lat tu siedza zazwyczaj I ledwo co mowia po angielsku normalne osoby make przyzwoite zdanie o polakach no takim towarzystwem sie otaczaja

Gość gość
UK to mój dom P*****le Polske! Wyprowadzajcie się z PL tak szybko jak tylko dacie rade,bo tam jest syf,dziadostwo i kaczynski!!

Gość gość
Jak sie nie da? Ja mam samochod i niedawno sama kupilam dom. Da sie, tylko nie kazdy potrafi.

Gość gość
Haha ja mam dom i dwa samochody, jestem tu 10 lat i mam swoja firmę wiec spadać .